به گزارش اسپوتنیک، توشیمیتوسو موتگی، وزیر امور خارجه ژاپن در کنفرانس مطبوعاتی منظم در توکیو اعلام نمود که دولت ژاپن از ائتلاف خود با آمریکا و مناسبات سنتی دوستانه با ایران می تواند برای شرکت فعال در روند بازگشت به معامله هسته ای ایران استفاده کند.
وزیر امور خارجه ژاپن بر «رعایت دقیق تمام شرایط معامله هسته ای » تأکید کرد. موتگی همچنین متذکر شد که ژاپن تغییر اوضاع با اجرای کار دولت جدید در آمریکا را پیگیری خواهد کرد.
پیشتر، انتونی بلینکن وزیر خارجه آمریکا گفته بود که آمریکا پس از آنکه ایران به اجرای تمام مفاد قرارداد بپردازد به اجرای تعهدات خود در چارچوب برجام برخواهد گشت.
در تهران اینگونه اعلامیه ها را ناامیدکننده نامیدند و متذکر شدند که آمریکا به جای مطرح کردن شرایط، باید به فکر لغو تحریم های یکجانبه علیه ایران باشد که در تضاد با قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل مربوط به برجام است.
هشتم ماه مه سال ۲۰۱۸، دونالد ترامپ، رئیس جمهور امریکا اعلام کرد که از برجام خارج می شود و نه فقط تحریم های قبلی را باز می گرداند بلکه تحریم های جدید علیه تهران را نیز اعمال خواهد کرد و به دنبال آن تحریم های واشنگتن علیه ایران احیا و تشدید شدند.
قطعنامه ۲۲۳۱، تصویب شده در سال ۲۰۱۵، شامل مکانیزمی برای تجدید خودکار تحریم های سازمان ملل علیه ایران در صورت عدم انجام تعهدات این کشور طبق برجام است. این مکانیسم از سال ۲۰۱۵ به مدت ۱۰ سال اعتبار دارد. این قطعنامه پیش بینی می کند که اگر در این دوره هرگونه تخلف جدی از طرف ایران صورت بگیرد، کشور تنها در صورت تصویب قطعنامه مربوطه در شورای امنیت سازمان ملل قادر به جلوگیری از تمدید تحریم ها خواهد بود. اگر حداقل یکی از اعضای دائم شورای امنیت با تصویب چنین قطعنامه ای مخالفت کند، تحریم ها به طور خودکار ظرف ۳۰ روز تمدید می شود.