به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج، آیتالله سیدابراهیم رئیسی در دیدار نخبگان، علما، خانواده شهدا و ایثارگران و جمعی از اقشار مختلف مردم کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه همه مدیران اجرایی کشور مکلف به همراهی مراکز علمی و دانشگاهی کشور با مسیر تحول هستند، اظهار داشت: حلقه مفقوده محرومیت استان غنی و توانمند کهگیلویه و بویراحمد استفاده نکردن از ظرفیت های استان به صورت صحیح است.
وی با بیان اینکه موضوع استفاده صحیح نکردن از ظرفیت های استان برای آبادانی و پیشرفت به درستی مطرح و برررسی نشده است، گفت: این مساله نمی تواند و نباید دغدغه دائمی مردم باقی بماند و باید پاسخ داده شود که چرا استانی با چنین ظرفیت هایی در حوزه های کشاورزی، گردشگری، صنعتی، نفت و گاز و پتروشیمی نتوانسته از مواهب آنها به درستی بهره مند شود.
رئیس جمهور با بیان اینکه موانع تولید باید شناسایی و برطرف شوند، اظهار داشت: ما در دولت بنا داریم حرکتمان براساس آمایش سرزمینی و در ثانی عدالتمحور باشد.
وی با بیان اینکه رفع مشکل بیکاری از مسائل مهم این استان است که با احیای ظرفیتها قابل حل است، افزود: موانع تولید باید شناسایی و برطرف شوند صحبت از رونق تولید بدون برداشتن موانع تولید امکانپذیر نیست.
آیت الله رئیسی با تاکید بر اینکه تحول باید مبتنی بر نظریه علمی باشد و این مهم در دانشگاه و مراکز علمی اتفاق میافتد، ادامه داد: استاندار و مسئولان به ارتباط با دانشگاه توجه کنند و پروژههای علمی دانشگاه واگذار شود.
وی بیان کرد: استان کهگیلویه و بویراحمد، استانی زرخیز اما محروم، استانی غنی اما غیر برخوردار و محروم، دلیل این تناقض عدم استفاده صحیح از ظرفیتهاست و به دنبال حل مسئله نبودهاند، باید ابعاد مسئله شناخته شود و در صدد حل آن باشیم.
رئیسی خاطرنشان کرد: استان دارای ظرفیتهای کشاورزی، گردشگری، صنعت نفت و گاز و پتروشیمی، اگر این ظرفیتها برای استان وجود دارد پس چرا بیکاری و آسیبهای اجتماعی مردم را آزار میدهد؟
وی تصریح کرد: من از فرهیختگان و اساتید دانشگاه میخواهم که مطالعات علمی شما مبنای کار شود تا بتوانیم از روزمرگی عبور کنیم و عدالت را اجرا کنیم و تقسیم ظرفیت ها در کشور بر اساس آماری سرزمینی با تکیه بر مطالب دقیق و بومی باشد.
رئیس جمهور افزود: از همه مردم و اقشار در استان کهگیلویه و بویراحمد خواستاریم تا در تحقق عدالت و استفاده از ظرفیتها دولت را یاری کند، و رفع مشکل بیکاری از مسائل اساسی است که با احیای ظرفیتهای موجود میتواند شکل بگیرد، موانع تولید باید دقیق. شناسایی شود و صحبت از رونق تولید بدون رفع موانع امکانپذیر نیست.
رئیسی با بیان اینکه قاچاق و واردات بیرویه یکی از موانع عمده تولید است و این موضوع را دیگر نمیپذیریم، یادآور شد: ما هم معتقد هستیم که ظرفیتهای استان بسیار است، اما آنچنان که باید و شاید از این ظرفیتها استفاده نشده و درصددیم که تکمیل سدها در اولویت دولت باشد و طبق برنامهریزی دولت تا پایان سال ۱۴۰۱ سدهای مهم در استان به پایان خواهد رسید و از اولویت های مهم پایان دادن به پروژههای نیمهتمام است.
رئیس جمهور توجه به روستاها را از دیگر محورهای رویکرد تحولی دولت نام برد و گفت: روستاها ظرفیت های اقتصادی و تولیدی زیادی دارند که اگر فعال شود، شاهد توقف روند مهاجرت روستائیان به شهرها خواهیم بود. دولت سیزدهم در راستای ایجاد سازوکاری مناسب برای تحول در روستاها، به زودی جهاد سازندگی را با محوریت سامان دادن به انگیزه ها و عزم و اراده جهادی جوانان مخلص و کارآمد کشور، احیا خواهد کرد.
رئیسی عنوان کرد: از دیگر موضوعات مورد توجه دولت توجه به فعال سازی ظرفیت شهرکهای صنعتی است و ما در بسیاری از موارد شاهد نیمه فعال بودن، تعطیلی واحدهای صنعتی هستیم که یکی از موارد شاخص آن در استان کهگیلویه و بویراحمد کارخانه قند شهر یاسوج است و ما همچنان بر فعال سازی این کارخانه تاکید داریم.
وی بر استفاده از ظرفیت بانوان تاکید کرد و گفت: تجربه نشان داده است هر جا به مردم توجه شدهاست و مردم در امور مشارکت داشتهاند شاهد توفیق و انجام امور به صورت موفق بودهایم.
رئیسی اظهار داشت: در استان کهگیلویه و بویراحمد لازم نیست که پارک ایجاد شود چرا که خداوند پارکهای طبیعی زیادی در این استان به وجود آورده است و صنعت گردشگری در این استان میتواند نقش بسزایی در اقتصاد و توسعه داشته باشد و باید به معرفی جاذبههای گردشگری این استان چه به گردشگران خارجی و داخلی اهتمام شود.
وی تاکید کرد: ایستادگی مردان و زنان این خطه در مقابل ظلم و دشمنان ستودنی است و سلحشوری مردم این استان در جبههها در دفاع از انقلاب اسلامی مثال زدنی است و در هر بزنگاهی هموطنان لر زبان ما ندای امام راحله و رهبری عظیم الشان را لبیک گفتهاند.