هفتمین شب‌های معین در کنار دکتر سیمبر گذشت
هفتمین شب‌های معین در کنار دکتر سیمبر گذشت
معین نیوز_هفتمین ویژه برنامه دپارتمان رویداد سازی روزنامه معین که با عنوان شب های معین برگزار می شود در پاسداشت خدمات علمی دکتر رضا سیمبر استاد دانشگاه و پژوهشگر علوم سیاسی با حضور جمعی از دانشگاهیان و چهره های فرهنگی کنار او در مجموعه بومگردی زیال اکولوژ گذشت.

به گزارش معین نیوز و به نقل از خبرنگار روزنامه معین، دکتر یونس رنجکش صاحب امتیاز و مدیر مسوول روزنامه معین در این برنامه ضمن تجلیل از خدمات علمی دکتر سیمبر از او به عنوان چهره ای صمیمی و اسنادی با ویژگی های خاص که همراهی و اخلاق مداری شاخصه آن است یاد کرد.

وی اظهار داشت: جامعه باید با سرمایه های اجتماعی خود بویژه شخصیت های اثر بخش آشنایی بیشتر یافته تا بتواند از این طرفیت ها بهره مندی و بهره وری بهتر داشته باشد.

وی ادامه داد : در برنامه شب های معین در کنار تجلیل و پاسداشت سرمایه های انسانی به دنبال ثبت تاریخ شفاهی نیز هستیم نا آنچه را که می تواند با بیان خاطرات و شرح وقایع حول شخصیت ها رقم خورد ه را تا حدودی برای آیندگان به یادگار ثبت، شاید چراغ راه زندگی بهتر آنان شود.

وی اضافه کرد : دکتر رضا سیمبر به عنوان یک چهره دانشگاهی علاوه بر خدماتی که در آموزش و هدایت دانشجویان داشته و دارند ، عملکرد ایشان در حوزه تأثیر گذاری برای توسعه آموزش عالی بویژه رشته های علوم سیاسی در گیلان نیز قابل ستایش است.

وی با تاکید بر بهره مندی از طرفیت های علمی و مدیریتی چهره های دلسوز و قابل اعتماد در افکار عمومی یاد آور شد : گیلان از دیرباز برخوردار از چهره ها و شخصیت های شاخصی است که نقش آفرینی های بسیاری در حوزه های مختلف داشته اند که شاید بسیاری از آنان هنوز برای جامعه گمنام هستند.

دکتر رنجکش پرداختن به زندگی نامه و برگزاری برنامه های پاسداشت و تکریم از آنان را راهی در مسیر آشنایی جامعه با این چهره ها و بهره مندی از تجربه و دانش آنها عنوان کرد که هر کسی با هر ظرفیت و امکاناتی می تواند در این مسیر گام بردارد و اگرچه متولیان دولتی سهم مهم و وظیفه اصلی در این زمینه دارند اما خارج از آنها نیز دیگران هم می توانند تأثیر گذار باشند.

وی افزود : در دپارتمان رویداد سازی روزنامه معین علاوه بر فعالیت های اطلاع رسانی که رسالت اصلی روزنامه است به دنبال رقم زدن رویدادهای جدید با محوریت ثبت تاریخ شفاهی و برنامه ریزی در معرفی چهره های تاثیرگذار گذار در جامعه هستیم تا بتوانیم نقش خود را در این زمینه ایفا نماییم.

مدیر مسوول روزنامه معین یاد آور شد : افتخار داریم که در این برنامه هم در کنار دکتر رضا سیمبر که از چهره های دانشگاهی و پژوهشگران شناخته شده علوم سیاسی در کشور هستند نشسته ایم.

دکتر سید مهدی میر صالحی از پژوهشگران میراث فرهنگی هم در ادامه این برنامه به بررسی روند تاریخی آموزش عالی در گیلان و توسعه آن در استان پرداخت و از منظر نقش این مراکز در حفظ سرمایه های انسانی سخن گفت.

