به گزارش معین نیوز / رحیم شوقی امروز در جلسه صحن علنی شورای اسلامی اظهار داشت: اخیرا بازدیدی از شرکت کود آلی نور و کارخانه زبالهسوز نوشهر با ظرفیت روزانه ۲۰۰ تن به عمل آوردیم، این کارخانه مدت ۱۸ ماه است که آغاز به کار کرده و از زباله برق تولید میکند.
شهردار رشت تصریح کرد: زمان قرارداد اجرای زبالهسوز نوشهر با زمان قرارداد زبالهسوز شهر رشت یکسان بود و شرکت تی تی اس اجرای آن را بر عهده داشت.
شوقی با بیان اینکه پس از این بازدید رایزنیهای زیادی با سازمان شهرداریها و مدیران شرکت تی تی اس انجام داده است ، افزود: سازمان شهرداریها درصدد است از ظرفیت صندوق توسعه ملی برای اتمام پروژه زبالهسوز رشت استفاده کند.
وی مجموع اعتبارات مورد نیاز برای اجرای زبالهسوز رشت را با قیمتهای روز چیزی حدود هزار و ۸۰۰ میلیارد تومان ذکر کرد و گفت: تامین این اعتبار از توان شهرداری رشت خارج است از طرفی دولت هم با مشکلات مالی مواجه است؛ به همین علت دریافت تسهیلات بهترین راه ممکن برای تعیین تکلیف زباله سوز شهر رشت محسوب میشود.
شهردار رشت عنوان کرد: شرکت تی تی اس اعلام آمادگی کرده تا تسهیلات مورد نیاز را با همکاری سازمان شهرداریها از منابع صندوق ملی اخذ کند تا در مرحله بعد از محل فروش برق بتواند تسهیلات دریافتی را در یک بازه زمانی مشخص بازپرداخت کند.
شوقی ابراز داشت: برای عملیاتی شدن پیشنهاداتی که در مورد پروژه زباله سوز رشت مطرح شده رایزنیهایی را با وزیر کشور انجام دادیم و وزیر کشور نیز طی مکاتبه با صندوق توسعه ملی و برگزاری جلساتی با حضور پیمانکار، جهت اخذ تسهیلات به توافق اولیه رسیده است.
وی تصریح کرد: موضوعی که هم اینک مورد اختلاف واقع شده این است که صندوق توسعه ملی پذیرفته نیمی از اعتبارات مورد نیاز زبالهسوز رشت را به صورت تسهیلات در اختیار شرکت قرار داد تا مابقی منابع توسط بانک عامل تامین شود.
شهردار رشت با بیان اینکه تسهیلات ساخت زبالهسوز رشت به شکل ارزی خواهد بود، ابراز داشت: هفته گذشته رایزنیهایی با دو تن از نمایندگان مردم رشت در مجلس انجام دادم تا آنها نیز همگام با مدیریت شهری پیگیریهای لازم را در سطح ملی انجام داده و بستری را برای برگزاری یک جلسه با وزیر کشور و رییس صندوق توسعه ملی فراهم کنند.
شوقی اذعان کرد: شهرداری رشت با دریافت این دسته از تسهیلات و اصلاح قرارداد درصدد است به عنوان سرمایهگذار، پروژه زباله سوز را مورد پیگیری قرار دهد.
وی افزود: با توجه به بازدیدی که از شرکت کود آلی شهرستان نور به عمل آوردیم، مشخص شد شرایط، تجهیزات و ابنیه کود آلی لاکان رشت به مراتب از شهرستان نور که با سرمایهگذاری بخش خصوصی عملیاتی شده بهتر بوده و در سطح عالیتری قرار دارد.
شهردار رشت ادامه داد: سرمایهگذار کودالی شهرستان نور اعلام آمادگی کرده تا در فرآیند مزایدهای که احتمالا شهرداری رشت برای مدیریت این مجموعه برگزار خواهد کرد، شرکت کند.