به پایان آمد این دفتر اما ضعف تیم‌های گیلانی باقی است
به پایان آمد این دفتر اما ضعف تیم‌های گیلانی باقی است
معین نیوز_رقابت‌های فوتبال لیگ‌های مختلف کشور خاتمه یافت و در میان نمایندگان گیلان فقط ملوان بندرانزلی توانست همانند فصل گذشته بدرخشد و نتایج قابل قبولی کسب کند اما سایر تیم‌ها ضعیف عمل کرده و یک سهمیه لیگ دسته یک استان نیز با سقوط شهرداری آستارا کاهش یافت.

به گزارش معین نیوز به نقل از ایرنا، رقابت‌های فوتبال لیگ برتر باشگاه‌های کشور با قهرمانی تیم تراکتورسازی تبریز پایان یافت و تیم ملوان بندرانزلی تنها نماینده گیلان در این مسابقات همانند فصل گذشته نتایج بسیار خوبی کسب کرد و در نهایت در رتبه هفتم جدول رده‌بندی قرار گرفت.

ملوان در طول رقابت‌های لیگ برتر با ارائه بازی‌های قابل قبول در اکثر هفته‌ها در بین ۶ تیم برتر جدول رده‌بندی قرار داشت و فقط در مقطع کوتاهی در چند بازی نتایج ضعیفی کسب کرد اما در نهایت توانست جایگاه مناسبی و بالاتر از تیم‌هایی همچون استقلال، چادرملو و آلومینیوم اراک در جدول رده‌بندی بدست آورد.

این نماینده شایسته گیلان در جریان رقابت‌های لیگ برتر، ۱۰ پیروزی، ۹ تساوی و ۱۱ شکست کسب کرد و با مجموع ۳۹ امتیاز در مکان هفتم جدول قرار گرفت و فصل خوبی را پشت سر گذاشت.

تیم ملوان بندرانزلی در بازی‌های انجام داده ۳۳ گل به ثمر رساند و ۳۳ گل هم دریافت کرد که از لحاظ گلزنی، پنجمین تیم برتر لیگ اما از لحاظ گل خورده به همراه تیم استقلال در رتبه چهارم بدترین خط دفاعی لیگ قرار گرفت.

ضعف مدیریتی و استفاده از مربیان غیربومی، عامل اصلی ناکامی نمایندگان گیلان

اما رقابت‌های لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور نیز خاتمه یافت و داماش گیلان و شهرداری بندرآستارا ۲ نماینده استان نتوانستند نتایج خوبی کسب کرده و در نهایت شهرداری بندرآستارا از این مسابقات سقوط کرد تا یک سهمیه استان در این لیگ کاهش یابد.

عمده‌ترین دلیل ناکامی نمایندگان گیلان در این لیگ از سوی کارشناسان ضعف مدیریت و استفاده از مربیان ناکارآمد غیربومی عنوان شده به همین دلیل نیز این تیم‌ها در طول مسابقات بارها دست به تغییر کادرفنی خود زدند و در نهایت نیز با انجام بازی‌های ضعیف فصل ناموفقی را پشت سر گذاشتند.

عمده ترین دلیل ناکامی نمایندگان گیلان در این لیگ از سوی کارشناسان ضعف مدیریت و استفاده از مربیان ناکارآمد غیربومی عنوان شده و به همین دلیل این تیمها در طول مسابقات بارها دست به تغییر کادرفنی خود زدند و در نهایت نیز با انجام بازیهای ضعیف، فصل ناموفق را پشت شر گذاشتند

تیم فوتبال داماش گیلان در جریان این رقابت‌ها از ۳۴ بازی؛ ۶ پیروزی، ۱۵ تساوی و ۱۲ شکست کسب کرد تا با ۳۴ امتیاز در مکان پانزدهم جدول رده‌بندی قرار گیرد، ضمن اینکه داماشی‌ها نیز طی این بازی‌ها ۲۰ گل به ثمر رسانده و ۳۹ گل نیز دریافت کردند.

گرچه این نماینده گیلان در نهایت همانند فصل گذشته توانست سهمیه خود را حفظ کند اما این تیم در طول مسابقات همواره در خطر سقوط قرار داشت و در نهایت نیز رتبه پانزدهم جدول رده‌بندی را به خود اختصاص داد.

تیم فوتبال شهرداری بندرآستارا دیگر نماینده گیلان نیز با کسب نتایج بسیار ضعیف از همان ابتدای فصل یکی از گزینه‌های اصلی سقوط از این لیگ بود و با توجه به چند هفته مانده به پایان این رقابت‌ها، سقوطش از این مسابقات مسجل شده بود.

