واکنش ربیعی به رد کلیات بودجه ۱۴۰۰
واکنش ربیعی به رد کلیات بودجه ۱۴۰۰
معین نیوز_سخنگوی دولت گفت: تغییرات زیادی شاکله بودجه را به هم ریخته بود و غنایی به بودجه نبخشیده بود.

به گزارش تابناک به نقل از تسنیم، علی ربیعی سخنگوی دولت در نشست خبری هفتگی خود با خبرنگاران گفت: فاطمه (س) الگویی جاودان در همه وجوه اجتماعی و کنشگری فعال در عرصه‌های اجتماعی و سیاسی در همه دوران هاست و در عین حال الگوی مادری فداکار و خانواده‌ای سرشار از مهر و عطوف و تربیت است. فاطمه زهرا (س) این وجوه به ظاهر ناهمگن را در یک منظومه سازگار قرار داده بودند.

ربیعی گفت: نامگذاری زاد روز فاطمه (س) برای پاسداشت مقام مادران و زنان، روز مادر و زن ر ا پر از معنی و مفهوم غنی ساخته است. با توجه به موانع مختلف برای حضور اثربخش زنان در عرصه‌های مختلف ما کماکان نیازمند سیاستگزاری‌های معطوف به زنان هستیم. در این میان شیوه سبک زندگی فاطمه زهرا (س) الگویی برای ما و سرنمون مشی عملی ما می‌تواند باشد.

وی با بیان اینکه فرصت را مغتنم می‌شمارم و به بخشی از دستاورد‌های جمهوری اسلامی ایران و دولت تدبیر و امید اشاره می‌کنم، گفت: انقلاب اسلامی زمینه‌ای را فراهم ساخت که زنان با عبور از حضور آمرانه در تجدد کلیشه‌ای به حضوری خود انگیخته و همگانی در سپهر جامعه دست یافتند.

سخنگوی دولت گفت: حضور زنان در تظاهرات خیابانی و قرار گرفتن در مقابل گلوله‌ها در ۴ دهه قبل یک شگفتی عظیم بود که بی شک نشات گرفته از الگویی فاطمی در این عصر بود.

وی افزود: پس از انقلاب اسلامی نرخ مشارکت سیاسی زنان همواره رو افزایش بوده و در انتخابات اخیر نیز مشارکت آن‌ها بیش از مردان بود است. حضور زنان در عرصه‌های مدیریتی رو به افزایش بوده به نحوی که در سال ۹۲ این حضور حداکثر پنج درصد بود و هم اکنون ۲۴ درصد زنان در عرصه مدیریتی حضور دارند.

ربیعی خاطرنشان کرد: در عرصه‌های علمی، زنان ما درخشش‌های بسیاری داشتند. هم اکنون ۳۳ درصد اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها را زنان تشکیل می‌دهند، که این نسبت پیش از انقلاب ۲ درصد بوده است. امروز دانشجویان دختر بیش از پسران روی صندلی‌های دانشگاه‌ها نشسته اند. همچنین در این سال‌ها با تمهیدات صورت گرفته در دولت حضور زنان در سازمان‌های مردم نهاد افزایش چشمگیر یافته است و امروز زنان پیشتازان خیر جمعی می‌باشند

وی با بیان اینکه دولت نیز در راستای سیاستگذاری معطوف به زن، ۱۰ لایحه جدید حمایت از زنان مدیران و دختران را تهیه کرده است. ف گفت: در این دولت در حمایت از زنان ایرانی، قانون تابعیت فرزندان مادر ایرانی دنبال و در این ماه‌ها اجرایی شد.

سخنگوی دولت گفت: همچنین اقدامات حقوقی برای حمایت زنان و کودکان با پیشبرد لایحه تامین امنیت زنان، قانون حمایت از اطفال و نوجوانان صورت گرفته است. طرح الگوسازی و اجرای طرح ملی گفتگوی خانواده و مهارت ارتباطی در خانواده اجرایی شده و تقویت مهارت‌های فردی خانواده‌ها در بحران کرونا نیز اخیرا اجرایی شده است.

ربیعی تصریح کرد: با توجه به زمینه‌های ایجاد شده برای مشارکت اقتصادی زنان بخش بیشتری از اشتغال‌های ایجاد شده در سال‌های اخیر به زنان اختصاص یافته است. در سال‌های اخیر در بحث بازار کار نرخ مشارکت زنان از ۱۳.۴% در سال ۹۲ به %۱۵.۵ افزایش یافته و سهم زنان از اشتغال سیر صعودی داشته، به عنوان مثال از ۲۳.۵ میلیون شاغلین کشور، بیش از ۳.۶۹.۰۰۰ نفر را زنان تشکیل می‌دهند؛ و در سال ۹۵ به ۶۶ درصدرسیده است.

وی افزود: طرح توانمندسازی زنان بخصوص زنان سرپرست خانوار مبتنی بر مهارت افزایی و مشارکت دادن در کسب و کار‌های خرد و الگو‌های نوین اشتغال خانگی در کشور اجرایی شده است. در این راستا از تشکیل بیش از ۴۱۰ صندوق اعتباری خرد زنان روستایی و عشایر و تعاونی زنان حمایت شده است.

سخنگوی دولت تاکید کرد: همچنین جهت تامین امنیت آینده زنان سرپرست خانوار بیش از دویست و بیست هزار نفر در چند سال اخیر از سوی دولت دارای بیمه تامین اجتماعی شده اند. سهم بیمه شده‌های زن از سال ۹۲ تا ۹۹ همواره رو به افزایش بوده است، یعنی زنان بیشتر وارد بازار کار رسمی شده اند و اکنون به ۲۰.۳% رسیده است.

ربیعی در پاسخ به سوالی در خصوص رد کلیات بودجه از سوی مجلس گفت: دولت آماده است در کنار مجلس اصلاحات مورد نظر را بدون اینکه شاکله بودحه به هم بریزد و درآمد‌های واهی پیش بینی شود در کنار هم اصلاحات را انجام دهیم.