هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکا در مرز عراق و کویت، سازمان ملل درباره احتمال کمبود نان در لبنان، تهدید اسرائیل به راه اندازی جنگ علیه لبنان و امضای فرمان آزادی ۴۰۰ زندانی خطرناک طالبان از سوی اشرف غنی، از جمله مهمترین خبرها و رویدادهای مرتبط با خاورمیانه در ۲۴ ساعت گذشته بوده اند. در این میان، باید به ادعای ترامپ در مورد توافق با ایران ظرف چهار هفته نیز اشاره کرد.
به گزارش «تابناک»؛ دونالد ترامپ، رئیسجمهور آمریکا در جمع خصوصی حامیان خود در شهر «لانگ برنچ» ایالت نیوجرسی اعلام کرد، در صورت پیروزی در انتخابات آتی، ظرف چهار هفته به توافق با ایران دست مییابد.
تارنمای اپ (app.com) وابسته به روزنامه یو اس ای تودی، در ادامه مینویسد: گردهمایی دیروز در منزل یکی از حامیان ترامپ ـ که به تازگی در پی ابتلا به بیماری کووید ۱۹ فوت کرده بود ـ برگزار شد و هر یک از شرکتکنندگان از ۵ هزار و ