به گزارش معین نیوز و به نقل از خبرنگار روزنامه معین، دکتر یونس رنجکش صاحب امتیاز و مدیر مسئول روزنامه معین در ابتدای این برنامه به تشریح روند فعالیت این نشریه از سال ۱۳۸۰ تاکنون پرداخت.وی اظهار داشت : معین در آغاز هفته نامه ای محلی بود که پس از یکسال انتشار به روزنامه با گستره توزیع استان گیلان تبدیل و سپس با تغییر در گستره توزیع منطقه ای از سال ۱۳۹۵ هم به عنوان روزنامه ای کشور منتشر و در ۳۱ استان نمایندگی های فعال دارد.وی ضمن تشکر از تلاش همکاران این روزنامه در طول بیش از دو دهه فعالیت، استمرار انتشار این نشریه را مدیون همراهی های کادر حر فه ای آن با نگاه آگاهی بخشی به جامعه به عنوان رسانه ای مستقل دانست.
به گفته مدیر مسئول روزنامه معین آنچه موجب پویایی رسانه های مستقل می شود اعتقاد به آرمان های مردمی و درک مطالبات آنها و بیان خواستگاهی است که اعتقاد به توسعه جامعه براساس توجه به منافع ملی استوار است و این موجب وفاداری مخاطب و تشویق به استمرار فعالیت می شود.وی یاد آور شد: روزنامه معین در طول سال ها فعالیت خود نشیب و فرازهای بسیاری داشته اما هیچگاه از طرح مطالبات مردم کوتاه نیامده است که با مرور مطالب و عناوین چاپ شده در آن می توان به این حقیقت پی برد.
وی همچنین به طرح نو آوری های روزنامه با انتشار ویژه نامه های شهرستانی در زمان محلی بودن آن و همچنین برپایی ویژه برنامه های فرهنگی و هنری تحت عنوان تورهای عکاسی و شب های معین اشاره و افزود : در کنار وظایف اطلاع رسانی که برعهده داریم تلاش کردیم تا در مسیر توسعه فرهنگی و هنری جامعه نیز گام هایی برداریم.
دکتر رنجکش اطهار امیدواری کرد: با توجه به تغییر ذائقه مخاطبین در مطالعه و حضور و تنوع رسانه های اجتماعی و رشد تکنو لوژی های ارتباطی شاهد ماندگاری رسانه های مکتوب بویژه روزنامه ها به عنوان یک میراث فرهنگی باشیم.
وی کار روزنامه نگاری و سرمایه گذاری در روزنامه داری به عنوان یک بنگاه اقتصادی در شرایط امروز کشور را بسیار سخت و دشوار دانست که جز با علاقمندی و پشتکار و اعتقاد به این حرفه ماندگار ی وجود ندارد.وی ضمن تشکر از خبرنگاران و سایر همراهان و همکاران روزنامه خواستار همدلی های بیشتر در مسیر آگاهی بخشی به جامعه شد.
دکتر سید مهدی میر صالحی از پژوهشگران گیلانی ،دیگر سخنران این مراسم بود که به بیان تاریخچه فعالیت روزنامه نگاری و انتشار نشریه در کشور بویژه استان گیلان با محوریت شخصیت نسیم شمال پرداخت. وی گفت :سیداشرف الدین گیلانی ملقب به نسیم شمال،حق بزرگی به شهررشت واستان گیلان دارد.
به گفته وی، در اواخر دوره قاجاریه کشور ایران شاهد تحرکات اجتماعی، سیاسی، مذهبی کوچک وبزرگی از تحریم تنباکوتانهضت مشروطه ونهضت جنگل بود که درنهایت منجر به تاسیس عدالتخانه یامجلس شورای ملی شد.
وی یاد آور شد: درمسیرمبارزات ملت ایران برای دستیابی به آزادی و پیکار با استبداد، اشخاص وگروه های متعددی فعالیت ونقش آفرینی داشتندکه بدون شک مردم گیلان واصحاب اهل قلم از جمله نویسندگان، شعرا، روزنامه نگاران درجهت روشنگری و ایجاد انگیزه وشعور انقلابی در اقشار مختلف جامعه تلاشی سخت و خستگی ناپذیر و درعین حال شجاعانه را در پیش گرفتند ودر مواردی جان شیرین خود را در راه آرمان های مردم ایران که همان رهایی ازاختناق سلطنتی و تجاوز بیگانگان بود ازدست دادند.
میر صالحی یاد آور شد: از جمله این فدائیان ملت که ازمحبوبیت خاصی برخوردار بودو چون ستاره ای درشب تاریک میدرخشید میتوان به نام سید اشراف الدین گیلانی ملقب به نسیم شمال اشاره کرد. وی اظهار داشت: این مرد وارسته و آزاده مشکلات مردم و طبقات فرودست رادرقالب اشعار طنز می سرود ودرنشریه نسیم شمال چاپ می کرد.
وی افزود : این مهم برای اولین بار در شهرزیبای رشت وبه سال۱۲۸۶شمسی اتفاق افتاده است یعنی حدود ۱۱۷ سال قبل شهر رشت شاهد انتشار روزنامه ای بود که برای عامه مردم و در جهت استیفایی حقوق ملت ایران دردسترس عموم قرار می گرفت و هنوز که هنوز است اشعار آن سید فقیر ولی آزاده پس ازگذشت بیش ازیک قرن دراذهان مردم به یادمانده و در کوچه ها و بازار و مساجد زمزمه میشود.
