نهمین شب‌های معین با یاد قهرمانی گذشت
نهمین شب‌های معین با یاد قهرمانی گذشت
معین نیوز_همین ویزه برنامه شب های معین دپارتمان رویدادسازی روزنامه معین یادمان زنده یاد مهندس روح الله قهرمانی سیاستمدار و چهره اجرایی در مجموعه بومگردی زیال اکوِوز با حضور جمعی از چهره های فرهنگی برگزار شد.

به گزارش معین نیوز و به نقل از روزنامه معین در این برنامه فرهنگی با ذکر خاطراتی از این چهره نام آشنای گیلانی یاد و نامش گرامی داشته شد.

دکتر یونس رنجکش مدیر مسئول روزنامه معین در این برنامه با اشاره به اهمیت ثبت تاریخ شفایی و یاد آوری خاطرات حول شخصیت های تأثیرگذار در جامعه برگزاری شب های معین را در همین مسیر عنوان کرد.

وی اظهار داشت: این خاطرات بخشی از تاریخ است که ثبت و یاد آوری آن در آینده می تواند فرصتی برای شناخت بهتر از سرمایه های انسانی باشد که در چرخه حیات تصمیم سازی و تصمیم گیری ها در جامعه تاثیر گذار بودند.

به گفته مدیر مسوول روزنامه معین : این بخش از فعالیت های رسانه اگرچه یک اقدام جانبی در کنار اطلاع رسانی است اما بی تاثیر در در جذابیت های تولید محتوا و سند سازی برای اطلاع رسانی به آیندگان نیست.

وی در بخش دیگری از سخنانش با اشاره به سابقه آشنایی اش با مهندس روح الله قهرمانی آن را به سال های پایانی دهه ۷۰ ودر زمان مسوولیت اودر معاونت عمرانی استانداری گیلان عنوان کرد.

وی گفت: در آن زمان به واسطه کار خبری در ایرنا با ایشان آشنا و بعدها این اشنایی بیشتر و روابط نزدیک تر شد.

وی ادامه داد: همه آنهایی که با قهرمانی آشنایی داشتند از یک خصوصیت او به نیکی یاد می کنند و آن هم در دسترس بودن و ارتباطی که با جامعه رسانه ای داشت و با توجه به شناختی که از کار رسانه ها داشت  تلاش می کرد از این ظرفیت در ارتباط و پیوند با مردم پیوند استفاده کند.

دکتر سید مهدی میر صالحی از پژوهشگران  گیلان نیز در ادامه این جلسه به ریشه یابی واژه والی و تاریخ والی گری پرداخت و از استاندار به عنوان همان والی در مدیریت عالی استان ها که توسط حاکمان وقت تعیین می شد ، سخن گفت.

وی  به قدرت تفویض اختیار والی ها در گذشته از سوی حاکمان و همچنین کاهش این قدرت و اختیارات به مرور در دوره‌ای مختلف اشاره کرد و یاد آور شد : این تغییرات به تدریج بر نوع اثر گذاری آنان در روند فعالیت های اجرایی و توسعه ای مناطق مهم بوده است  تا جایی که امروزه استانداران قدرت محدودتری دارند.

وی با تشریح روند تاریخی قدرت مقام های عالی در استان ها به این نتیجه می رسد که اگرچه این قدرت مانند گذشته نیست و اما بی تاثیر بر روند توسعه ای استان ها نمی باشد و اگر استانداری موفق است بستگی به دانش، تجربه و مهارت ارتباطی او با جامعه دارد .

وی آنگه رمز موفقیت مدیران عالی اجرایی در استان ها را پیوند با مردم و شناخت از مشکلات و چالش ها به همراه نگاه به رفع آنها با خرد جمعی دانست.

دکتر میر صالحی همچنین به دوران مدیریتی مهندس قهرمانی در استانداری گیلان اشاره کرد و با برشمردن ویژگی های اخلاقی او به دکر خاطره ای از آن دوران پرداخت.