وی اظهار داشت : یکی از دغدغه های بسیاری از بزرگان و جامعه علاقمد به آموزش در گذشته نبود مراکز آموزش عالی و فراگیری علوم مختلف در رشته های متنوع بود که موجب گریز سرمایه های انسانی از استان ها و حتی از کشور می شد.

وی ادامه داد : با نگاهی به زندکی بسیاری از چهره های فرهنگی ، علمی و حتی حوزوی نیز می توان دریافت که کمبودها در این زمینه موجب مهاجرت آنان بوده است و بسیاری از این شخصیت ها در زادگاه خود رشد و زندگی نکردند چون ناچار بودند اما با همه کمبودها امروز شاهد دغدغه های کمتری در این زمینه هستیم زیرا با بازگشت افرادی چون دکتر سیمبر که دانش آموخته خارج کشور هستند موجب شد تا با راه اندازی رشته های تحصیلی دانشگاهی مورد نیاز در استان شاهد تحصیل علاقمندان در زادگاه خودشان باشیم.

وی با اشاره به استان گریزی و وطن گریزانی سرمایه های انسانی به دلیل برخی مشکلات و نادیده گرفته شدن ها افزود : بسیار جای غبطه و افسوس است که چرا نمی توانیم این سرمایه ها را حفظ کنیم که متاسفانه برخی ناملایمات موجب گریزانم آنها می شود.

وی حضور چهره های محقق با حسن اخلاق و سلوک رفتاری چون دکتر سیمبر در کنار هدایت دانشجویان برای تحصیل در استان را فرصتی در مسیر توسعه استان و ایجاد شرایط بهتر در این زمینه برشمرد و خواستار توجه جدی به سرمایه های ملی شد.

دکتر سید هاشم موسوی عضو هیات علمی دانشگاه گیلان و از پژوهشگران حوزه جامعه شناسی هم در این مراسم با خواندن دلنوشته ای برای دکتر سیمبر ضمن تشکر از مدیر مسوول روزنامه معین برای برگزار این مراسم در پاسداشت یک چهره دانشگاهی جای چنین برنامه ای را در مراکز دانشگاهی خالی دانست.

وی با اشاره به حسن اخلاق و رفتار دکتر سیمبر به عنوان یک معلم دانشگاه و کسی که در دانشگاه گیلان و مراکز دانشگاهی تجربه مدیریتی نیز داشته روش مواجهه او با دانشجویان و کارکنانش را ستود و آن را نمونه ای از رفتار انسان اهل مدارا و بینش انسانی برشمرد.

وی گفت : ما جامعه دانشگاهی از ایشان خاطرات دلنشین و درس آموز به خاطر داریم و افتخار ایستادن در کنار او را را تجربه می کنیم.

به گفته دکتر موسوی ، وجود چهره هایی با حسن رفتار و دانش و تجربه افرادی چون دکتر سیمبر در محیط های دانشگاهی موجب بالندگی آن محیط و فرصتی در مسیر تعالی بخشیدن به آموزش عالی با پرورش دانشجویان علاقمند به فراگیری دانش است.

وی افزود : باید تلاش کنیم نا چهره ها و سرمایه های ماندگاری چون دکتر سیمبر را به جامعه بیشتر بشناسانیم و بهره مند از توان و ظرفیت آنان شویم.

دکتر روح الله منعم چهره دیگری از اعضای هیاتدعلمی دانشگاه گیلان هم در این برنامه به ذکر خاطراتی از همنشینی در کنار دکتر سیبمر پرداخت و ایشان را از استوانه های علمی دانشگاه گیلان دانست که در کنار مرتبه استاد تمامی از نظم کاری و حسن اخلاق خاصی برخوردار است.

وی مدارا با دانشجو و دوست بودن در کنار جدیت در امور آموزشی را از حسن اخلاق کاری دکتر سیمبر برشمرد و یاد آورشد : فعالیت های علمی و اثر بخشی در حوزه های مختلف و مشاوره های سیاسی در سطح ملی از نمونه اقدامات ایشان است.

وی را اندازی و مدیریت دو ژورنال علمی برای رشته های علوم سیاسی و روابط بین الملل درمان را از کارهای ارزشمند دکتر سیمبر برشمرد که در کنار چهره‌های علمی و سیاسی شناخته شده کشور منتشر می شود.

