به گزارش خبرنگار ایرنا، پس از چهار ماه از روی کارآمدن سیدامیرحسین علوی به عنوان شهردار این شهر، دومین جلسه طرح سوال از وی عصر یکشنبه انجام شد. در نخستین جلسه طرح سوال که ۱۸دی ماه برگزار شد ۹ عضو شورای اسلامی این شهر از پاسخ های شهردار قانع نشده بودند اما با این حال فرصتی به شهردار داده شد و کار به استیضاح نکشید.
در کمتر از ۲ ماه دومین جلسه استیضاح شهردار رشت غروب امروز با برگزاری جلسه فوق العاده شورای اسلامی این شهر برگزار شد، که سیدامیرحسین علوی با حضور در صحن شورا ضمن ارایه جواب ها به صورت کتبی به اعضای شورا توضیحاتی شفاهی نیز به سوالات داد.
محمدحسین واثق کارگرنیا رییس شورای اسلامی رشت قبل از پاسخگویی شهردار رشت به سوالات گفت: شورای شهر تکالیفی دارد که طرح سوال از شهردار از جمله این تکالیف است. هدف از طرح سوال این است که کارها به صورت صحیح تر و مطلوبتر پیش رود.
پاسخ علوی به سوالات شورا
شهردار رشت در حالی امروز پشت میز پاسخگویی قرار گرفت که خبری از طرح سوال درباره مشکلات اساسی شهر نبود. مشکلاتی از جمله وضعیت بحرانی رودخانه زرجوب و گوهررود که حتی چندی پیش اخطار رییس جمهور را نیز در سفرش به گیلان در پی داشت.
علاوه بر این مسائلی همچون ترافیک کلافه کننده شهر، سرگردانی زباله در سطح خیابان های شهر و نبود سطح زباله و حتی زباله سوز نیز در جلسه امروز جایی نداشت. سولات مطرح شده در جلسه قبلی نیز طرح شد
شهردار رشت نیز درباره ترمیم آسفالت در ورودی شهر به ویژه جاده تهران گفت: طی ماه های اخیر با به دست گرفتن مسئولیت در شهرداری رشت اقداماتی در این ارتباط انجام گرفت و در این مدت ١٧ هزار تن قیر برای آسفالت در رشت استفاده شده است. آسفالت خیابانهای اصلی و فرعی رشت کاملا برنامه ریزی شده است و انجام خواهد شد.
سیدامیرحسین علوی در پاسخ به سوال دیگر اعضای شورا مبنی بر اجحاف به نیروهای نگهبان فضای سبز با توجه به اینکه استاندارد ساعت کاری روزانه هشت ساعت است اما این نیروها ۲۴ ساعت کار می کنند و ۲۴ ساعت استراحت دارند، افزود: به کار شبانه نگهبانان ۳۵ درصد مزد اضافه پرداخت می شود.
شهردار رشت خاطر نشان کرد: استاندارد هفتگی ۴۴ ساعت کار است که مابقی به ماخذ ۱۴۰ ساعت باید اضافه کار دهیم. ضمن اینکه اضافه کار نگهبانان را از ١٢٠ به ١٧٠ ساعت ارتقاء دادهایم.
وی همچنین به سوال مربوط به سامانه املاک شهرداری نیز اشاره کرد و اظهار داشت: دغدغه ما این بود که چرا اسناد شهرداری گم میشود. سامانه املاک ما راه نیفتاده بود اما با اقدامات انجام شده تا پایان امسال این سامانه راه اندازی شده و تمام اسناد را در هر پنج منطقه شهرداری رشت ثبت خواهیم کرد.
شهردار رشت درباره پلهای عایر پیاده نیز گفت: در ارتباط با این پل ها با سرمایه گذار قراردادهای هفت تا ١٣ ساله وجود دارد که ما امروز وارث این قراردادها هستیم که باید ساماندهی شود.
وی با اشاره به اقدامات شهرداری برای رفع مشکلاتی از جمله پل های عابر پیاده اظهار داشت: برای رفع این مشکلات نامه های مختلفی به دادگستری و معاون دادستان ارایه دادیم تا مجوز ورود در این بخش را بگیریم زیرا شهرداری مالک نیست. اما با این حال امروز بیشتر پل های عابر پیاده با فشار شورای اسلامی شهر رشت و پیگیری شهرداری فعال و رفع مشکل شدهاند.
