شبی با شیخ مظفری چهارمین برنامه شب‌های معین در باغ ریحان برگزار شد
شبی با شیخ مظفری چهارمین برنامه شب‌های معین در باغ ریحان برگزار شد
معین نیوز_چهارمین ویژه برنامه شب های معین دپارتمان رویداد سازی روزنامه معین با عنوان شبی با شیخ مظفری در مجموعه بوم گردی باغ ریحان لاهیجان برگزار شد. این برنامه اختصاص به بزرگداشت شاعر و مدیر کل پیشین فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان زنده یاد حسن مظفری داشت که با حضور شخصیت های فرهنگی و ادبی استان و خانواده اش به بیان شرح زندگی و عملکرد دوران مدیریت ونقد آثار و اشعارش پرداخته شد.

به گزارش خبرنگار معین نیوز، دکتر یونس رنجکش مدیر مسوول روزنامه معین در این برنامه با اشاره به تاثیر برخی افراد و شخصیت ها در سرنوشت جامعه پیرامونی گفت: در عمر طبیعی انسان ها یک آمدن و رفتنی است اما چگونگی زیستن آنان و تاثیری که بر جامعه می گذارند تبعات آن بسیار مهم و حیاتی است.

وی اضافه کرد : چهره هایی چون آقای مظفری به دلیل نگاه خاص و روشنی که داشته اند در دوران مسولیت های اجرایی برغم همه تنگناها و شرایط زمانی بسیار اثر گذار بودند.

وی افزود : ایشان به مدت بیش از ۱۳ سال به عنوان یک روحانی و مدیر کل فرهنگ و ارشاد اسلامی گیلان در دوران پس از انقلاب در دهه ۶۰و اوایل دهه هفتاد با نگاه باز و تعاملی تاثیر بسزایی در تحولات فرهنگی و هنری و رویش استعدادها داشته اند.وی یاد آور شد: ایشان بستر ساز تحولات فرهنگی و هنری و زمینه ساز جذب هنرمندان و توسعه زیر ساخت های بسیاری بودند که امروز بسیاری از آنها مورد استفاده قرار می گیرند.

دکتر رنجکش افزود : در کنار نگاه تعاملی که با هنرمندان داشتند از شاعران خوب استان نیز بودند که هر چند از این هنر بیشتر در خلوت خود استفاده می کردند اما آثار برجای مانده از این شاعر گویای توانمندی او در سرایش شعر بوده است که بخش دیگری از ماندگاری این چهره فرهنگی است .به گفته مدیر مسوول روزنامه معین برای شناخت اثر بخشی افراد در جامعه بویژه مدیران باید به شرایط و زمان نیز توجه داشت که با چه نوع نگاه و مدیریتی زمینه های بالندگی جامعه خود را فراهم می سازند.وی ادامه داد: روزنامه معین در نظر دارد با اجرای اینگونه برنامه ها بازخوانی مجددی داشته باشد نسبت به فضاها و اتفاقات تاریخی تا با معرفی آن به نسل جدید شناخت بهتری از گذشته و حال جامعه داشته باشند.

وی تاکید کرد: باید تلاش کنیم سرمایه های اجتماعی خود را بهتر به جامعه بشناسانیم و قدر دان تلاش گذشتگان باشیم.دکتر سید مهدی میر صالحی از پژوهشگران گیلان هم در این مراسم به بیان شرح حال زندگی این شخصیت فرهنگی و هنری پرداخت.

وی با اشاره به موضوع سخنرانی اش از رویا تا واقعیت اظهار داشت : سخن ازمردی است که درکسوت لباس روحانیت منصب اداری داشت و به مدت۱۲(از۱۳۶۲تا۱۳۷۴) سال مدیرکل اداره ارشاد اسلامی گیلان بود، شیخ حسن مظفری کسی که درسالهای ۱۳۵۰تا ۱۳۵۵ باره ها توسط اداره ساواک دستگیر و شکنجه شده بود و جرم این بود که به دنبال تحقق یک تفکروایده بود وان چیزی نبود جزبر قراری حکومت اسلامی و این جرمی نابخشودنی بود.

