این بازرسان در آخرین گزارش خود در همین زمینه، مجموع پولی را که به اشتباه واریز شده بیش از ۱.۴ میلیارد دلار ذکر کرده و گفتهاند که این مورد تنها یکی از یافتههای آنان در میان چندین «چالش» بوده که در جریان بازرسی رسمی کمکهای فدرال برای کرونازدگان کشف شده است.
کنگره آمریکا در تلاش برای نجات اقتصاد این کشور از خطر رکود بر اثر کرونا، از ماه مارس تا کنون ۲.۶ میلیون دلار کمک مالی برای این بخش تصویب کرده و بازرسان میگویند تعجیل در رساندن پول در شرایط بحران به بروز اشتباهات بزرگ منجر شده است.
برای مثال، گزارش دیوان محاسبات آمریکا نشان میدهد وزارت خزانهداری که مسئولیت ارسال کمکهای حمایتی به خانواده های آمریکایی را دارد، موارد فوت را بررسی نکردهاست. این درحالی است که برخی از مقامات مالیاتی که روی این برنامه کار میکردند گفته بودند که در روند اجرای آن نگرانیهایی از جمله در مورد خطر ارسال چک به آدرسهای اشتباه وجود دارد.
در گزارش بازرسان دولت آمریکا همچنین هشدار داده شده که برنامه کمک درآمدی برای کارکنان بنگاههای تجاری کوچک در معرض خطر «کلاهبرداری» قرار گرفته است. این برنامه شامل صندوقی برای پرداخت وامهای کمبهره است که خود ۲۶ درصد از کل بودجه اختصاص یافته برای پیامدهای اقتصادی کرونا در کشور را شامل میشود. در این گزارش، خود بنگاههای کوچک نیز به دلیل همکاری نکردن در دادن اطلاعات درخواستی دولت به شیوه صحیح مقصر دانسته شدهاند.
گزارش بازرسان آمریکایی در حالی مطرح شده که قانونگذاران کنگره در واشنگتن درباره این موضوع که آیا کمکهای بیشتر لازم است یا نه، مشغول بحث هستند. دموکراتها و بسیاری از اقتصاددانان از جمله رئیس بانک مرکزی آمریکا بر این باورند که با توجه به افزایش شدید نرخ بیکاری در کشور، کمکهای حمایتی دولت باید افزایش یابد، اما بسیاری از جمهوریخواهان در تصویب بودجه بیشتر برای این کار تردید دارند.
آمریکا چقدر برای کرونا هزینه کرده است؟
بودجه ۲.۶ میلیارد دلاری که کنگره آمریکا از ماه مارس تا کنون برای جبران خسارتهای کرونا اختصاص داده، برابر با ۱۴ درصد ارزش کل تولید این کشور است.
بیش از ۲۸۰ میلیارد دلار یا حدود ۱۱ درصد این بودجه برای افرادی که درآمد سالانه کمتر از ۷۵ هزار دلار دارند و ۵۰۰ دلار نیز برای فرزندان آنها در نظر گرفته شده است. این کمک در قالب پرداخت مستقیم تا هزار و ۲۰۰ دلار برنامهریزی شده است. بر اساس گزارش بازرسان، دولت ایالات متحده تاکنون ۱۶۰ میلیون و ۴۰۰ هزار مورد پرداختی به ارزش کل ۲۶۹ میلیارد دلار داشته است.
دولت آمریکا تاکنون بیش از ۵۰۰ میلیارد دلار وام کمکی نیز میان ۴ میلیون و ۶۰۰ هزار شهروند شاغل توزیع کرده است. منتقدین این کمکها میگویند توزیع این مبالغ با قوانین نامشخص و عدم نظارت صورت گرفته است.