وی ادامه داد نمونه های مختلفی از این آثار مانند این شعر؛
دیشب به سرم بازهوای دگرافتاد،
درخواب مراسوی خراسان گذرافتاد،
چشمم به ضریح شه والاگوهر افتاد،
این شعر همان لحظه مرا در نظر افتاد،
با آل علی هرکه در افتاد ورافتاد
است که این خودنشانه ای ازخلوص و تاثیرگذاری قلم نسیم شمال می باشد که بنیاد استبداد قجری را متزلزل کرد و درنهایت دردوره پهلوی اول به جرم حق گویی درگوشه بیمارستان او را دق مرگ کردند.
وی افزود : حال شخصیتی باچنین پیشینه ای که درتاریخ سیاست و ادبیات معاصر و روزنامه نگاری که برای خاص وعام شناخته شده می باشد جای بسی شگفتی وتعجب است که در شهری چون رشت که یکی ازکانون های نهضت مشروطیت بود برای پدیده ای چنین موثرو پر اهمیت متاسفانه امروزه هیچ نشانی از آن همه شور و استعداد وخلوص نیست و نه خیابانی ونه میدانی حتی بنایی بنام آن مبارز آزاده نام گذاری نشده است.
وی ادامه داد: شایسته است درشورای اسلامی شهر رشت نسبت به تقاضای فوق اقدامی عاجل بعمل آید. دکتر میر صالحی همچنین برای روزنامه معین و دست اندرکاران آن آرزوی توفیق کرد و اظهار داشت: در شرایط سخت اقتصادی امروز نشریه ای را ۲۴سال اداره کردن کار بسیار دشواری است که این پشتکار و پیوستگی انتشار را باید ارج نهاد و به دست اندرکاران آن تبریک گفت.
دکتر رحمان کاظمی از چهره های نام آشنای شعر و ادبیات و منتقد و پژوهشگر ادبی هم در ادامه این برنامه به سخنرانی پیرامون واژه ژورنالیست پرداخت و با گذری به شرح احوال روزنامه نگاران به تاریخ مطبوعات ایران پرداخت.وی روزنامه نویسی را بسیار پر اهمیت در حوزه روشنگری فرهنگی و اجتماعی جامعه دانست و لازمه آن را داشتن شجاعت در نوشتن و بیان حقایق عنوان کرد.
دکتر کاظمی انتشار پیوسته بیست و چهار سال یک روزنامه آن هم توسط بخش خصوصی را نشانه اعتقاد به کار حرفه ای و توجه به مطالبات مخاطبین عنوان و از تلاش خبرنگاران و دست اندرکاران رسانه معین تقدیر کرد.به گفته وی، جامعه مخاطبین رسانه های امروز به دنبال تنوع و بیان حقایق هستند و هرچند رسانه های مکتوب با چالش های مختلفی در انتشار به دلیل هزینه روبرو هستند اما باید تلاش های انجام گرفته را مورد ستایش قرار داد.عباس مهری آتیه از دیگر چهره های نام آشنای حوزه شعر و ادبیات هم با اشاره به سابقه آشنایی خود با روزنامه معین به ذکر خاطراتی از همکاری اش با این روزنامه و مدیر مسوول آن پرداخت.
وی کوشش های انجام گرقته برای انتشار روزنامه را جز در مسیر عشق و علاقمندی ندانست و اظهار داشت : در جامعه ای که هر روز شاهد کم رنگ شدن فضاهای فرهنگی در زندگی اجتماعی هستیم همین مقدار تلاش برای پابرجایی رسانه ها و فعالیت روزنامه نگاری قابل تحسین است و به نوبه خودم از مجموعه خانواده روزنامه معین تشکر دارم.
صاحب مقصودی از خبرنگاران روزنامه معین هم به دو دهه سابقه فعالیت و همکاری خود با این روزنامه اشاره و افزود: در این سال ها آنچه برایم حائز اهمیت است فرصت های جسورانه ای است که مدیریت روزنامه در اختیار خبرنگاران این مجموعه قرار داده است تا آزادانه و بدون لکنت زبان به بیان واقعیت ها در مسیر منافع مردم بپردازند.
وی گفت : در کنار مجموعه همکاران روزنامه ،تلخ و شیرین های بسیاری تجربه شده است که با مشکلات و چالش هایی که بابت مزاحمت ها و سنگ اندازی ها در برابر نوشته ها وجود داشت، شیرینی های لبخند رضایت مردم بسیار گوارا بوده و هست. استاد مصطفی رحیم پور، شاهین رهنما، دکتر حسن دلدار و رحیمیه احمدپور از دیگر مهمانان این جمع و دورهمی فرهنگی و رسانه ای بودند که در کنار اجرای موسیقی یکی از هنرمندآن به شعر خوانی پرداختند.البته برپایی نمایشگاه عکسی از جلوه های گیلان با مدیریت نادر معصومی از هنرمندان گیلان و همکار روزنامه از دیگر برنامه های جانبی بیست و چهارمین سال انتشار روزنامه معین بود.