برای تبدیل وضعیت نیروهای ایثارگر مجوز ندارم
یکی از سولات شورا نشینان رشد از شهردار تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی “حجمی” ایثارگر بود که علوی پاسخ داد: از ٢٧٠ نیروی ایثارگر فعال در شهرداری تاکنون پرونده ۱۹۶ نفر به استانداری ارسال شده است اما تا این لحظه یک مورد پاسخ نیامد که با این نیروها قرارداد بسته شود باید مجوز دریافت کنیم تا با این نیروها قرارداد تبدیل وضعیت را ببندم ضمن اینکه روزانه با استانداری پیگیری های لازم را انجام می دهیم.
شهردار رشت درباره دستفروشان و سد معبر در این شهر گفت: برخورد قهری با دستفرشان جواب نمی دهد، قبلاً مواردی از برخوردهای انضباطی در نهایت منجر به محکومیت نیروهای سدمعبر شهرداری شده است.
برای انتخابات فعالیت نمیکنم
شهردار مرکز استان گیلان در ادامه به موضوع عزل و نصبها در مجموعه شهرداری رشت اشاره کرد و گفت: تمام انتصابات براساس شایسته سالاری و شناخت از نیروها است، هشت سال عضو مجموعه شورا بودم و زوایای آشکار نیروها و تخصص آنان را می شناسم.
وی با بیان اینکه از شما اعضای شورا خواهش می کنم که اجازه تصمیمگیری را به شهردار بدهید، اظهار داشت: اگر شهردار این اجازه را نداشته باشد نمی تواند مجموعه شهرداری را کنترل و مدیریت کرده و برنامه ریزی ها را هدفمند پیش برد.
علوی همچنین به شایعاتی مبنی بر فعالیت شهردار برای حضور در انتخابات مجلس نیز واکنش نشان داد و اظهار داشت: جنس علوی(خودش) از نوع کار است، چندین بار در جلسه شورا و جلسات دیگر با اعضای شورا اعلا کردم که برای انتخابات ورود نمی کنم، اگر در مدیریت شهری نمانم به فعالیت شخصی خودم باز خواهم گشت و حرص و طمع ندارم.
سابقه عملکرد شهردار در شورا روی میز
رییس شورای اسلامی رشت پس از پاسخگویی شهردار رشت با بیان ایراداتی به جواب ها گفت: شما هشت سال ” هنگامی که عضو شورا بودید” به رشت خیانت کردید.
محمدحسین واثق کارگرنیا اظهار داشت: در انتصابات سنگ اندازی می کردید، اکنون شما اگر در انتصابات نیروها را می شناختید چرا تیمی از خارج استان برای ارزیابی تعدادی از مدیران و نیروها انتخاب و هزینه کردید.
پاسخگویی وظیفه شهردار به اعضای شورا است
هادی رمضانی عضو شورای اسلامی رشت نیز در این جلسه گفت: سوال وظیفه اعضای شورا است و شهردار هم وظیفه پاسخگویی دارد و کسی حق ندارد در این ارتباط با ما تماس بگیرد. ما در این مدت تحت فشار قرار گرفتیم در حالیکه ما تنها از شهردار سوال پرسیدیم و کاری خلاف قوانین انجام ندادیم.
نادر حسینی عضو دیگر شورای اسلامی شهر رشت اظهار داشت: تذکر و سوال از شهردار حق اعضای شورا است. این روزها برخی تلاش کردند تا به نحوی مدیریت شهری را حفظ کنند. سوال من این است که آیا باید مدیریت شهری را به هر قیمتی حفظ کنیم اما نهاد شورا را از دست دهیم؟
سیدحسین رضویان دیگر عضو شورای اسلامی رشت نیز گفت: سوال اینجاست با این شکافی که بین نهاد ناظر “شورا” و مدیر شهر وجود دارد، آینده رشت چه خواهد شد.
وی اظهار داشت: آیا بهتر نیست هر از گاهی دور میز بنشینیم و مسایل خودمان را با هم حل کنیم. ادامه چنین مسیری را به نفع رشت نمی بینم.
در پایان جلسه چهار ساعته بررسی طرح سوال ، رای گیری مبنی بر قانع شدن و نشدن اعضای شورا از پاسخ های شهردار رشت انجام شد که از ١٠ عضو حاضر در شورا ٨ نفر قانع نشدند، بک رای سفید و یک رای قانع بود، یک عضو شورا در جلسه حضور نداشت.
با این شرایط چنانچه اگر چهار نفر از اعضای شورای اسلامی رشت درخواست استیضاح دهند، استیضاح شهردار رشت کلید می خورد.
رشت دارای حدود ٧٠٠ هزار نفر جمعیت ثابت است که در طول روز به یک میلیون و ٢٠٠ هزار نفر می رسد.
رشت دارای پنج منطقه شهرداری است.