دکتر حسین فرشیدی در گفتوگو با ایسنا، درباره روند واکسیناسیون کودکان با دو واکسن «پنوموکوک» و «روتاویرس» اظهار کرد: روند واکسیناسیون به خوبی پیش میرود و مشکلی در این مسیر وجود ندارد.
وی درباره عوارض احتمالی ناشی از تزریق واکسنهای روتاویروس و پنوموکوک گفت: مردم در ارتباط با این واکسنها هیچ نگرانی نداشته باشند؛ به طور معمول، هنگامی که روند واکسیناسیون را آغاز میکنیم نسبت به عارضههای واکسن نگرانیهایی ممکن است وجود داشته باشد اما خوشبختانه، مشاهدات و بررسیها بیانگر این است که واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس هیچ عارضهای نداشتهاند.
فرشیدی با اشاره به اجرای این واکسیناسیون در جنوب کشور، درباره برنامهریزیهای انجام شده برای تزریق واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس خاطرنشان کرد: به طور قطع، تمام کشور تحت پوشش واکسیناسیون با واکسنهای روتاویروس و پنوموکوک قرار میگیرند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت درباره زمان اجرای واکسیناسیون سراسری واکسنهای پنوموکوک و روتاویروس گفت: بر اساس برنامهریزیهای انجام شده، تمام کشور تا پایان مرداد ماه تحت پوشش این واکسنها قرار میگیرند.
به اذعان مسوولان وزارت بهداشت، واکسن روتاویروس در سنین ۲ و ۴ و ۶ ماهگی و همچنین واکسن پنوموکوک در سنین ۲ و ۴ و ۱۲ ماهگی تزریق میشود. واکسن پنوموکوک سالانه از ۱۵۰۰ مرگ کودکان به علت بیماریهای ذاتالریه جلوگیری میکند و واکسیناسیون روتاویروس حداقل از سالانه ۱۰ هزار بیماری اسهال شدید و نیاز به بستری جلوگیری خواهد کرد.