این نماینده گیلان در جریان این مسابقات هیچ پیروزی کسب نکرد تا یکی از ناتوان‌ترین تیم های گیلان در ادوار مختلف لیگ‌های کشور باشد ضمن اینکه در ۳۴ بازی، ۸۱ گل دریافت کرد تا یک رکورد تحقیرآمیز نیز از خود بر جای بگذارد.

شهرداری آستارا در جریان این رقابت‌ها، هشت مساوی و ۲۶ شکست داشت و عملا رکوددار شکست در رقابت‌های لیگ دسته یک کشور هم بود و در مجموع در جریان مسابقات ۱۴ گل هم به ثمر رساند.

تیم فوتبال شهرداری بندرآستارا با کسب این نتایج و سقوط از رقابت‌های لیگ دسته یک کشور ضعیف‌ترین نماینده استان در لیگ‌های مختلف بود و بی‌شک ضعف مدیریتی، عامل اصلی ناکامی اش می باشد.

درجا زدن سپیدرود و چوکا تالش

رقابت‌های فوتبال لیگ دسته دوم کشور نیز خاتمه یافت و هیچ یک از ۲ تیم سپیدرود رشت و چوکا تالش نتوانستند، صعود کنند و فصل آینده نیز باید در این لیگ به کار خود ادامه دهند.

البته چوکایی‌ها تا حدی موفق‌تر از تیم سپیدرود عمل کردند و در نهایت در رتبه ششم جدول رده‌بندی گروه خود قرار گرفتند اما این تیم نیز نتوانست جواز حضور به رقابت‌های لیگ دسته یک کشور را بدست آورد.

این نماینده گیلان در این مسابقات با انجام ۲۶ بازی؛ ۹ پیروزی، ۹ تساوی و هشت شکست داشت تا با مجموع ۳۶ امتیاز در رتبه ششم جدول رده‌بندی گروه نخست این رقابت‌ها قرار گیرد، ضمن اینکه چوکایی‌ها در جریان این بازی‌ها، ۲۴ گل به ثمر رساندند و ۲۷ گل نیز دریافت کردند.

اما سپیدرود رشت که یکی از قدیمی‌ترین و پرطرفدارترین تیم‌های فوتبال گیلان و کشور بشمار می‌رود، نتایج بسیار ضعیفی در لیگ دسته دوم کشور کسب کرد که همانند چند سال اخیر ضعف مدیریتی عامل اصلی ناکامی آن بود.

سپیدرودی‌ها که در ابتدای رقابت‌های لیگ دسته دوم نتایج مناسبی کسب و حتی در صدر جدول قرار گرفتند، به مرور نتایج ضعیفی به دست آوردند و با جدایی اکبر میثاقیان سرمربی و دیگر اعضای کادرفنی و همچنین چند بازیکن و نیز وجود مشکلات مالی این تیم نتوانست نتایج خوبی کسب کند و در نهایت در نیمه دوم جدول رده‌بندی گروه خود قرار گرفت.

به پایان آمد این دفتر اما ضعف تیم‌های گیلانی باقی است

تیم فوتبال سپیدرود رشت در جریان این رقابت‌ها، هشت پیروزی، ۹ تساوی و ۹ شکست داشت و با مجموع ۳۳ امتیاز در رتبه هشتم جدول رده‌بندی ۱۴ تیمی گروه دوم این مسابقات قرار گرفت، ضمن اینکه ۳۱ گل به ثمر رساند و ۳۷ گل هم دریافت کرد.

 

استفاده از کادرفنی متخصص و مستعد بومی، تنها راه نجات فوتبال گیلان

یکی از کارشناسان با سابقه فوتبال گیلان و کشور در خصوص عملکرد نمایندگان استان در لیگ‌های مختلف فوتبال در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: در کل فوتبال گیلان نمره قبولی نگرفت و فقط تیم ملوان همانند سال گذشته موفق بود.

امید هرندی افزود: باشگاه ملوان از مالک و کادرفنی بومی که متخصص و متعهد هستند و سابقه حضور در تیم ملی و باشگاه ملوان را دارند، استفاده کرد که در نهایت نیز تیم فوتبال ملوان با هدایت این افراد بسیار موفق عمل کرد.

وی ادامه داد: مازیار زارع سرمربی ملوان از تجربیات خود به خوبی بهره برد ضمن آنکه بازیکنان جوان و آینده‌داری به تیم تزریق شدند چنانکه در فصل جاری نیز حدود هشت بازیکن جوان در این تیم حضور یافتند نیروهایی که می‌توانند آینده ملوان را تضمین کنند.

