به گزارش ایرنا، استان گیلان با حدود ۲.۵ میلیون نفر جمعیت و بیش از ۱۲۰ هزار ورزشکار سازمان یافته، از کانونهای ورزش، خاصه در رشته های فوتبال، رزمی، قایقرانی، شطرنج جزو سه استان برتر کشور است و به عنوان استانی با فرهنگ بالا و سابقه ای دیرینه در رشته های ورزشی شناخته می شود.
اما در چند دهه اخیر هیچگاه زیرساخت های ورزشی این استان قهرمان پرور با ظرفیت ورزشی آن همخوانی نداشته و همواره با محرومیت های عمیق روبه رو بوده است. محرومیت ورزشی استان گیلان که سابقه ای طولانی و افتخاراتی تاریخ ساز در حوزه ورزش دارد، دهه ها منجر به رنجش ورزشکاران این دیار سبز شمال کشور شده است و زمینه های ترقی را برای ورزش دوستان این استان تنگ کرده بود.
اما آمارهای رسمی و شواهد عینی نشان میدهد که طی هشت سال اخیر با روی کار آمدن دولت تدبیر و امید شاهد رشد قابل ملاحظه ای در نوسازی و ایجاد زیرساخت های ورزشی در گیلان بوده و هستیم . گیلان طی این سالها در همه بخش های ورزش توسعه گسترده فضای ورزشی و امکانات را تجربه کرده است که در این میان رشد قابل توجه شمار باشگاه های ورزشی بیش از همه به چشم می آید.
رشد ۱۳۱ درصدی باشگاههای ورزشی در گیلان
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان به روند رو به رشد شاخص های ورزشی طی چند سال اخیر در دولت تدبیر و امید اشاره کرد و گفت: شاخص های ورزش استان گیلان در دولت تدبیر و امید نسبت به گذشته در همه بخش ها رشد قابل ملاحظه ای داشته است.
مریم بخشی روز یکشنبه در مصاحبه با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: ورزش گیلان در دولت تدبیر و امید از جهت زیرساخت ها، باشگاه های ورزشی ، مربیان و داوران فعال و همچنین سرانه فضاهای ورزشی، از حداقل ۱۰ درصد تا حداکثر ۱۳۱ درصد رشد داشته است.
وی افزود: تعداد باشگاه های خصوصی و عمومی فعال در پیش از سال ۹۲ به حدود ۵۶۰ واحد می رسید، در حالی که این تعداد طی هشت سال اخیر و با جدیت دولت برای توسعه زیرساخت های ورزشی به به یکهزار و ۳۰۰ باشگاه ورزَشی در گیلان رسیده است.
مدیرکل ورزش و جوانان گیلان حضور بخش خصوصی را در توسعه زیرساخت های ورزشی بسیار حائز اهمیت برشمرد و ادامه داد: در راه اندازی باشگاه های ورزشی بیش از ۱۳۱ درصد نسبت به گذشته رشد داشته ایم که این یک رشد بسیار قابل قبول و چشمگیر می باشد.
بخشی عنوان کرد: رشد باشگاه های ورزشی در استان گیلان طی این دولت نسبت به سایر بخش ها بسیار چشمگیرتر و بیشتر است ضمن آنکه هدف ما توسعه ورزش در همه ابعاد و همه بخش ها می باشد.
وی مساحت اماکن ورزشی استان را با رشدی ۲۱ درصدی حدود یک میلیون و ۳۱۵ هزار مترمربع اعلام کرد و گفت: این رقم در سال ۹۲ حدود یک میلیون و ۷۵ هزار مترمربع بوده است.
سرانه ورزشی گیلان نزدیک به سکوی استانداردها
مدیرکل اداره ورزش و جوانان گیلان در ادامه به سرانه فضای ورزشی روباز و سرپوشیده این استان اشاره و عنوان کرد: در این بخش نیز طی چند سال اخیر شاهد پیشرفت و توسعه بوده ایم که سرانه فضای ورزشی گیلان را به استاندارهای سطح ملی رسانده است.
بخشی بیان کرد: سرانه فضای ورزشی روباز استان گیلان تا سال ۹۲ حدود سه متر و ۳۶۰ سانتیمتر مربع بود که این رقم با افزایش حدود ۲۱ درصدی به چهارمتر و ۳۶۰ سانتیمتر مربع تا پایان سال گذشته رسیده است که تقریبا به استانداردهای ملی نزدیک شده است.
