شماری از اهالی محله ای در لنگرود از وضعیت کوچه و خیابان شان و عدم رسیدگی معترضند؛ آنها می گویند سالهاست که با آبگرفتگی کوچه شان با کمترین بارندگی درگیرند و باران که کمی شدت یابد آب به داخل منازل شان هم راه می یابد و تردد به خارج از منزل بدون خودرو غیر ممکن می شود.
یکی از ساکنان کوچه تقی پور لنگرود گفت: فرزندانم همواره طی سال تحصیلی برای رفتن به مدرسه با مشکل مواجهند و پدر و مادرهای ساکن کوچه ناچار می شوند برای دانش آموزانشان سرویس بگیرند که البته سرویس ها هم بدلیل مشکل آبگرفتگی به طور معمول قبول نمی کنند داخل کوچه بیایند ولی در صورت قبول کردن هم خانواده ها ناچارند پول اضافی تری بر شرایط معمول سایر محلات پرداخت کنند.
صائمی افزود: روزهای بارانی که در خیابان سعدی (خیابان اصلی) آبگرفته می شود، همه آب جمع شده به سمت کوچه ما که در سطح پایین تری از خیابان قرار دارد، سرازیر شده و موجب آبگرفتگی این کوچه و چه بسیار موارد حباط و خانه هایمان می شود.
صائمی افزود: ما این موضوع رو بارها پیگیری کردیم ولی هر زمانی هم که شهرداری برنامه ریزی کرده که کاری انجام دهد، مشکل دیگری گریبانگیر آن طرح شده و کار تا به امروز بی نتیجه رها شده است.
وی گفت: حدود ۱۰ سال است که با این مشکل روبرو هستیم و با وجود پیگیریهای مکرر متاسفانه هنوز نتیجه ای حاصل نشده و خیابان همان است.
وی با اشاره به بارندگی های مکرر در فصول مختلف، آبگرفتگی همیشگی کوچه باعث می شود که مردم فاصله کوچه و خیابان اصلی را نتوانند پیاده بروند.
وی ادامه داد: آبگرفتگی به غیر از تابستان که باران کمتری می بارد در بقیه فصول، مهمان ناخوانده کوچه و منازل ماست.
یاسینی یکی دیگر از ساکنان کوچه تقیپور است که به گفته خودش از سال ۹۴ در این محله مستقر است، اظهار کرد: از همان سال سکونت در اینجا پیگیر رفع مشکل آبگرفتگی این کوچه هستیم.
وی افزود: مدتی قبل، شهرداری لوله ها را برای لوله گذاری و هدایت آب های سطحی و باران به زمین های کشاورزی به این محله آورد اما کشاورزان به ظن اینکه مبادا آب های فاضلاب هم وارد زمین های شالی شان شود، مخالفت کردند و این برنامه هم ابتر ماند.
وی ادامه داد: طول این کوچه به ۵۰۰ تا ۶۰۰ متر می رسد و وقتی باران می آید سر ریز آبگرفتگی داخل خیابان و آلودگی ها و فاضلاب کوچه هم به داخل خانه ها می آید و این مشکل در فصل پاییز و زمستان حادتر هم می شود.
یکی دیگر از ساکنان این کوچه نیز گفت: از حدود ۲ هفته قبل که باران باریده، هنوز داخل کوچه آبگرفتگی وجود دارد.
دهقانپور با بیان اینکه آب خیابان اصلی به طور مستقیم وارد این کوچه می شود، افزود: ساکنان این کوچه مجبورند بهنگام بارندگی برای آمدن به حیاط خانه شان چکمه بپوشند و متاسفانه وقتی آبگرفتگی داخل کوچه به محوطه منازل شان نفوذ می کند، بوی فاضلاب نیز همه جا را در بر می گیرد.
وی گفت: با وضعیتی که در حال حاضر کوچه دارد، کسی حاضر به خرید و حتی اجاره منازل این محله نیست؛ در حالی که در مرکز شهر زندگی می کنیم اما هیچ مزیتی از زندگی شهری نداریم.
دهقانپور یکی از مهمترین مشکلات این آبگرفتگی ها را مساله تردد خانواده ها بویژه برای دانش آموزان عنوان کرد.
وی افزود : تا کنون مجبور شده ام سه بار سرویس مدرسه اش را تغییر دهم زیرا هر سرویسی که یکبار داخل کوچه می آید، دیگر حاضر نیست دوباره فردا این شرایط را تجربه کند.
وی گفت : برای اینکه حداقل برخی راننده های سرویس ها همچنان بمانند هزینه بیشتری را به آنها پرداخت کنیم.
ساخت و سازهای غیر مجاز عامل آبگرفتگی کنونی کوچه تقی پور
معاون عمران و شهرسازی شهرداری لنگرود در رابطه با معضل ایجاد شده در این محله با اشاره به طول زیاد کوچه گفت: این محله که اکنون با معضل همیشگی آبگرفتگی در زمان بارندگی ها مواجه است در گذشته ها شالیزار و مزارع بوده و نهرهای سنتی آب باران را انتقال می دادند.
اسماعیل کاظمی مقدس در گفت و گو با ایرنا افزود: با ساخت و سازهای انجام شده بتدریج نهرهای سنتی و مسیر انتقال آب از بین رفته و چون آبراهی برای خروج آبهای سطحی در نظر گرفته نشده بود با این معضل مواجه است.
وی ادامه داد: متاسفانه بیش از ۲۰ سال قبل برخی ساخت و سازهای غیر مجازی در انتهای کوچه انجام شده که مجوز شهرداری نداشته و کد ارتفاعی (فاصله ساخت بنا تا سطح زمین) رعایت نشده و این امر موجب شده شهرداری لنگرود نتواند شیب کوچه را اصلاح کند.
کاظمی تصریح کرد: در پی آن، شهرداری لنگرود تصمیم گرفت که آب های سطحی این کوچه را به زمین های کشاورزی هدایت کند اما کشاورزان نگران بودند که مبادا واحدهای مسکونی در مسیر انتقال، فاضلاب خانه را به این آبراه هدایت کنند و برنج شان آلوده شود.
وی اضافه کرد: برای رفع معضل آبگرفتگی این کوچه با مشاور طرح جامع هدایت آب های سطحی هماهنگ شده که در زمان حاضر در حال بررسی راهکارهای ممکن برای خروج آبهای سطحی هستیم.
معاون عمران و شهرسازی شهردار لنگرود خاطر نشان کرد: نهایت تلاش مان را می کنیم که طرح انتقال آب های سطحی فروردین ماه آماده شود و تا پایان تابستان پیش رو بتوانیم این مشکل را رفع کنیم.