وی که به عنوان سرمربی سالها هدایت تیم‌های گیلانی را در لیگ‌های مختلف عهده‌دار بود، اضافه کرد: عملکرد ملوان در بخش مدیریتی و کادرفنی، باید الگویی مناسب برای سایر تیم‌های ما باشد و آنان نیز با استفاده از مدیران و کادرفنی بومی متخصص و متعهد بتوانند موفق عمل کنند.

کاپیتان و دروازبان اسبق تیم منتخب گیلان بیان کرد: تنها راه پیشرفت فوتبال استان آن است که بتوانیم از مدیران و کادرفنی بومی متخصص، متعهد و بازیکنان بومی توانمند در تیم‌های خود بهره ببریم. این تنها نسخه شفابخش فوتبال گیلان است اما متاسفانه گوش شنوا وجود ندارد.

هرندی بیان کرد: تنها راه پیشرفت فوتبال گیلان این است که بتوانیم از مدیران و کادرفنی بومی متخصص، متعهد و همچنین بازیکنان بومی توانمند در تیمهای خود بهره ببریم که این تنها نسخه شفابخش فوتبال گیلان است اما متاسفانه گوش شنوا وجود ندارد

این کارشناس فوتبال در ادامه گفت: با وجود اینکه در استان شرکتهای صنعتی پایداری وجود ندارد، تنها راهکار آن است که از نیروهای بومی پرتوان و متعهد در کادرفنی تیم‌های خود بهره ببریم زیرا مربیان بومی بازیکنان بومی را جذب می‌کنند که کارآیی بیشتری نسبت به بازیکنان غیربوی دارند و از سوی دیگر با کمترین هزینه می‌توانیم بیشترین کارآیی را داشته باشیم.

هرندی افزود: هم اینک نیز شاهدیم در همه لیگ‌های فوتبال بازیکنانی از گیلان حضور دارند که در تیم‌های خود تاثیرگذار هستند و ما می‌توانیم از وجود آنها در تیمهای استان بهره ببریم.

درجا زدن تیم‌های فوتبال گیلان با حضور مربیان ناکارآمد غیربومی

وی به عملکرد سایر تیم‌های گیلانی در لیگ‌های دسته یک و دسته دو اشاره و اظهار کرد: در این تیم‌ها شاهدیم که مالک‌های جدید با سرمربیان غیربومی که کارآیی چندانی ندارند، قرارداد می‌بندند ضمن آنکه این مربیان چند بازیکن غیربومی با خود به تیم اضافه می‌کنند که قرارداد آنان نیز عجیب است و همین امر باعث می‌شود تا باشگاه‌های ما بدهکار شده و هر روز بر بدهی‌هایش افزوده شود.

وی اضافه کرد: نمونه بارز این امر در تیم قدیمی و پرطرفدار سپیدرود رشت مشهود است که با دراختیار گرفتن مالک جدید، کادرفنی غیربومی استخدام کرد و این کادرفنی در نیمه راه با بازیکنان غیربومی از تیم جدا شدند و بدهی زیادی را به سپیدرود تحمیل کردند.

به پایان آمد این دفتر اما ضعف تیم‌های گیلانی باقی است

هرندی بیان کرد: از سوی دیگر پای شرط‌بندان نیز در برخی از تیم‌های ما گشوده شده که باید مسئولان ورزش با اینگونه افراد برخورد کنند و ناپاکی‌ها را از تیم‌های ما دور کنند زیرا این افراد باعث نابودی فوتبال می‌شوند.

این کارشناس فوتبال گفت: به طور حتم مسئولان ورزش اعم از اداره کل ورزش و جوانان و هیات فوتبال گیلان که خود آشنا با وضعیت حاکم بر این رشته ورزشی هستند باید در این امور مداخله کنند و مدیران و مالکان لایقی را برای باشگاه‌ها درنظر بگیرند.

وی افزود: هم‌اینک در پایان رقابت‌های لیگ دسته یک و دو به دلیل بقای برخی از تیم‌ها خوشحالیم در صورتی که باید برای صعود و ارتقای تیم‌های گیلانی به لیگ‌های بالاتر جشن بگیریم.

وی به فوتبال رشت نیز اشاره و اظهار کرد: رشت پتانسیل بسیار خوبی در فوتبال دارد و با یک پروژه سه ساله و در اختیار گرفتن مدیران، کادرفنی و بازیکنان بومی می‌توانیم فوتبال این شهرستان و نیز سایر تیم‌های گیلانی را از رکود خارج کنیم.

