عباس جعفرپور روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: با توجه به تصمیم وزارت جهادکشاورزی، به منظور تسهیل در فرآیند توزیع کودشیمیایی یارانهای و حذف واسطهها، حوالههای فیزیکی کود حذف و صدور حواله الکترونیکی در سامانه پایش کودی انجام میشود.
وی افزود: با توجه به اتصال سامانه پایش به سامانه جامع پهنه بندی مستقر در وزارت مربوطه، تخصیص کود تنها به کشاورزان و براساس اطلاعات ثبت شده در سامانه جامع پهنهبندی توسط شبکه تعاونی روستایی گیلان قابل اجرا است.
مدیر تعاون روستایی گیلان بیان داشت: از ابتدای امسال، نزدیک ۱۶ هزار و ۵۳۴ تن انواع کودهای شیمیایی پایه تکلیفی و ۹۴۷ تن انواع کودهای غیرتکلیفی با تلاش شبکه تعاونی روستایی و تولید تحت نظارت مدیریت تعاون روستایی گیلان از خارج استان خریداری و در حال توزیع است.
وی افزود: در این مدت برای کنترل آفات، بیماریها و علفهای هرز محصولات زراعی و باغی حدود ۱۱۳ هزار لیتر انواع سـموم شیمیایی توسط ۲ اتحادیه تعاونی روسـتایی و تعاونی تولید روسـتایی گیلان تدارک و بین کشاورزان توزیع شد.
کشاورزان برای دریافت کود یارانه دار باید به سامانه پایش کودی از طریق آدرس http://WWW.payeshkood.ir اقدام کنند.
گیلان دارای ۳۱۴هزار هکتار اراضی کشاورزی است و ۳۱۷هزار نفر از مردم استان در بخش کشاورزی مشغول به فعالیت هستند. برنج، چای، زیتون ،پیله ابریشم، بادام زمینی، زیتون ، فندق و مرکبات عمده ترین محصولات کشاورزی گیلان هستند . گیلان همچنین یکی از تولید کنندگان مهم طیور در کشور است .
گیلان بزرگترین تولیدکننده ارقام بومی و با کیفیت برنج در کشور به شمار می آید که با ۲۳۸ هزار هکتار اراضی شالیزاری، رتبه اول کشور را از لحاظ سطح زیرکشت و همچنین رتبه دوم تولید برنج را به خود اختصاص داده است.
ارقام هاشمی، علی کاظمی، صدری، حسنی و دیلمانی جزو رقم های کیفی و ارقام گوهر و سپیدرود جزو رقمهای پرمحصول است که در شالیزارهای گیلان کشت میشود، بیشترین رقم های کشت شده برنج در این استان، رقمهای کیفی هاشمی و علی کاظمی است که افزون بر ۸۵ درصد محصول برنج گیلان را شامل میشود.
بیشترین اراضی شالیکاری گیلان در شهرستانهای رشت و صومعه سرا قرار دارد.