وی گفت : پس انقلاب شکوهمند اسلامی ایران روحانیت در صدر امور قرار گرفت و درنتیجه تلاش های مبارزان درجهت نابودی نظام ستم شاهی به ثمرنشست وآقای شیخ حسن مظفری نمونه افرادی بودکه دربعدازانقلاب درکارهای اجرایی نقش آفرینی کرد و کارنامه قابل قبولی ازخود در عرصه فرهنگ و هنر استان گیلان برجایی گذاشت.

وی اضافه کرد :چاپ کتاب های مرجع، پرورش وحمایت هنرمندان متعدددررشته های مختلف، ایجادزیر ساخت های اداری و هنری درسطح شهرهای استان و دیگر فعالیت های مربوط به فرهنگ وهنرهم نشان دهنده کارهای این مدیر فقیدبود.

دکتر رضا مظفری استاد دانشگاه و فرزند زنده یاد شیخ حسن مظفری نیز در ادامه ضمن تشکر از مدیر مسوول روزنامه معین برای برگزاری این مراسم به تشریح شرح حال و زندگی این شاعر و مدیر فرهنگی پرداخت.وی اظهار داشت : اینجا سخن گفتن از شخصیتی است که با نگاه ویژه ای که داشت زمینه ساز تحولات فرهنگی بسیار در برهه ای از زمان با آن روحیه انقلابی گری حاکم در فضای اوایل انقلاب اسلامی بر جامعه شد.وی یاد آورشد : در شرایط امروز شاید سخن گفتن از بسیار رخدادها و تصمیم گیری های مدیریتی با توجه به روحیه حاکم برجامعه و عبور از شرایط آن روزگاران آسان باشد اما در آن مقطع سخت بود و کسانیکه آن موقع را درک کرده اند قابل فهم است.

وی افزود : مرحوم پدرم با وسعت دید و نگاه عمیقی که داشت نگذاشت تحجر بر فضای فرهنگی و هنری جامعه حاکم شود و همواره مشوق و حامی هنرمندان بود.دکتر مظفری یاد آورشد: در خصوص عملکردهای دوران مدیریتی ایشان همین بس که شاهد توسعه فضاها و مجتمع های فرهنگی و هنری در شهرستان ها هستیم که در زمان ایشان برنامه ریزی و آغاز شد.

وی یکی از ویژگی های این شخصیت فرهنگی را انس با کتاب و شعر دانست که اخلاق نمونه ای که الگوی خانواده بود.علی پور حسن شاعر و نویسنده گیلانی هم در این برنامه در کنار ذکر خاطراتی از این شخصیت فرهنگی به بیان ویژگی های شعر او پرداخت.وی وجود تاثیرات آموزه های دینی و عرفانی با توجه به تحصیلات حوزی حسن مظفری مانند سایر بزرگان حوزه که دستی در سرایش شعر دارند را بسیار مشهود دانست.

وی گفت: بازخوانی و بررسی آثار این شاعر گویای تاثیر فضای اجتماعی و فرهنگی با توجه به آموزه های دینی است و خود سبک خاصی است .عباس مهری آتیه شاعر و پژوهشگر گیلانی نیز در ادامه مراسم به خوانش اشعاری از این هنرمند فقید پرداخت و ضمن بررسی ویژگی های این آثار آنرا برخوردار از شاخصه های ویژه ای در فرم و بیان و قالب و انتخاب عروض و وزن دانست.

بیان ویزگی های رفتاری و شخصیتی شیخ حسن مظفری توسط دکتر مظفری از بستگان وی و همچنین خوانش اشعاری از این شاعر توسط دختر ایشان در کنار بیان خاطرات اولین آشنایی و نگاه حمایت گر این مدیر فرهنگی ادوار گذشته توسط استاد مصطفی رحیم پور شاعر و هنرمند آواز فولکلور گیلان و خواندن قطعه آوازی از ایشان و امضای لوح یادمان این هنرمند فقید پایان بخش چهارمین برنامه شب های معین دپارتمان رویداد سازی روزنامه معین بود.