موسسه ملی تحقیقات سلامت و دانشکده بهداشت دانشگاه علوم پزشکی تهران راهنمای (پاسخ به پرسش چگونه بسته بندی مواد غذایی تمیز و شست و شو شوند) را منتشر کرد.
به گزارش دانشگاه علوم پزشکی تهران، با توجه به احتمال آلودگی سطوح و ماندگاری ویروس کرونای جدید روی آنها (مقوا تا ۲۴ ساعت، پلاستیک و استیل ۲ تا ۳ روز) و نیز به منظور تأمین آرامش روانی افراد لازم است نکاتی را هنگام استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده در نظر داشت.
دانشگاه جانز هاپکینز در زمینه نحوه استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده توصیه می کند بعد از شستشوی دست ها، محتویات داخل بسته بندی به ظرف یا پلاستیک تمیز دیگری منتقل شود و پلاستیک یا ظرف بسته بندی دور انداخته شود.
البته این نکته را نیز توصیه کرده که می توان با یک دستمال تمیز آغشته به مواد ضدعفونی کننده، سطوح پلاستیکی یا شیشه ای حاوی مواد غذایی را پاک کرد.
سازمان غذا و داروی آمریکا نیز توصیه مشابهی دارد. این سازمان اعلام کرد برای احتیاط با یک دستمال می توان بسته بندی ها را پاک کرد و سپس اجازه داد در هوای آزاد خشک شوند.
در مستند راهنمای بهداشت وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی در خصوص نگهداری و آماده سازی مواد غذایی برای مقابله با ویروس کرونا توصیه شده قبل از مصرف محصولات غذایی بسته بندی شده، ظروف آنها را شسته و ضدعفونی کنیم.
با توجه به شواهد موجود بهتر است هنگام استفاده از مواد غذایی بسته بندی شده، بسته بندی آنها را باز کنید و محتویات را در ظرف دیگری بریزید و در خانه نگهداری کنید. همچنین ظرف بسته بندی باید دور انداخته شود.
توصیه بعدی شستشوی بسته بندی با آب و صابون یا استفاده از یک دستمال آغشته به مواد ضدعفونی برای پاک کردن سطح بسته بندی ها است. باید دقت کرد گوشه ها، لبه ها و درزها به خوبی پاک شوند. بعد از این کار می توان بسته ها را در معرض هوا قرار داد تا خشک شوند.
در صورت استفاده از مواد ضدعفونی، نیازی به شستن مجدد بسته ها با آب و صابون نیست. همچنین با توجه به اینکه شواهد علمی برای مدت زمان شستشو یافت نشده، پیشنهاد می شود در صورت شستشو با آب و صابون، تمام سطح با این مواد آغشته شده و سپس کاملا آبکشی شود.