وی ادامه داد: همچنین سرانه فضای ورزشی سرپوشیده استان نیز قبل از دولت تدبیر و امید حدود ۷۵۴ سانتی مترمربع بوده که این رقم اکنون به ۸۳۱ سانتی مترمربع افزایش یافته و رشد حدود ۱۰ درصدی را در این بخش شاهدیم.
رشد ۸۳ درصدی فعالیت مربیان و داوران رشته های مختلف ورزشی در گیلان
مدیرکل اداره ورزش و جوانان گیلان همچنین رشد ۸۳ درصدی تعداد مربیان و داوران ورزش استان را یکی از دستاوردهای گیلان ناشی از توسعه فضا و بستر فعالیت ورزشی دانست و افزود: رشد چشمگیر مربیان و داوران ورزشی این استان نتیجه تلاش ها و اقدامات تقویتی در حوزه ورزش است که نشان میدهد گیلان ظرفیت گسترده ای برای بروز استعدادهای ورزشی در همه ابعاد دارد.
بخشی گفت: تعداد مربیان ورزش استان تا سال ۹۲ در گیلان حدود ۹ هزار نفر بود که این آمار اکنون به بیش از ۱۴ هزار مربی افزایش یافته است که در این بخش نیز گیلان رشد بسیار خوبی داشته است.
وی همچنین به رشد ۲۷ درصدی شمار داوران ورزشی در استان گیلان طی سالهای اخیر اشاره کرد و ادامه داد: طی هشت سال گذشته شمار داوران ورزشی استان از چهار هزار داور به بیش از پنج هزار و ۵۰۰ نفر رسیده است که به معنای گستردگی ورزش در این خطه سرسبز شمال کشور است.
سرمایه گذاری ۷۷۰ میلیارد ریالی در ورزش گیلان
مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان گیلان تعداد پروژههای ورزشی افتتاح شده استان در دولت تدبیر و امید را ۷۶ پروژه عنوان و خاطرنشان کرد: این تعداد پروژه با مساحت ۴۴۸ هزار و ۸۰۹ متر مربع و با سرمایه گذاری ۷۷۰ میلیارد به بهره برداری رسید.
بخشی در ادامه گفت: در حال حاضر ۴۵ پروژه نیمه تمام ورزشی در گیلان وجود دارد که مهمترین این پروژه های می توان به پیست دوچرخه سواری سردار شهید قاسم سلیمانی فلکده رشت، سالن ورزشی طبقاتی شهرستان لاهیجان و استخر شهرستان ماسال اشاره کرد.
وی همچنین احداث خانه های ورزش روستایی در روستاهای گیلان را از دیگر اقدامات انجام شده عنوان و اظهار کرد: راه اندازی ۹۰ خانه ورزش روستایی در روستاهای این استان تلاش بسیار ارزنده ای است چنانکه احداث این تعداد خانه ورزش روستایی هدیه دولت تدبیر و امید به منظور رونق ورزش در روستاهای استان می باشد.
مدیرکل اداره ورزش و جوانان استان گیلان افزود: البته هدف گذاری دولت برای احداث خانه ورزش روستایی بیش از این تعداد بوده و امیدواریم که بتوانیم تا پایان کار دولت تدبیر و امید، خانه های ورزش روستایی بیشتری در روستاهای گیلان احداث و راه اندازی کنیم.
بخشیاظهار داشت: یکی از اهداف مهم دولت تدبیر و امید در بخش ورزش، همگانی کردن این ورزش و دسترسی آسان اقشار مختلف مردم به امر ورزش است که در این راستا با راه اندازی خانه ورزش روستایی، اقشار مختلف مردم به خصوص نوجوانان و جوانان حاضر در روستاها بیشتر می توانند به امر ورزش پرداخته و در رشته های مختلف ورزشی فعالیت کنند.
مدیرکل اداره ورزش و جوانان گیلان در خاتمه اظهار کرد: به هرحال تمام سعی و تلاش خود را بکار خواهیم بست تا بیش از پیش ورزش در گیلان گسترش یافته و اقشار مختلف بیشتری از مردم بتوانند در ورزش فعالیت کنند.