به گزارش معین نیوز به نقل از ایرنا، هادی حقشناس روز پنجشنبه در همایش ملی پزشکی در تراز قانون، اظهار کرد: امروزه دیگر سواد به معنای خواندن و نوشتن نیست؛ سازمان جهانی یونسکو حدود ۲۰ عنوان برای سواد در نظر گرفته که یکی از آنها سواد سلامت است؛ اگرچه جامعه پزشکی به لحاظ سواد سلامت در سطح بسیار بالایی قرار دارد اما باید برای خدماترسانی بهتر به دیگر سواد مورد نیاز از جمله سواد رسانه و عاطفی مجهز شوند.
استاندار گیلان با بیان اینکه جامعه پزشکی باید همسطح با انتظاری که از مردم برای ارتقاء سطح سواد سلامت مانند مراجعه به پزشک متخصص مرتبط با بیماری خود دارد، باید برای ارتقاء کیفی خدمات خود نیز به دیگر سواد مورد نیاز در این خصوص تجهیز شوند.
وی با اشاره به حجم بالای تصادفات جادهای و تفاوت چشمگیر آن با درصد مرگ و میر براثر خطای پزشکی گفت: مردم به هنگام مراجعه به پزشک انتظار مرگ بیمار خود را ندارند؛ لذا این امر موجب میشود خطای پزشکی در جامعه بازتاب بسیار پر سر و صداتری نسبت به آمار تصادفات جادهای داشته باشد.
حقشناس تاکید کرد: همه افراد در برهههای مختلف زندگی خود به قطع اشتباهاتی داشتهاند؛ اما مهم چگونه درس گرفتن از اشتباهات است؛ به طور مثال هر حادثه در حوزه دریانوردی به کنوانسیونی بینالمللی در این حوزه تبدیل شد که کشورها را ملزم به اجرای این قوانین کرد و از این طریق خطاهای دریایی کاهش یافت؛ در حوزه پزشکی نیز میتوان اتفاقاتی از این دست را رقم زد.
وی گفت : باید با پرهیز از تکرار خطا و جلوگیری از بروز آن نخست سواد و اطلاعات خود را در بخشهای مختلف تکمیل و سپس آئین نامهها و قوانین را اصلاح کرد؛ این موارد در کنار یکدیگر به توسعه کمک خواهد کرد.
دکتر تقی آشوبی رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این همایش یکی از مباحث مهم دانشگاه علوم پزشکی را ایجاد وحدت بین دستگاهها و عوامل موثر در حوزه سلامت دانست و افزود: در بسیاری از موارد قانون باید اصلاح شود؛ لذا بازنگری قانون نظام پزشکی از ضروریات است.