پهپادها و جت‌ها؛ چین قدرت هوایی‌اش را به نمایش گذاشت
پهپادها و جت‌ها؛ چین قدرت هوایی‌اش را به نمایش گذاشت
معین نیوز_چین (سه‌شنبه) با برگزاری نمایشگاه صنعت هواپیمایی خود، ضمن چشمداشت به مناطق مورد مناقشه حوزه‌های دریای چین جنوبی و تایوان و رقابتش با آمریکا اقلام و تجهیزات پیچیده‌ای از نیروی هوایی خود شامل پهپادهای تجسسی و جنگنده‌های دارای قابلیت مختل‌سازی تجهیزات الکترونیکی متخاصم را به نمایش گذاشت.

به گزارش ایسنا، به نقل از خبرگزاری فرانسه، بزرگترین نمایشگاه صنعت هوایی چین در شهر ساحلی ژوهای در جنوب این کشور در حالی برگزار شد که پکن برای رعایت ضرب الاجل ۲۰۳۵ برای مدرنیزه سازی ارتش خود با جنگ افزارهای نوین تلاش می کند.

چین هر چند که همچنان در قبال فن‌آوری و سرمایه گذاری در حوزه ماشین جنگی از آمریکا عقبتر است اما کارشناسان می‌گویند که پکن این عقب  افتادگی را به تدریج  جبران می‌کند. یک گزارش اطلاعاتی آمریکا در سال جاری میلادی نفوذ فزاینده چین را به عنوان یکی از بزرگترین تهدیدات پیش روی آمریکا خواند.

یکی از  تجهیزات پیشرفته ساخت چین که امروز در نمایشگاه ژوهای رونمایی شد، مدل اولیه یک پهپاد جاسوسی جدید با قابلیت اجرای حملات تحت عنوان پهپاد CH-۶ است.

طبق اعلام نهاد اطلاعاتی منبع باز جینز، فاصله دو سر بالهای این پهپاد ۲۰.۵ متر و طول بالهایش ۱۵.۸ متر بوده و این پهپاد قادر به حمل موشک بوده و برای اجرای هم عملیاتهای رزمی و هم تجسسی طراحی شده است.

دیگر تجهیزات هوایی جدید رونمایی شده در این نمایشگاه شامل پهپاد مدل WZ-۷ مخصوص اجرای ماموریتهای نظارت بر مرز و گشت دریایی و همچنین جنگنده J-۱۶D مجهز به قابلیت اخلال در تجهیزات الکترونیکی است.

بر اساس گزارش رسانه های دولتی، هر دو مورد در نیروی هوایی چین وارد خدمت شده اند.

سونگ ژونگپینگ، یک مفسر نظامی به خبرگزاری فرانسه گفت:‌این تجهیزات قرار است نقشی عمده هم در حوزه تنگه  تایوان و هم حوزه دریای چین جنوبی ایفا کنند.

کلوین وونگ، یک تحلیلگرموسسه جینز هم اظهار کرد: چین به وضوع جایگاه خودش را به  عنوان یک تامین کننده آلترناتیو پهپادهای پیشرفته با قیمتهای مقرون به صرفه تعیین می کند.

وی افزود، کشورهایی اروپایی و آمریکا نسبت به اعطای این تجهیزات به طرفهایی خارج از یک گروه منتخب از شرکایشان تردید داشته‌اند.

پهپادهای چینی تا کنون در عملیاتهای رزمی در خاور میانه به کار گرفته شده‌اند و همچنین به مناطق دیگر نیز فروخته شده‌اند.

جیمز چار، یک کارشناس حوزه امور نظامی چین در دانشگاه فنی نانیانگ سنگاپور گفت، جنگنده J-۱۶D نشان دهنده “کلیت فرآیند ارتقا”  قابلیتهای رزمی ارتش آزادیبخش خلق چین است.

او گفت: این در حقیقت یک تحول چشمگیر است چرا که به ارتش چین در زمینه اجرای جنگ هوایی الکترونیکی علیه اهداف برخوردار از قابلیتهای دفاع هوایی چشمگیر برتری می دهد.

این نمایشگاه هوایی که معمولا هر دو سال یک بار برگزار می شود سال گذشته میلادی به دلیل همه گیری کووید-۱۹ به تاخیر افتاد و هم اکنون نیز مخاطبانش به دلیل محدودیتهای مسافرتی و قرنطینه عمدتا داخلی هستند.