به گزارش ایرناپلاس، در همین مدت چندین دور همهپرسی، انتخابات خبرگان رهبری، ریاست جمهوری، مجلس شورای اسلامی و شوراهای شهر و روستا برگزار شده و فعالیت سیاسی طیفهای متنوعی از سیاسیون، آزموده و نتایج مثبت و منفی آن آشکار شده است.
اگر «فرض کنیم» انقلابیون دهههای۵۰ و ۶۰ و پس از آن نسل بعدی سیاستمداران برآمده از انقلاب و جمهوری اسلامی، تجربه ۴۲ سال گذشته را به عنوان یک نقشه راه و تجربه مدونی از عبرت و معرفت، در نظر بگیرند و قرار باشد از امروز سیاستورزی را آغاز کنند، کدام مسیر را انتخاب و بر بستر آن حرکت خواهند کرد تا انتظارات و توقعات ذاتی انقلاب و مردم را برآورده سازند؟
نظر حضرت امام خمینی(ره) و رهبر معظم انقلاب در اینباره چیست و مردم چه انتظاری از فعالان احزاب و جناحهای سیاسی دارند؟
در این نوشتار کوتاه برخی محورهای مهم و کلیدی را طرح و با نگاه به آینده نکاتی یادآور میشود:
۱. آنهایی که با ادبیات امام(ره) به عنوان رهبر و بنیانگذار جمهوری اسلامی آشنایی دارند عبارت کلیدی «وحدت و اتفاق کلمه» را در بسیاری از سخنان و نوشتههای ایشان به یاد دارند؛ امام(ره) در مقاطع مختلف پیش و بعد از انقلاب همیشه سلایق و اختلاف نظرهای سیاسی را به رسمیت شناخته و در کنار آن تاکید کردهاند که همه صاحبان سلایق و نگرشهای مختلف لازم است از دشمنی و تخاصم دوری کنند.
ایشان در اوج اختلاف نظرهای سیاسی در اواسط دهه ۶۰ نیز میفرمایند «اگر در یک ملتی اختلاف سلیقه نباشد، این ناقص است. اگر در یک مجلسی اختلاف نباشد، این مجلس ناقصی است. اختلاف باید باشد، اختلاف سلیقه، اختلاف رأی، مباحثه باید باشد، لکن نتیجه این نباشد که ما دو دسته، بشویم دشمن هم. باید در عین حالی که اختلاف داریم، دوست هم باشیم».
۲. در مشی سیاسی و فکری رهبر معظم انقلاب نیز شاید هیچ مفهومی به اندازه همدلی، وحدت، تفاهم و یکدلی مقابل دشمن خارجی تکرار نشده باشد.
ایشان بارها اختلافافکنی و دشمنتراشی بین نیروهای خودی و جبهه انقلاب را نهی کردهاند و با مذمت برخی «سیاسیبازیها» از کسانی که «مردم یا گروههایی از مردم را به این طرف و آن طرف بکشانند و مرتّب دعوا و اختلاف راه بیندازند، یک مساله کوچک را بزرگ کنند؛ یک چیز کماهمیت را پُر اهمیت جلوه دهند و هفتهها دربارهاش بحث و تحلیل کنند؛ براساس آن، دوست و دشمن معیّن کنند؛ فلان کس، فلان طرفی است، پس دشمن است؛ فلان کس، فلان طرفی است، پس دوست است» انتقاد کرده و تاکید داشتهاند «بنده اینها را تحزّب نمیدانم. اینها روشهای غلط سیاسی است».
۳. از تجربه ۸ سال دفاع مقدس تا همین آخرین مورد یعنی تحریمهای اقتصادی بیسابقه آمریکا نشان داده، هرجا گروهها و جریانهای مختلف طرفدار نظام و بازیگران عرصه سیاسی جبهه انقلاب متحد و یکپارچه بودهاند، نه تنها بزرگترین مشکلات مدیریت شده، بلکه از دل آن تجربه تابناکی از همکاری و بهروزی برای مردم حاصل شده است.
