در خبرها از بازگشت گشت ارشاد به خیابان ها برای برخورد با پوشش هایی که نامتعارف می خوانند و سال گذشته زمینه اعتراضات خیابانی شد، آمده است.
این خبر هنوز انتشار آن پابان نیافته که خبرگزاری تسنیم اعلام کرد، قرار نیست ون های معروف دوباره بازگردند و پلیس این بار در کنار سایرماموریت هایی که دارد در صورت مشاهده هنجار گریزی در پوشش ها به سراغ هنجار شکنان رفته و تذکر می دهد و اقدام نی کند.
در این گزارش آورده اند که ابن اقدام پلیس در پی دستور رئیس دولت و وزیر کشور و قوه قضاییه است و پلیس تنها دستور را انجام می دهد.
این خبر مرا به یاد جمله معروفی انداخت که در اوایل انقلاب رایج بود و در مقابل مامورم و معذور کار کنان دولت ، می گفتند بابد اصلاح کنید و بگویید مامورم و مسوول!
یعنی در مسیر انجام ماموریت ها اگر خطا و اشتباهی دیده شد و یا روش ها نادرست بود باید مسوولیت های اجتماعی به انجام آن نگاه کرد و آنگاه است که جامعه در یک فراگیری مسوولیت پذیری به آرامش و اعتماد عمومی می رسد.
اگرچه مجبور بودن به اجرای قانون را در ابن خبر بر عهده پلیس در کف خیابان ختم کرده اند و باید هزینه سایر ناکارآمدی ها و سیاست های اشتباه در فرهنگ سازی و اموزش های عمومی را برغم مسوولیت چندین متولی و حقوق و اعتبار بگیران کلان انها بپردازند اما باز هم این پلیس است که می تواند با برخوردهای مناسب و درک شرایط اجتماعی و تجربه اموزی از رفتارهای گذشته موجب آرامش عمومی و تامین امنیت اجتماعی شود.
پلیس در کف خیابان در مسیر ماموریت های بازدارندگی و برخورد با قانون شکنی می بایست به ترمیم اعتماد نیز بپردازد زیرا بار بی اعتمادی تولید شده عامل مهمی در چالش های آینده امنیت اجتماعی است.متولیان امور هم نباید انچه را که در ضعف کار کردی دستگاههای عریض و طویل فرهنگی و اجتماعیمشهود است حل انرا از کف خیابان ها جستجو کنند کهاین راه به بیراهه هست و هزینه اش جبران ناپذیر!
نسل امروز با قرارگرفتن در امواج ارتباطات رسانه ای و تغییر سبک زندگی نیازمند آموزش های مهارت ی و درک واقع بینانه از فرایند زیست اجتماعی د چهار چوب های تعریف شده حاکمیت است که با تند خویی و نگرش حذفی امکان اصلاح مسیر میسر نیست.
باید طرحی نو در انداخت در فهمی مشترک از فرهنگ و آموزش و هدایت که آنچه تا به امروز رفت به خطا بود!
- نویسنده : یونس رنجکش