به گزارش روابط عمومی استانداری گیلان ارسلان زارع روز پنجشنبه در سومین جلسه کارگروه اقتصادی، اشتغال و سرمایه گذاری شورای برنامه ریزی و توسعه استان اظهار داشت: در ایران اسلامی که با شرایط تحریم های غیرقانونی مواجهیم ، چنانچه با اقدامات معمول و فعالیت های روزمره پیش برویم؛ به نتیجه مطلوب دست نمی یابیم.
وی به صدور اجرائیه برای بدهکاران از سوی برخی بانکها بلافاصله پس از فرصت سه ماهه کرونا اشاره و خاطرنشان کرد: رئیس جمهوری همواره بر فراهم سازی زمینه ادامه فعالیت واحدهای تولیدی طبق ساز و کارهای مشخص، تأکید کرده و رئیس قوه قضاییه نیز به طور شفاف گفته که هیچ بانکی حق ندارد کارگاه یا کارخانهای که تملک کرده را تعطیل یا نیمه تعطیل کند.
وی بر لزوم جذب تسهیلات بانکی در بخشهای مختلف از جمله تبصره ۱۸ ، تسهیلات کرونا و نیز رونق تولید تاکید و تصریح کرد: با توجه به نزدیک شدن به پایان سال مالی ، لازم است هرچه سریعتر نسبت به پرداخت این دسته از تسهیلات اقدام شود.
وی با اشاره به ضرورت توسعه فضای کسب و کار در استان اضافه کرد: برای رسیدن به هدفگذاری استان یعنی نرخ بیکاری تک رقمی تا پایان دوره دولت دوازدهم؛ لازم است با تلاش مضاعف ، از همه منابع تسهیلاتی همچون رونق تولید ، مشاغل خانگی و تسهیلات روستایی استفاده کنیم و در این راستا جذب کمتر از ۱۰۰ درصد این تسهیلات، قابل قبول نیست.
زارع جذب سهم استان از منابع یارانه سود بند الف تبصره ۱۸ قانون بودجه سال ۹۸ را مهمترین معیار در ارزیابی بانکها ذکر و خاطرنشان کرد: بانکهای خصوصی نیز برای توسعه سرمایهگذاری در استان باید فعال شوند و در دیدار اخیری که با وزیر امور اقتصادی و دارایی داشتم؛ بر لزوم اختصاص حداقل ۵۰ درصد منابع جمع آوری شده این بانک ها، در راستای تولید و اشتغال تاکید کردم.
استاندار گیلانبه دستگاههای اجرایی نیز متذکر شد برای استفاده از منابع تسهیلات کم بهره سهم استان به میزان یکهزار و ۱۲۰ میلیارد تومان، طرح های مرتبط را زودتر به بانکها معرفی کنند.
وی با یادآوری اینکه گیلان نخستین استانی بود که تفاهمنامه جهش تولید را با سازمان برنامه و بودجه کشور منعقد کرد، گفت: با توجه به آمادگی برای تخصیص یارانه تسهیلات، انتظار داریم شتاب در پرداخت تسهیلات ۹۵ طرح منتخب استان در موضوع جهش تولید ، توسط بانک های استان در دستور کار قرار گیرد.
حدود دو هزار و ۹۵۰ واحد صنعتی در گیلان فعال است.