۴. در مقابل تجربههای موفق پایمردی، اتحاد و پیروزی، در چهار دهه گذشته هرجا منافع کوچک جناحی و گروهی بر مصلحت کلی جامعه ترجیح داده شده، علاوه بر دوری از آرمانهای اصیل انقلاب، باعث خوشنودی دشمن و دلخوری دوستان و آحاد جامعه شده است؛ از صحنههای زشت تقابل رئیس جمهوری دولت پیش با مجلس در ماجرای استیضاح وزیر کار، تا هتاکی و دشنام به رئیس جمهوری از سوی معدود نمایندههای مجلس یازدهم که باعث ورود قاطعانه رهبری شد، همگی نمود بارزی از خروج از خط اصیل انقلاب و رهنمودهای بزرگان است.
۵. از منظر مردمی و احاد مختلف جامعه نیز هرگاه نهادهای مختلف حاکمیتی و جناحهای مختلف سیاسی با رعایت خطوط و خط قرمزهای دینی و اخلاقی، بنیان یک تلاش و همت جمعی را پیریزی کردهاند، همواره با همافزایی و استقبال گسترده مردم مواجه شده است.
تجربه گرانبهای همدلی همه سلایق در جنگ تحمیلی، حضور گسترده مردم در انتخابات دورههای متعدد و ایستادگی در مقابل تحریم اقتصادی دشمنان نمونههای موفق و آزموده شده این ۴۲ سال گذشته است.
۶. دو سال پیش نیز رهبری نظام با صدور بیانیه گام دوم انقلاب بر استمرار راه انقلاب ۵۷ تاکید و با تبیین دستاوردهای ۴۰ سال پیش، هدف بزرگ «جهاد بزرگ برای ساختن ایران اسلامی بزرگ» را ترسیم کردند؛ دقت در مفاد این بیانیه مهم چشمانداز روشنی را برای همه گروهها، احزاب، جناحها، دستهها و فعالان سیاسی و اجتماعی خواهد گشود.
۷. در چهل و دومین سالگرد پیروزی انقلاب اسلامی، یکبار دیگر لازم است همه افراد و سلیقهها و طرفدار نظام، با نگاه به تجربه گرانسنگ گذشته، درسآموزی از عبرتها، حسرتها ، شکستها، ناکامیها، پبروزیها و کامیابیها و با نگاه به افق روشن آینده، تجدیدنظری اساسی در برخی رویکردها و رویهها داشته و خاطره جمعی مردم را از بدزبانی، نقادی مغرضانه، کینهورزی و تمامیتخواهی زدوده و صحنههای موفق همدلی، تعاون و تعامل را زنده کنند.
۸. با همه تجربهها و اتفاقات ریز و درشت از بهمن ۵۷ تا بهمن ۹۹، امروز که سالگرد طلیعه فجر انقلاب و آغاز چهل و سومین سال حیات طیبه جمهوری اسلامی است، شاید بیشتر از هر زمان دیگری لازم باشد مروری با تامل داشته باشیم به این وصیت رهبرکبیر انقلاب:
«بیتردید رمز بقاء انقلاب اسلامی همان رمز پیروزی است و رمز پیروزی را ملّت میداند و نسلهای آینده در تاریخ خواهند خواند که دو رکن اصلی آن انگیزه الهی و مقصد عالی حکومت اسلامی و اجتماع ملّت در سراسر کشور با وحدت کلمه برای همان انگیزه و مقصد.
اینجانب به همه نسل های حاضر و آینده وصیت میکنم که اگر بخواهید اسلام و حکومت الله برقرار باشد و دست استعمار و استثمارگران خارج و داخل از کشورتان قطع شود این انگیزه الهی را که خداوند تعالی در قرآن کریم بر آن سفارش فرموده است از دست ندهید و در مقابل این انگیزه که رمز پیروزی و بقاء آن است، فراموشی هدف و تفرقه و اختلاف است».