راهکارهای موفق چگونه کودک خود را به غذا خوردن مشتاق کنیم؟
راهکارهای موفق چگونه کودک خود را به غذا خوردن مشتاق کنیم؟
معین نیوز_تغذیه نوزاد کاملاً به شیر وابسته است؛ زیرا شیر منبع اصلی انرژی و مواد مغذی برای رشد او محسوب می‌شود، اما در سنین بالاتر، اگر کودک تمایلی به غذا خوردن ندارد، گاهی مربوط به روند طبیعی رشد او است. برای تشویق کودک به غذا خوردن، مشارکت او در آماده‌سازی غذا و ارائه گزینه‌های انتخابی می‌تواند موثر باشد.

راهکارهایی موفق برای این‌که کودک خود را به غذا خوردن مشتاق کنیم؟

عادات غذایی بیشتر افراد در سال‌های اولیه زندگی شکل می‌گیرد. اگر این دوران به درستی مدیریت شود، می‌توان عادات غذایی سالم را در کودکان تثبیت کرد. در غیر این صورت، کودک ممکن است به فردی وسواسی تبدیل شود که فقط غذاهای خاصی را می‌پسندد. به همین دلیل، از این فرصت استفاده کنید و از روش‌های مختلفی برای تشویق کودک به غذا خوردن و انتخاب غذاهای سالم بهره ببرید.

زمان مناسب برای سرو اولین غذاها را انتخاب کنید

خانم کارین آنزل، سخنگوی انجمن تغذیه آمریکا می‌گوید: بهترین زمان برای شروع تغذیه کمکی کودک، زمانی است که کودک کاملاً بیدار، شاداب و گرسنه است. وی پیشنهاد می‌دهد که در این زمان کودک باید به خوبی قادر به پذیرش غذا باشد و از عوامل حواس‌پرتی مانند تلویزیون یا تلفن همراه دور بماند.

انتخاب اولین غذا اهمیت زیادی دارد. این غذا می‌تواند برنج قهوه‌ای، موز یا آواکادو باشد. در ابتدا، کودک ممکن است تنها چند قاشق از غذا را بخورد، اما حواستان باشه که کارهایی مانند فشردن لب‌ها یا برگرداندن سر نشان‌دهنده سیر بودن او است.

انواع مختلف غذاها را به کودک معرفی کنید

بعد از اینکه کودک به خوردن غذاهای سفت عادت کرد، بهتر است که در ادامه تغذیه نوزاد ۱۱ ماهه را با  انواع مختلفی از غذاها مانند چغندر، انجیر یا مخلوط میوه‌ها گسترش دهید. برخی از متخصصین تغذیه توصیه می‌کنند که در ابتدا از یک غذا به مدت چند روز استفاده کنید تا اگر واکنشی ناخوشایند وجود داشت، شناسایی آن راحت‌تر باشد.

دوباره امتحان کنید

اگر کودک شما به خوردن یک نوع غذا علاقه نشان نمی‌دهد، باید صبور باشید و آن غذا را چندین مرتبه دیگر نیز امتحان کنید. تحقیقات نشان می‌دهند که کودک ممکن است برای پذیرش غذایی جدید، نیاز به بیش از ۱۵ بار معرفی ماده غذایی داشته باشد. بنابراین، اگر کودک شما هویج را دوست ندارد، بهتر است آن را در قالب‌های مختلف مانند کبابی، بخارپز یا مخلوط با دیگر مواد غذایی سرو کنید.

راهکارهایی موفق غذا خوردن کودک اواکیدز

استفاده از ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌ها

برای تغییر طعم غذا و جلب توجه کودک به آن، می‌توانید از ادویه‌ها و طعم‌دهنده‌های مختلف استفاده کنید. دارچین، جوز، گشنیز و سایر ادویه‌ها می‌توانند طعم غذا را جذاب‌تر کنند. به عنوان مثال، می‌توانید سیب را با دارچین یا آواکادو را با گشنیز مخلوط کنید. استفاده از چنین ترکیباتی می‌تواند به کودک کمک کند که غذاهای مختلف را بیشتر بپسندد.

به کودک کمک کنید تا با غذا ارتباط برقرار کند

یاد دادن نام غذاها به کودک و معرفی آن‌ها به‌ صورت تصویری می‌تواند در شناخت و علاقه‌مندی کودک به غذاهای مختلف موثر باشد. با استفاده از این روش‌ها می‌توانید به کودک کمک کنید که غذاها را بهتر بشناسد و نسبت به آن‌ها علاقه‌مند شود. به طور مثال، می‌توانید از کتاب‌های تصویری یا حتی سفر به بازار سبزیجات برای معرفی انواع میوه‌ها و سبزیجات به کودک استفاده کنید.

