یاد موسی نامجوی وزیر دفاع شهید در زادگاهش گرامی داشته شد
یاد موسی نامجوی وزیر دفاع شهید در زادگاهش گرامی داشته شد
معین نیوز_آیین تجلیل از مقام شهید سرلشکر سید موسی نامجوی وزیر دفاع شهید شامگاه روز پنجشنبه در گلزار شهدا بندرانزلی با حضور فرمانده ناوگان شمال و منطقه چهارم نیروی دریایی امام رضا (ع) , مسئولان استانی و شهرستانی و همچنین نیروی نظامی و انتظامی برگزار شد.

به گزارش ایرنا، در این مراسم حجت‌الاسلام ستار علیزاده مدیرکل امور اوقاف و امور خیریه گیلان در خصوص لزوم زنده نگهداشتن نام و یاد خاطره شهدا و انتقال فرهنگ ایثار و مقاوت به نسل های آینده تاکید کرد و ناخدا یکم رمضان علی اصغری از تکاوران دوران دفاع مقدس، موسس پادگان تکاوری منجیل و پیشکسوت جبهه و جنگ نیز به خاطره گویی پرداخت.

شهید سیدموسی نامجوی نخستین نماینده نظامی امام در شورای عالی دفاع بود که با حفظ سمت، در مرداد ۱۳۶۰ از طرف نخست وزیر وقت شهید باهنر به سمت وزیر دفاع منصوب شد.

نامجوی  ۲۶ آذر ماه سال ۱۳۱۷ در خانواده ای متدین در بندرانزلی متولد شد و نامش را برای زنده نگه داشتن نام و یاد پدربزگش که از افراد مورد اعتماد منطقه کلویر بود سید موسی گذاشتند .

پدرش نیز از افراد مذهبی و معتقد انزلی بود که او را با خود به مسجد می برد تا جاییکه در پنج سالگی سمت مکبری مسجد را به او واگذار کردند چندی بعد به دلایل اشتغال پدر همراه خانواده عازم تهران و بعدها وارد مدرسه نظام شد .

نامجوی سال ۱۳۳۷ به عنوان یکی از بهترین شاگردان دبیرستان نظام دیپلم ریاضی گرفت و وارد دانشکده افسری شد و با تحقیق و مطالعه در امور سیاسی و علمی پرداخت و زبان های انگلیسی و فرانسه را به خوبی فرا گرفت .

در سال ۱۳۴۰ از دانشکده افسری با درجه ستوان دومی فارغ التحصیل شد و به عضویت هیات علمی همان دانشگاه در آمد و تحت عنوان استاد نقشه خوانی تدریس را آغاز کرد و در دیدارهایش با امام (ره) می خواست از ارتش استعفا دهد اما متقاعد شد در ارتش بماند با آموزش جوانان به انقلاب کمک کند .

این شهید والامقام در سال ۱۳۴۹ با بانویی متدین به نام افسانه طلوعی ازدواج کرد و ثمره این ازدواج سه فرزند (۲ پسر و یک دختر) است.

اولین اقدام او پس از انقلاب حفظ دانشکده افسری و جلوگیری از هجوم نیروهای بیگانه و گروهک‌های مختلف به اسلحه خانه دانشکده بود و سپس به فکر تأسیس ارتشی مذهبی ملی افتاد و با شهیدان کلاهدوز ، اقارب پرست و منتظری هسته اولیه سپاه پاسداران که “پاسا” نامیده می شد را پی ریزی کرد.

در سال ۵۸ شهید نامجوی برای نجات دانشکده افسری از بی نظمی به فرماندهی موقت این دانشکده منصوب شد و با سازماندهی و حفظ دانشکده ی افسری گاه به جبهه های غرب کشور سری می زد و با آغاز جنگ تحمیلی با رژیم بعث، اولین گروه های داوطلب را راهی اهواز و جبهه های آبادان و خرمشهر کرد .

نامجوی در ۱۲ تیرماه سال ۱۳۶۰ به عنوان مشاور امام خمینی (ره) و در ۲۷ مرداد سال ۶۰ از طرف نخست وزیر وقت (شهید باهنر) به وزارت دفاع منصوب شد و با کسب تکلیف از امام(ره) با حفظ سمت ،مسؤلیت وزارت دفاع را پذیرفت.

سرانجام در هفتم مهرماه سال ۶۰ و پس از بازدید از پیروزی های رزمندگان ارتش جمهوری اسلامی در حالیکه مقرر بود با سران ارتش در جشن فارغ التحصیلی دانشجویان شرکت کند تصمیم به بازگشت به اهواز گرفت و در هواپیمایی که حامل تعدادی از مجروحان عملیات جنگی بود همراه سرلشکر فلاحی،سرتیپ فکوری ،شهید کلاهدوز ، شهید جهان آرا و سید رسول نامجوی در اثر سقوط هواپیما به درجه رفیع شهادت نائل آمد .