علی پور حسن آستانه از چهره های فرهنگی و ادبی گیلان که مدیر کلی روابط عمومی استانداری را در دوران استانداری قهرمانی داشت به ذکر خاطراتی در کنار ویژگی های اخلاقی و مدیریتی ایشان پرداخت.

او گفت : اگرچه مسئولیم در این سمت به  پیش از انتصاب مهندس قهرمانی و به دوران سردار عبدالهی استاندار قبلی بر می گشت و در ابتدا ها چندان با هم سازگار نبودیم اما با مرور زمان و شناختی که بین من و مهندس قهرمانی پیدا شد تا پایان مسولیتش که بیش از سه سال بود در کنارشان بودم و خاطرات بسیاری را با هم سپری کردیم.

وی از مهندس قهرمانی در مقایسه با مدیران قبل و بعدی که با آنها کار کرده بود  او را شخصیتی متمایز تر بویژه با روابط عمومی بهتر و معتقد به نگاه افکار عمومی و ارتباط با رسانه ها عنوان کرد.

وی گفت : برای قهرمانی مهم بود که افکار عمومی نسبت به او چه نظری دارند پس تلاش هایش را معطوف به ارتباط با جامعه می کرد و یکی از ابن دریچه ها را رسانه می دید.

وی اضافه کرد: یکی از کارهای مهم او در کنار فعالیت های روزانه مطالعه روزنامه ها و سایر نشریات بود و از لابه لای آنها اخبار مربوط به استان را مرور می کرد و گاهی هم واکنش نشان می داد.

وی یادآورشد:  یکی از واکنش هایش با توجه به نزدیکی که با آقای دکتر رنجکش و روزنامه معین داشتیم بارها گله می کرد و از برخی مطالب انتقاد داشت و نظرش را منتقل می کرد و من هم مجبور بودم با ملاحظاتی مسائل را سر هم بیاورم و البته ایشان انتظار داشت دوستان همراهی بیشتری داشته باشند که این رویه به دلیل ارتباط استاندار با مدیران رسانه ها عادی بود.

وی همچنین به کارکردهای میدانی و حضور در بحران ها بویژه برق سال ۱۳۸۶ اشاره کرد و از موفقیت ها و ماندگاری های مهندس قهرمانی در فضای ذهنی جامعه را در کنار مردم بودن در بحران و مشکلات عنوان کرد که هنوز هم در ذهن ها باقی است.

وی به پاکدستی و ملاحظات بسیار او در مسائل مالی و پرهیز از مداخله در امور خارج از قوانین اشاره و گفت: مرور زندگی شخصی ایشان بویژه پس از مرگشان نشان داد که بسیار در این زمینه مراعات می کرد.

مهندس تطهیری مدیر انجمن مدیران صنایع گیلان هم در این نشست با یاد آوری دوران مدیریتی مهندس قهرمانی به عنوان یکی از دوران پر رونق برغم وجود چالش ها و مشکلات استان گیلان یاد کرد.

وی گفت: به لحاظ نوع آشنایی و روابطی که در عرصه صنعت دارم با استانداران بسیاری در ارتباط بوده و هستم و مورد مشورت آنان قرار گرفته ام اما خیچگاه خود را وابسته به هیچ کس نکرده ام اما در مقایسه وقتی عملکرد ها را در گذشته مرور می کنم مهندس قهرمانی را فردی خاص دیدم که با تجربه و تخصص موضوعات را دنبال می کرد و دلش می خواست گیلان توسعه یابد.

وی اضافه کرد: بهره مندی از تجربه  و درس آموزی از گذشته و داشتن روحیه باز و خوش برخوردی با مردم از او چهره ای مردمدار به نمایش گذاشت که در کنار مردم بود و ما در بحران هایی که در زمان مدیریت ایشان از طبیعی و سیاسی داشته ایم می دیدیم که چگونه می اندیشد و چقدر در تلاش است که چالش ها و مشکلات با کمترین هزینه و درایت مدیریتی برطرف شود.

