رابطه مستقیم مصرف کودهای زیستی با افزایش کیفیت محصولات کشاورزی
رابطه مستقیم مصرف کودهای زیستی با افزایش کیفیت محصولات کشاورزی
معین نیوز_مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان گیلان با بیان اینکه كاهش مصرف كودهاي شيميايي در كشاورزي و همچنین كاهش مخاطرات استفاده از سموم از اهداف و برنامه های وزارت جهاد کشاورزی است.

یکی از راههای بهبود کیفیت و سالم سازی محصولات کشاورزی استفاده بهره برداران بخش های مختلف کشاورزی از کودهای زیستی و بیولوژیک می باشد. کودهای زیستی (کود بیولوژیک) به مواد حاصل‌خیزکننده‌ای گفته می‌شود که دارای تعداد کافی از یک یا چند گونه از میکروارگانیسم‌های سودمند خاکزی هستند.کودهای زیستی میکروارگانیسم‌هایی هستند که قادرند عناصر غذایی خاک را در یک فرایند زیستی تبدیل به مواد مغذی همچون ویتامین ها و دیگر مواد معدنی کرده و به ریشه خاک برساند.

دکتر صالح محمدی با بیان اینکه کودهای زیستی با تکیه بر سازوکار همزیستی میان قارچ و گیاه استوار می باشد.در تعامل و همزیستی میان این دو، گیاه به دلیل برخورداری از کلروفیل یا سبزینه، نقش فتوسنتز، تولید مواد مغذی و رساندن آن به قارچ را عهده‌دار می‌شود، از سوی دیگر قارچ نیز گیاه را در برابر تنش‌های زیستی و غیر زیستی مقاوم می‌کند. تنش شوری، خشکی، گرما یا سرما و عناصر سنگین از مهمترین تنش‌های غیر زیستی هستند، همچنین کود زیستی گیاه را در برابر ویروس‌ها، باکتری‌ها و هماتوم به عنوان مهمترین تنش‌های زیستی مقاوم می‌ نمایند.

کودهای زیستی برای نخستین بار در کشور کانادا تولید شد و کشورهایی مانند آلمان، استرالیا و آمریکا عمده‌ترین تولیدکنندگان این کودها هستند. تولید کودهای زیستی به فناوری هایی نیاز دارد که خوشبختانه این فناوری ها در حد اعلا و خوب در کشور ما وجود دارد؛ فقط باید بازار این محصولات در کشور شکل بگیرد. این کودها با تاکیدات انجام شده در سال زراعی جاری در سبد کودی کارگزاری های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی  قرار دارد،لازم به یادآوریست مصرف کودهای زیستی کم هزینه تر هستند و در اکوسیستم آلودگی به وجود نمی‌آورد.