اجلاسیه ای که در مهد یکی از ۵ استان برتر حوزه رسانه و در تالار مرکزی رشت با استقبال کم نظیرمسوولین و فعالان عرصه رسانه و بسیج صورت گرفت و برای اولین بار یاد و خاطره ی «طاهره حداد نژاد» شهیده ی شاخص سازمان بسیج رسانه کشور، دو شهیده ی حادثه تروریستی کرمان: «آیدا قاسمی» دانش آموز خبرنگار و «فائزه رحیمی» دانشجو معلمی که در عرصه رسانه فعالیت داشت و ۱۲ شهیده خبرنگار در غزه را گرامی داشت. «طاهره حدادنژاد» از فعالان رسانه و صدا و سیما بود که در ۲۹ سالگی در حالی که فرزند ۷ ماهه اش را باردار بود دچار بمباران هوایی شد و خود، همسر و فرزند هفت ماههاش به شهادت رسیدند و تنها فرزند کوچکش «فرزین» زنده ماند تا صدای مظلومیت و معصومیت مادرش را در گذر زمان بازگو کند.در این برنامه ی فاخر که به همت سازمان بسیج رسانه استان گیلان ،سازمان بسیج جامعه زنان سپاه قدس و با همکاری اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان و با حضور استاندار برگزار شد ، سردار دامغانی، فرمانده سپاه قدس گیلان با بیان اینکه امروز وحدت حیاتی ترین نیازهای استراتژیک دنیای اسلام است گفت: به یاری خداوند برنامههای این چنینی به ایجاد و حفظ این وحدت کمک خواهد نمود چرا که نقش زنان در وحدت اسلامی نقش اصلی و اساسی است و بدون حضور آنان ایجاد این وحدت غیر ممکن است. وی افزود: خرسندیم که این اجلاسیه تمرکزش را در راهبردیترین موضوع جبهه حق و باطل که موضوع زن است قرار داده و این حرکت با سلاح رسانه در حال انجام است و این جای تقدیر دارد .سردار دامقانی نقش زنان را فراتر از نقش مردان دانست هم در بنیاد خانواده و هم در استحکام جامعه اسلامی. وی یادآور شد: جریان اتفاق طوفان الاقصی و پس از آن جنگ یک ساله که در غزه رقم خورد نقش زنان را بیش از همه به جهانیان و به دشمنان نشان داد، هم با تربیت رزمندگان جهادی و هم با مقاومت خستگی ناپذیر که رژیم صهیونیستی را به سطوح آورد و همچنان زنان غزه پیروز میدان هستند و انشاالله این مقاومت به مدد الهی و بیداری مردم جهان به آزادی قدس شریف و نابودی مفتضحانه صهیونیست خواهد انجامید.
مینا بیابانی، مسئول بسیج جامعه زنان کشور نیز در ادامه این اجلاسیه به موضوع بازنمایی زن در رسانه به عنوان یک موضوع بسیار مهم اشاره نمود و گفت: یک کارکرد مهم رسانه این است که محیط خارج را آنگونه که مایل است بازنمایی میکند.
در جریان زن، زندگی، آزادی وقتی فتنه در کف خیابان بود جزئیترین مسئله تیتر رسانهها میشد و به آشوب دامن میزد اما در مقابل وقتی در آمریکا و در مقابله با اعتراضات مردمی خشونتهای بسیار شدیدی را از سوی پلیس آمریکا و حتی کشورهای دیگر نسبت به بانوان شاهد بودیم رسانه با لطافت و کمرنگ به آن میپرداخت. آنچه در اذهان زنان و دختران ما در حال شکل گیری است مبتنی بر گزارشاتی است که در عرصه رسانه مشاهده میکنیم و این کم کم هویت را از زنان و دختران میگیرد.
وی حوزه سرگرمیها را از جمله مرکز فعالیت بارز رسانهها دانست و افزود: سینماها، سریالها، صنعت تبلیغات و شبکههای اجتماعی یکی از عوامل اصلی در تغییر ماهیت زنان است که تصویر زن را از مادر خوب، زن خوب ، زن باکیاست و… تغییر میدهد.مسئول بسیج جامعه زنان کشور در پایان حوزه مدیریتی در رسانه و بر رسانه را بسیار مهم دانست که لازم است به صورت ویژه مورد توجه قرار گیرد تا به جای بسترسازی در ارتقای هویت فرهنگی زنان ما نقش وارونه ایفا نکند و ما امروز شاهدیم که در اولین اجلاسیه شهدای زن رسانه الگوی زنان ماندگار در تاریخ به بانوانمان شناسانده میشود و امید می رود که این مسیر تبیین و روشنگری ادامه یابد.در ادامه سردار سلیمانی رئیس سازمان بسیج مستضعفین کشور با بیان وقایع تاریخی جنایات ۱۰۵ ساله صهیونیستها در فلسطین گفت: بر اساس آنچه در تواریخ یونانیها، مصریها ومسلمانان آمده است مردم فلسطین از دیرباز در سرزمین فلسطین ساکن بوده و پس از فراگیری اسلام به اسلام گرویده و مسلمان شدهاند. قبله اول آنان قدس شریف نیز در این سرزمین قرار دارد.
