به گزارش الف، بعد از چند ماه تلاش بیوقفه حزبالله برای حل بحران سوخت لبنان و نجات مردم از وضعیت دشوار معیشتی سرانجام سید «حسن نصرالله» دبیر کل حزبالله در سخنرانی خود به مناسبت عاشورای حسینی اعلام کرد که روند واردات سوخت از جمهوری اسلامی ایران به لبنان آغاز شده و اولین کشتی ایرانی درحال حرکت به سمت بیروت بوده و پس از آن کشتیهای دیگری نیز میآیند.
این خبر در شرایطی که با تصمیم «ریاض سلامه» رئیس بانک مرکزی لبنان برای حذف یارانه سوخت بحران سوخت در این کشور سر به فلک کشیده، نقطه امیدی برای همه لبنانیها و حتی افرادی که مواضع مخالف مقاومت دارند بود و از آن استقبال کردند.
البته موضعگیری مهرههای داخلی آمریکا در لبنان و در صدر آنها ۱۴ مارسیها همچون سعد حریری و سمیر جعجع علیه حزبالله و ایران در این زمینه موضوع عجیبی نیست و کاملا روشن است که این افراد ادعاهای ضد ایرانی خود را با هدف خدمت به خواستههای آمریکا و عربستان و جلب حمایت احتمالی آنها مطرح میکنند.
اما گذشته از آن صرف خبر آغاز روند واردات سوخت ایران به لبنان قبل از رسیدن کشتیهای ایرانی به بیروت آثار و نتایج متعددی داشت که اولین و بارزترین آن را میتوان در موضع شتابزده آمریکا دید که بلافاصله از زبان «دوروتی شیا» سفیر خود در بیروت اعلام کرد که آماده حل بحران گاز و برق لبنان است تا به هر شکل ممکن از ورود سوخت ایران به لبنان جلوگیری کند.
از طرف دیگر رژیم صهیونیستی که در کنار آمریکا به عنوان یکی از بزرگترین طرفهای متضرر واردات سوخت ایران به لبنان تلقی میشود نیز ترجیح داده فعلا سکوت اختیار کند و حتی تهدیدهای معمول خود ضد کشتیهای ایرانی را نیز به زبان نیاورده است. اما ترس و نگرانی صهیونیستها از این اقدام در گزارشهای رسانهای و اظهار نظر کارشناسان این رژیم به وضوح دیده میشود.
بازخوانی رسانهها و کارشناسان صهیونیست از سخنان سید حسن نصرالله درباره حرکت کشتی های ایرانی به سمت لبنان و نیز هشدار دبیر کل حزبالله درباره هرگونه تعرض به این کشتیها این است که هر تحرکی علیه کشتیهای ایرانی علاوه بر پاسخ ایران، با واکنش حزبالله و در نتیجه تشدید درگیری درمرزهای شمالی مواجه خواهد شد. از طرف دیگر سکوت اسرائیل در برابر رسیدن کشتیهای حامل سوخت ایران به بیروت جدا از اینکه توخالی بودن همه تهدیدهای قبلی این رژیم را به جامعه صهیونیستی و دیگر کشورها ثابت میکند، موجب افزایش محبوبیت مردمی حزبالله در لبنان و نیز گسترش نفوذ ملی ایران در لبنان میشود و این یعنی شکست همه پروژههای واشنگتن و تلآویو ضد مقاومت لبنان.
اما کارشناسان معتقدند که وارد کردن سوخت از ایران برای لبنان آثار و نتایج مهمی دارد که در وهله نخست در سطح داخلی لبنان قابل مشاهده است.
اولین نتیجه آن به خروج لبنان از دایره وابستگی صرف به غرب و آمریکا برمیگردد که طی دهههای گذشته با سیطره بر اقتصاد لبنان بازار داخلی این کشور را به روشی که طبق نظر خودشان بود مدیریت میکردند و خواستهها و شرایط مردم لبنان مطرح نبود. اما اکنون لبنانیها متوجه شدند میتوان دروازهای برای ورود کشورهایی همچون چین و روسیه و ایران به بازار اقتصادی لبنان باز کرد؛ کشورهایی که در ازای فروش کالا به لبنان شروط غیرمنطقی همچون غربیها ندارند.
سخنان سید حسن نصرالله قواعد بازی غربیها در لبنان را تغییر داده و ثابت کرد در زمانی که لبنان از خلاء سیاسی رنج میبرد و دولت این کشور قادر به حل بحرانهایی همچون بحران سوخت نیست مقاومت همانطور که در جنبه نظامی از مردم لبنان در برابر تجاوزات دشمن صهیونیستی دفاع میکند در حل بحرانهای معیشتی نیز با عمل حسن نیت خود را نسبت به ملت کشورش نشان میدهد.
کمک ایران به لبنان برای خروج از بحران در شرایطی که آمریکا و ابزارهای آن علنا برای غرق کردن لبنانیها در بحرانهای بیشتر تلاش میکنند برای مردم این کشور روشن میکند که دوست و دشمن واقعی آنها چه کسی است.
از سوی دیگر این موضوع ثابت کرد که شکست محاصره غربی و آمریکایی ضد کشورهای کوچک کار غیرممکنی نیست. حتی آمریکاییها مجبور شدند به منظور جلوگیری از ورود سوخت ایران به لبنان با ارائه پیشنهاد انتقال گاز از طریق خط لولههای سوریه به لبنان، این کشور را از محدودیتهای مربوط به قانون سزار (تحریمهای جدید آمریکا علیه سوریه) معاف کنند که می تواند دریچه ای برای توسعه همکاری های اقتصادی بیروت و دمشق باشد.
در نهایت و بعد از رسیدن کشتیهای حامل سوخت ایران به بیروت، برخلاف برنامهریزیهای چندساله آمریکا و رژیم صهیونیستی و متحدان عرب آنها برای از بین بردن مقاومت، حزبالله بار دیگر به عنوان عامل نجاتدهنده لبنانیها شناخته میشود که حتی مخالفان آن در داخل نیز نمیتوانند این موضوع را انکار کنند.