محمدرضا شکوری روز یکشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: از این میزان یک میلیارد و ۱۰۰ میلیون تومان از سوی سازمان جنگل ها، مراتع و آبخیزداری و ۲ میلیارد و ۲۰۰ میلیون تومان سهم بانک کشاورزی است.
وی با بیان اینکه متقاضیان برای دریافت تسهیلات زارعت چوب که سود آن چهار درصد می باشد در اراضی خود باید به اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری استان گیلان مراجعه کنند، خاطر نشان کرد: بعد از بررسی درخواست متقاضیان پرونده ها به بانک کشاورزی معرفی می شود.
وی با اشاره به انجام زارعت چوب در استان از سال ۶۰ در عرصه های مخروبه و جلگه ای دارای گونه های بدون کیفیت اضافه کرد: در این عرصه ها گونه های با رشد سریع شامل صنوبر و گونه های سوزنی برگ به صورت زراعت چوب، جنگل کاری شده است.
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان اظهار داشت: در این مدت در ۱۱ هزار هکتار از اراضی ملی زارعت چوب و جنگل کاری انجام شده و به طور متوسط در هر هکتار دو هزار و ۵۰۰ اصله نهال کشت شده و هم اکنون بخش عمده ای از آنها به مرحله بهره برداری رسیده است.
وی با بیان اینکه در برنامه ششم توسعه اقتصادی، اجتماعی کشور ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار تعهد زراعت چوب در استان داریم، خاطر نشان کرد: طی سالهای ۹۸ و ۹۹ برداشت چوب از سطح ۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از اراضی شروع شده و در حال انجام است که این زمین بعد از فرآیند مزایده به بخش خصوصی برای انجام زارعت چوب واگذار می شود.
شکوری با اشاره به برنامه ریزی برای برداشت چوب در هزار و ۷۵۰ هکتار دیگر در نیمه اول سال ۱۴۰۰ و واگذاری این وسعت از اراضی ملی برای زارعت چوب بیان داشت: تا پایان سال ۱۴۰۰ برداشت چوب بر اساس تعهد زارعت چوب در ۶ هزار و ۶۰۰ هکتار محقق خواهد شد.
وی با بیان اینکه علاوه بر زارعت چوب در اراضی ملی، در زمین های متقاضیان (اشخاص حقیقی) نیز این کار انجام می گیرد، عنوان کرد : اجرای برنامه های آموزشی و ترویجی یکی از اقدامات اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان است که در این راستا پنجشنبه گذشته برنامه آموزشی در شهر بیجار از توابع بخش رحمت آباد و بلوکات شهرستان رودبار برگزار شد.
معاون برنامه ریزی، توسعه مدیریت و منابع اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری گیلان در ادامه، نیاز سالانه چوب در کشور را ۱۱ میلیون متر مکعب عنوان کرد و افزود : هم اکنون ۱۰ درصد نیاز چوب کشور در این استان تولید می شود.
وی با اشاره به اهمیت زارعت چوب خاطر نشان کرد: در اجرای طرح تنفس جنگل بهره برداری از جنگل های هیرکانی متوقف شده لذا این مهم توسعه کاشت نهال و زراعت چوب را ضروری نموده است و به طور قطع در سال های بعد این اهمیت بیشتر خواهد شد.
گیلان به عنوان خطه سرسبز کشور دارای ۵۶۵ هزار هکتار جنگل و ۲۲۴ هزار هکتار مرتع است. جنگل های گیلان بعنوان بخشی از جنگل های هیرکانی شمال کشور بازمانده دوران سوم زمین شناسی و فسیل زنده هستند.
گونه های پهن برگ از جمله بلوط، افرا، ون، راش و انجیلی از عمده درختان ساکن این جنگل ها در فصل زمستان خزان می کنند. این جنگلها در کنترل آب های سطحی و حفظ آب های زیرزمینی، حفظ و تولید خاک، تعدیل در آب و هوای یک منطقه، مبارزه با آلودگی هوا و تلطیف آن نقش مهمی دارند.