وی اظهار داشت: غرب به منظور جلوگیری از گسترش اسلام تلاشهای گستردهای کرد و در یک دوره توانست اسپانیا (آندلس) را از مسلمانان پس بگیرد و این تصاحب با یک دوره جنگ ترکیبی و روی کار آمدن صلیبیون که در واقع بر اساس پروتکلهای یهود روی کار آمده بودند شکل گرفت که قدم بعدی شان بازپسگیری بیت المقدس بود. سلیمانی تصریح کرد: دشمن پس از ایجاد و شعله ور نمودن آتش فتنه در میان مسلمانان جنگهای صلیبی را که بیش از ۲۰۰ سال طول کشید آغاز کرد با این خدعه که اگر میخواهید گناهانتان بخشیده شود باید در جنگهای صلیبی شرکت و مسلمانان را بکشید. وی هدف اصلی غرب را تصاحب سرزمینهای اسلامی دانست و افزود: پس از ناکامی صهیونیستها در جنگهای صلیبی دشمن آرام ننشست و در سال ۱۹۱۷ پس از فروپاشی امپراتوری عثمانی و جدایی سرزمینهای آن به اذن سازمان ملل، فلسطین را به قیمومیت انگلستان درآورد.
سازمان مللی که پس از جنگ جهانی اول به اصطلاح به منظور سامان دادن اوضاع جهان شکل گرفته بود که قدرتهای بزرگ در آن حق وتو را برای خود قائل شدند. وی افزود: فرمانداری یهودی در فلسطین مستقر شد و از آن زمان هدفشان سازماندهی یک ارتش صهیونیستی با کوچ سازمان یافته و فراخوان کردن یهودیان از گوشه و کنار دنیا به فلسطین بود و چنین شد که سلسله ی اشغال ۱۰۵ ساله فلسطین آغاز و ادامه یافت، چیزی که در جهان نظیر آن را ندیدهایم و امروز به وحشیانهترین شکل آن را در غزه شاهدیم.
سردار سلیمانی اظهار داشت: با وجود تمام دسیسههای غرب ، امروز مقاومت از دل سرزمینهای اشغالی شکل گرفته است و حتی مردم غرب هم در حمایت از مردم غزه و مقاومت به پا خواسته اند و بر اساس سنتهای الهی دوره جدیدی در تاریخ بشر اتفاق افتاده است که تابع خواستههای غرب نیست که بتواند آن را متوقف کند . امروز جوانان ما باید بدانند در مقابل دشمنی که آنان را دعوت به برهنگی، شیطان پرستی و بیتوجهی به ارزشهای اسلامی میکند تا وطن پرستیشان را تضعیف کند باید با انسجام و وحدت پیش رفت تا به مدد این وحدت جامعه اسلامیمان همواره از لوث وجود بیگانگان پاک و در امان باشد.
هدی موسوی، خواهر شهید عباس موسوی، دبیر کل سابق حزب الله لبنان نیز به عنوان میهمان ویژه این برنامه خون شهدا را در امتداد مسیر استقرار دولت امام زمان دانست و عنوان نمود: شهدا مدرسان هدایت و علمند که بر منبر هدایت نشستهاند . وی با اشاره به این نکته که طوفان قدس چهره ددمنشانه آمریکا و اسرائیل را آشکار کرده است گفت: امروز حقانیت قدس به تمام مردم دنیا اثبات شده است و تحولی که در جهان شاهد آنیم موید این مهم است و این روشنگری از هر زاویهای که بنگریم پیروز است.
موسوی خبرنگاران شهید غزه را جهادگرانی دانست که جان خود را فدای رسالتشان کردهاند و همچنان نیز مقاوم در میدان حضور دارند. وی رسانه و مقاومت را دو بال مستحکمی دانست که امروز در غزه عمل میکند و بدون شک هر کس در مسیر مقاومت قدم بردارد در معرکه جهاد حاضر است و به فرموده ی مقام معظم رهبری: « پیروزی نزدیک و اسرائیل شکست خورده است».پایان بخش این اجلاسیه با تجلیل از چند بانوی فعال در حوزه رسانه و جهاد تبیین، فرزند شهیده طاهره حداد نژاد: «فرزین لطف زرعی» و مهرانه به نهاد دبیر هنری و کارگردان تولیدات رونمایی شده همراه بود.
گفتنی است پخش مستند رادیویی تلویزیونی نماهنگ با موضوع شهید طاهر حدادنژاد، اجرای گروه سرود ضحی با سرود: « آه غزه » برگزیده جشنواره عمار و مقاومت خوزستان و باز تولید شده در ایران و کشورهای عربی از بخشهای جذاب و اثرگذار این اجلاسیه بود . همچنین رونمایی از گروه سرود وصال یار با اثر:
« آغوش مادرانه» تقدیم به شهیده طاهره حداد نژاد شهید شاخص رسانه کشور ؛ سرودی با این دو شاه بیت ماندگار که در خور جایگاه والای شهیدان رسانه و به ویژه این بزرگ بانوی شهیده ی گیلانی است:
حقیقت وجود تو
شبیه روز روشنه
خون تو بعد سالها
هنوز حرف می زنه…
- نویسنده : رحیمه احمدپور