وی همچنین از مدیر مسوول روزنامه معین برای انجام این ابتکار در معرفی چهره های گمنام علمی و دانشگاهی برای جامعه عام تقدیر کرد و خواستار توجه سایر متولیان امور به انجام اینچنین اقداماتی در پاسداشت سرمایه های انسانی شد.

دکتر رحمان کاظمی از پژوهشگران حوزه ادبیات نیز در ادامه این نشست نکوداشت با اشاره به سوابق علمی و فعالیت های دانشگاهی دکتر سیمبر به نقد برخی از آثار ایشان در حوزه سیاسی پرداخت.
وی به نکات مثبت آثار تالیفی و مقالات دکتر سیمبر در حوزه علوم سیاسی و روابط بین الملل اشاره و آن را بر مبنای روح ارشادی برای حکمرانی یاد کرد که از زبان سرزنش و انتقادی به دور است.

دکتر کاظمی همچنین با اشاره به داستان های مثنوی و وجود مضامینی با موضوعات سیاسی که بر گرفته از بینش و زبان مولوی بود از کارکرد ادبیات در دیپلماسی و سیاست سخن گفت و اظهار داشت : ادبیات ما گویای واقعیت های زندگی سیاسی و حکمرانی است که در آثار برجای مانده از شاعران بویژه مولوی و فردوسی به خوبی قابل لمس است.

وی همچنین با اشاره به اهمیت تجلیل و پاسداشت بزرگان و شخصیت های تأثیر گذار در حوزه های مختلف آن را نشانه ای از فرهنگ سپاس دانست که باید عمومی شود و اقدام روزنامه معین را در ثبت تاریخ شفاهی این چهره ها ستود.

شعر خوانی شاهین رهنما از شاعران نام آشنای کشور که دلنشینی خاصی داشت از دیگر برنامه های این مراسم بود که در پایان به سخنان دکتر رضا سیمبر گره خورد.

دکتر سیمبر در ابتدا با تشکر از برگزاری این برنامه و برنامه ریزی های مدیریت روزنامه معین در این زمینه به بیان کوتاهی از شرح حال خود مرداخت.

وی از دغدغه هایش برای گسترش رشته های تحصیلی علوم سیاسی و سنگ اندازی هایی سخن گفت که در آغاز دوران بازگشت از خارج به دلیل عدم توجه به خواستگاه جامعه و علاقمندان و جدی نگرفتن از سوی متولیان وجود داشت.

به گفته وی با همه سختی ها تواست در زمان مدیریتش در دانشگاه آزاد اسلامی برای اولین بار رشته علوم سیاسی و جغرافیای سیاسی را تا مقاطع عالی در دهه ۸۰ در گیلان راه اندازی کند که پس از آن شاهد گسترش این رشته ها در دانشگاه گیلان هم با همکاری سایرین بودیم.

وی ضرورت تحصیل آسان برای علاقمندان را امری مهم عنوان کرد که می تواند در ماندگاری و جلوگیری از سرمایه های انسانی در داخل استان و کشور حائز اهمیت باشد.

دکتر سیمبر در بخش دیگری از سخنانش به حضورش در کنفرانس ها داخلی و خارجی اشاره و یاد آور شد : تمام تلاشم این است که بتوانیم از منظر علمی جایگاه خویش را به عنوان یک گیلانی و ایرانی ارتقا دهیم و حرفی برای گفتن داشته باشیم.

وی ابراز امیدواری کرد با تغییر نگرش ها و برنامه ریزی های بهتر بتوان از سرمایه های انسانی در توسعه جامعه بیشتر استفاده کرد و نخبگان بتوانند در سرنوشت آینده کشور تاثیر گذاری داشته باشند.

در ادامه این برنامه با اهدای لوح یادمان شب های معین به دکتر سیمبر از بیش از سه دهه فعالیت های علمی و پزوهشی این استاد تمام و پژوهشگر علوم سیاسی تقدیر شد.