هرندی بیان کرد: مالکان باشگاه‌های گیلان نیز باید مشاوران خوب و زبده بومی داشته باشند و از وجود افراد متخصص برای پیشبرد اهداف خود و جذب کادرفنی با کارنامه مناسب و بازیکنان توانمند بومی بهره ببرند.

حمایت قاطع از کادرفنی، عامل موفقیت ملوان

یکی دیگر از کارشناسان فوتبال گیلان در خصوص عملکرد تیم ملوان بندرانزلی در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: فوتبال گیلان با پتانسیلی که دارد، فصل خوبی را پشت سر نگذاشت.

سیدامیر فرحسینی افزود: این انتظار هم نبود که تیم فوتبال ملوان بندرانزلی جزو چهار تیم برتر باشد اما قرار گرفتن این تیم در نیمه نخست جدول رده‌بندی و کسب مقام هفتم هم مطلوب بود.

مربی و مدیر اسبق تیم‌های پایه سپیدرود رشت اضافه کرد: تیم فوتبال ملوان بندرانزلی به جز چند هفته محدود در سایر دیدارها بازی‌های بسیار خوبی انجام داد و جوانان شایسته‌ای را به فوتبال معرفی کرد.

این پیشکسوت فوتبال گیلان ادامه داد: یکی از دلایل موفقیت ملوان، مدیریت خوب این باشگاه و حمایت قاطع آنان از کادرفنی این تیم بود و زمانی که در پنج هفته این تیم نتایج مناسبی کسب نکرد مدیریت این باشگاه به طور کامل از کادرفنی حمایت کرد و در ادامه رقابتها ملوان با عبور از شرایط سخت دوباره اوج گرفت و پاسخ این حمایت را داد.

معاون اسبق تربیت بدنی و سلامت اداره آموزش و پرروش گیلان اضافه کرد: گرچه تیم فوتبال ملوان نوسان‌هایی داشت که ریشه در مسایل فنی دارد اما در طول مسابقات از جوانان خوبی استفاده کرد و حتی در هفته پایانی از یکی از جوانترین بازیکنان تاریخ لیگ برتر نیز استفاده کرد.

فرحسینی بیان کرد: این امر نشان می‌دهد که باشگاه‌های گیلان در کنار فوتبال حرفه‌ای همانند ملوان این توان را دارند که بازیکنان جوان خوبی تربیت کنند و آنان را بکار گیرند که این خود پشتوانه سازی مناسبی نیز برای باشگاه‌ها خواهد بود.

این کارشناس فوتبال اظهار کرد: از سوی دیگر تیم‌های پایه ملوان بندرانزلی شرایط بسیار مناسبی دارند و از پنج رده در چهار رده سنی تیم‌های پایه ملوان در لیگ‌های کشور حضور داشتند که این باشگاه در این حوزه هم عملکرد خوبی داشت.

مشکلات مالکیتی و حضور مربیان غیربومی با کارنامه مردود بلای جان فوتبال گیلان

مسئول مدارس هیات فوتبال گیلان نیز با اشاره به رقابت‌های لیگ دسته یک کشور گفت: گرچه تیم فوتبال داماش گیلان در نهایت توانست سهمیه خود را حفظ کند اما این تیم مشکل مالکیتی و مدیریتی داشت و در این میان سپردن این تیم به یک مربی غیربومی که کارنامه موفقی ندارد، باعث عدم نتیجه‌گیری مناسب داماش شد.

وی ادامه داد: این مربی چند بازیکن غیربومی هم به تیم داماش آورد و شاهد بودیم که در برخی از پست‌ها چند بازیکن و در برخی هم حتی یک بازیکن متخصص وجود نداشت.

وی عنوان کرد: حضور این بازیکنان غیربومی ضعیف از لحاظ نتیجه به تیم ضربه زد و بار مالی سنگینی هم به تیم تحمیل شد ضمن آنکه کادرفنی به همراه این بازیکنان از تیم جدا شدند.

به پایان آمد این دفتر اما ضعف تیم‌های گیلانی باقی است

فرحسینی اضافه کرد: البته در نیم فصل دوم با آمدن مالک جدید و تغییر در کادر فنی، داماش نتایج بهتری نسبت به دور رفت کسب کرد ودر نهایت نیز در لیگ دسته یک ماندگار شد اما برای فوتبال رشت خوب نیست که فقط برای ماندن تلاش کند در حالی که این شهر با استعدادهای بسیار حتی می تواند ۲ تیم قدرتمند در لیگ دسته یک داشته باشد.