وی ادامه داد : ارتباط خوب او با مدیران صنایع و صنعتگران و داشتن گوش شنوا برای شنیدن دیدگاه‌ها حتی مخالف نظرش نشان از ویژگی های منحصر به فردی می داد.

دکتر قاسم شریعتی که مدیر خبر گزاری جمهوری اسلامی (ایرنا) در دوران استانداری مهندس قهرمانی در گیلان بود به ذکر خاطراتی از دوران همکاری اش با این استاندار فقید پرداخت.

وی گفت : یکی از دوران پرخاطره فعالیت رسانه ای با مدیران به زمان مسوولیت مهندس قهرمانی برمی گردد که به دلیل نگاه واقع بینانه و آشنایی با کار کرد رسانه ای بسیار پر اهمیت و قابل تامل و ارزشمند است.

وی اظهار داشت: مهندس قهرمانی با روحیه همراهانه ای که با رسانه ها بویژه ایرنا داشت در پاسخگویی نسبت به افکار عمومی و ارتباط با جامعه از رسانه ها بهترین استفاده را می کرد.

وی ادامه داد: هنوز حضور میدانی ایشان در مواجه با بحران های طبیعی بویژه سر ریز شدن سد شهر بیجار و قرار گرفتن در دل خطر به جای نشستن پشت میز و مدیریت از راه دور از ذهنم خارج نشده است و به دلیل نوع نگرش مدیریتی و تجربه ای که از ایشان دیده ام برایم جالب بود.

وی اضافه کرد : قهرمانی مدیری تکنو کرات بود و شناخت خوبی از مناسبات قدرت داشت اما رمز ماندگاری خود را حضور در دل جامعه و ارتباط با مردم و میدانی عمل گرون می دید که از این منظر ما شاهد کمتر مدیرانی از این جنس هستیم زیرا بسیاری به دلیل قرار گرفتن در لایحه های قدرت خود را بی نیاز از پشتوانه افکار عمومی می دانند.

دکتر رحمان کاظمی پژوهشگر حوزه ادبیات هم در این نشست به نقش  ادبیات در حکمرانی پرداخت و با توجه به علاقه مندی مهندس قهرمانی به شعر و ادبیات بویژه حافظ افزود : استفاده از شعر و ادبیات می تواند تلطیف کننده فضای اجتماعی در حکمرانی باشد.

وی با مروری به اشعار حافظ  ادامه داد: علاقمندی قهرمانی به حافظ ریشه در تاثیر ادبیات در حکمرانی او دارد تا بتواند از طریق  در اندیشه جاودانگی باشد.

وی آنگاه به برخی ناملایمات نسب به او به ویزه در رد صلاحیتش برای ورود به انتخابات مجلس سخن گفت و از اینکه برخی نخواستند محبوبیتش در افکار عمومی موجب ورود او به این عرصه شود را نشانه ای از کم بینی ها دانست.

اسفندیار زیال از فعالان حوزه گردشگری هم به نگاه این مدیر ادوار گیلان در حوزه تسهیلگری پرداخت و گفت : آنچه از قهرمانی به یاد داریم گره گشایی در کارها بود.

وی گفت: نمونه های مختلفی از این روحیه او در یادها مانده است و حتی در زمانیکه به عنوان سفیر ایران در کویت بود را هم احساس کردیم که چگونه با علاقمندی تلاش داشت مشکلات هموطنان بویژه گیلانیان برطرف شود.

شعر خوانی شاهین رهنما از شاعران نام آشنای کشور و گیلان هم زینت بخش نهمین شب های معین در پاسداشت مهندس روح الله قهرمانی سیاستمدار و  استاندار فقید گیلان در کنار امضای پوستر یادمان او بود.