فرزندتان را در آشپزخانه همراه خود کنید

قرار دادن کودک در کنار خود در هنگام پخت غذا باعث می‌شود از همان ابتدا با مواد غذایی مختلف آشنا شده و غذا خوردن را به‌ عنوان یک تجربه لذت‌بخش درک کند. با برنامه‌های غذایی شخصی‌سازی ‌شده در اپلیکیشن اواکیدز https://avakids.app/app، حتی یک کودک شش ‌ماهه نیز می‌تواند با مشاهده مراحل پخت غذا و استشمام رایحه‌های خوشمزه، علاقه بیشتری به خوردن غذا پیدا کند.

با هم سر میز غذا بنشینید

پژوهش‌ها نشان می‌دهند که وعده‌های غذایی خانوادگی منظم باعث تقویت اعتمادبه‌نفس کودکان و بهبود رفتارهای تحصیلی آن‌ها می‌شود. بنابراین، حتی اگر در روزهای هفته نمی‌توانید همه اعضای خانواده را دور هم جمع کنید، در آخر هفته‌ها این کار را حتماً انجام دهید.

پخت غذا را به روشی خلاقانه انجام دهید

در استفاده از راهکارهایی موفق چگونه کودک خود را به غذا خوردن مشتاق کنیم، خلاقیت داشته باشید!  می‌توانید غذاها را به شکلی جذاب و سرگرم‌کننده مانند استفاده از سس‌های رنگارنگ یا ایجاد شکل‌های مختلف از میوه‌ها و سبزیجات برای کودک سرو کنید. این روش‌ها باعث می‌شوند که کودک علاقه بیشتری به غذا داشته باشد.

وعده‌های غذایی را جذاب و فریبنده کنید

یکی دیگر از راهکارهایی موفق برای اینکه کودک خود را به غذا خوردن مشتاق کنیم، تزیین غذاها به شکلی جذاب است. استفاده از کاسه‌های رنگی و اضافه کردن سس‌های مختلف به غذاها می‌تواند کودک را به خوردن غذا ترغیب کند. همچنین، دادن آزادی انتخاب به کودک در غذا خوردن باعث می‌شود که او احساس استقلال و علاقه بیشتری به غذا داشته باشد.

آرامش خود را حفظ کنید

ذائقه کودک می‌تواند در طول زمان تغییر کند. بنابراین، مهم است که از تحت فشار قرار دادن کودک خود خودداری کنید و اجازه دهید که در طول زمان به تدریج غذاهای سالم را بپذیرد. اگر رفتار مثبت و مداوم داشته باشید، کودک شما در نهایت علاقه‌مند به غذاهای سالم خواهد شد.

راهکارهایی موفق غذا خوردن کودک اواکیدز

راهنمای تغذیه نوزاد و کودک در ماه‌های مختلف رشد

از ۶ ماهگی می‌توان غذاهای سفت را به رژیم نوزاد اضافه کرد، به شرطی که بتواند بدون کمک بنشیند و غذا را با دست بگیرد. در ۷ ماهگی، غذاهایی با تکه‌های درشت به تغذیه او افزوده می‌شوند و از ۸ تا ۹ ماهگی، مصرف غذاهای انگشتی برای تقویت مهارت گرفتن غذا توصیه می‌شود.

در ۱۰ تا ۱۱ ماهگی، آشنا کردن کودک با طعم‌های متنوع اهمیت دارد تا از شکل‌گیری عادات غذایی محدود در آینده جلوگیری شود. از ۱۲ تا ۱۴ ماهگی، می‌توان شیر گاو و عسل را در رژیم غذایی او گنجاند که باعث افزایش تمایلش به تجربه طعم‌های جدید خواهد شد.

در ۱۵ تا ۱۷ ماهگی، کودک به تدریج مهارت استفاده از قاشق و چنگال را پیدا می‌کند. در ۱۸ تا ۲۴ ماهگی، ممکن است با دوره‌ای از بدغذایی روبه‌رو شوید. یکی از راهکارهایی موفق چگونه کودک خود را به غذا خوردن مشتاق کنیم، ایجاد تنوع غذایی و مشارکت او در فرآیند انتخاب و آماده‌سازی غذا است.

سخن نهایی

تشویق کودک به غذا خوردن، فرآیندی تدریجی و نیازمند صبر و خلاقیت است. با معرفی طعم‌های متنوع، مشارکت کودک در آماده‌سازی غذا و سرو وعده‌های جذاب، می‌توان کودک را به غذا خوردن مشتاق کرد و از شکل‌گیری عادات غذایی محدود جلوگیری کرد. به خاطر داشته باشید که هر کودکی الگوی تغذیه‌ای خاص خود را دارد و فشار بیش ‌از حد نتیجه معکوس خواهد داشت. شما چه راهکارهایی را برای علاقه‌مند کردن کودک خود به غذا خوردن در  تغذیه نوزاد سه ماهه به کار می‌برید؟ تجربیات خود را در استفاده از اپلیکیشن آواکیدز به اشتراک بگذارید!