این کارشناس فوتبال به تیم شهرداری آستارا نیز اشاره و تصریح کرد: زیرساخت، امکانات مناسب و همچنین مدیریت حاکم بر این باشگاه متناسب با لیگ دسته یک نبود و همین امر باعث شد که دلالان و شرط‌بندان به این تیم نفوذ کنند تا شهرداری آستارا بدترین نتایج خود را کسب و در نهایت سقوط کند.

وی افزود: تیم فوتبال شهرداری آستارا از ابتدای فصل مشکل مدیریتی و مالکیتی داشت که همین امر سبب شد تا تیم خوبی تشکیل نشود و به طور حتم باید مسئولان ورزش با قاطعیت با علل ناکامی این تیم برخورد کنند و ناپاکی‌ها از فوتبال ما زدوده شود.

آسیب جدی فوتبال گیلان از جذب مربیان و بازیکنان ضعیف غیربومی

مدیر و مربی اسبق تیم‌های پایه سپیدرود رشت به نمایندگان گیلان در لیگ دسته دوم هم اشاره و بیان کرد: تیم فوتبال چوکا تالش نخست در کادرفنی خود انتخابی اشتباه داشت اما پس از آن کادرفنی بومی خوبی را جذب کرد که تا حدی موفق به کسب نتایج بهتر شدند.

وی اظهار کرد: این امر سبب شد تا حتی تیم چوکا یکی از مدعیان صعود از رقابت‌های لیگ دسته دوم کشور باشد اما کمبودها مانع از صعود آنان شد و برای فصل آینده نیز باید مسئولان باشگاه همین کادرفنی را حفظ و با جذب چند بازیکن مستعد بومی با قدرت در رقابتها حضور یابند.

فرحسینی با اشاره به تیم سپیدور رشت هم گفت: متاسفانه این تیم قدیمی و پرطرفدار گیلان یکی از سخت‌ترین سال‌های فعالیت خود را پشت سر گذاشت و نتایج ناامیدکننده‌ای در رقابت‌های لیگ دسته دوم کشور کسب کرد.

فرحسینی به تیم سپبیدور رشت نیز اشاره کرد و گفت: متاسفانه این تیم قدیمی و پرطرفدار گیلان یکی از سخت‌ترین سالهای فعالیت خود را پشت سر گذاشت و نتایج ناامید کننده‌ای را در رقابتهای لیگ دسته دوم کشور کسب کرد

این کارشناس فوتبال افزود: متاسفانه مالک باشگاه به طور هدفمند هزینه نکرد و اشتباه مدیرعامل آن نیز باعث شد تا کادرفنی ضعیفی هدایت تیم را برعهده بگیرد در میانه مسابقات هم از این تیم جدا شد اما باز هم کادرفنی خوبی جذب نشد.

وی ادامه داد: این اشتباهات و انتخاب مربیان ناکارآمد باعث شد تا تیم فوتبال سپیدرود نتایج بسیار ضعیفی را در رقابت‌های لیگ دسته دوم کسب کند و این در حالی است که این تیم پرطرفدار شهرستانی چند سال پیش در رقابت‌های لیگ برتر حضور داشت.

مسئول مدارس هیات فوتبال گیلان اضافه کرد: به طور حتم باید مالک، مدیر، کادرفنی و حتی بازیکنان در حد و اندازه تیم سپیدرود باشند اما شاهدیم که با اشتباهات انجام شده، این باشگاه با بدهی زیادی مواجه است که به احتمال زیاد بابت آنها، با پنجره‌های بسته در نقل و انتقالات مواجه خواهد شد.

فرحسینی بیان کرد: البته سپیدرود تیم‌های پایه خوبی دارد که مسئولان این باشگاه با توجه به داشتن چنین پشتوانه‌ای می‌توانند با درایت و استفاده از کادرفنی بومی واجد شرایط و بازیکنان بومی آینده روشنی پیش‌رو داشته باشند.

با توجه به نظرات کارشناسان، باشگاه‌های فوتبال گیلان باید همانند تیم فوتبال ملوان بندرانزلی از کادرفنی و بازیکنان بومی متخصص و متعهد بهره ببرند و پای دلالان، بازیکنان و مربیان ضعیف غیربومی را از این تیم ها کوتاه کنند تا تیم‌های این خطه با قدرت بیشتر در رقابت‌های مختلف کشور حضور یابند.