مریم راشکی تصریح کرد: از مجموع گواهیهای صادر شده ۳۰۱۷ گواهی مربوط به ارزیابی انطباق کالاهای وارداتی و ۱۶۳۸ گواهی نیز از نوع ارزیابی کالای صادراتی بوده است. وی خاطرنشان کرد: بر اساس ماده ۷ قانون تقویت و توسعه نظام استاندارد ؛ کنترل کیفیت کالاهای وارداتی مشمول استاندارد اجباری به منظور حمایت از مصرف کنندگان و تولید کنندگان داخل و جلوگیری از ورود کالاهای نامرغوب خارجی و کنترل کیفیت کالاهای صادراتی مشمول استاندارد اجباری به منظور فراهم نمودن امکان رقابت با کالاهای مشابه خارجی و حفظ بازارهای بین المللی بر عهده سازمان ملی استاندارد ایران است.
گفتنی است استان سیستان و بلوچستان با وجود بازارچههای فعال و منطقه آزاد تجاری و صنعتی و همسایگی با دو کشور پاکستان وافغانستان دارای شرایط خاص از منظر واردات و صادرات کالاها میباشد و در همین راستا اداره کل استاندارد سیستان و بلوچستان مطابق وظایف و مسئولیتهای قانونی خود ضمن حضور در تمامی گمرکات نسبت به تمامی کالاهای صادراتی و وارداتی مشمول مقررات استاندارد اجباری در مبادی رسمی کالا نظارت دارد.
برگزاری گشت مشترک جهت پیگیری عدم همکاری باسکول های میدان میوه وتره شهرستان زاهدان به گزارش روابط عمومی اداره کل استاندارد استان سیستان وبلوچستان؛ پیرو تصمیمات و مصوبات کمیسیون ماده ۴۲قانون تقویت وتوسعه نظام استاندارد ایران مورخ ۱۷ آبان ماه سال جاری گشت مشترک بازرسی با هدف جلوگیری از کم فروشی توسط رئیس اداره اوزان و مقیاس های اداره کل استاندارد استان با همراهی نمایندگان سایر دستگاههای اجرایی از جمله اداره کل صنعت معدن و تجارت ،اتاق اصناف در روز چهارشنبه ۲۳ آبان ماه سال جاری در شهرستان زاهدان از ۵ غرفه میدان میوه و تره بار که عدم همکاری جهت کالیبره نمودن ترازوها با بازرسان شرکت آروین کنترل شرق (شرکت همکار استاندارد) را داشته اند برگزار گردید.
که پس از محرز شدن تخلف صورتجلسه تنظیم گردید. با عنایت به اینکه وسایل توزین و ترازوها باید برچسب آزمون دوره ای داشته و این برچسب در معرض دید خریداران قرار گیرد و همچنین شهروندان در صورت مشاهده نشان استاندارد می توانند کد ۱۰ رقمی ذیل این نشان را به سامانه پیامکی ۱۰۰۰۱۵۱۷ ارسال کرده و از اعتبار آن اطمینان حاصل کنند.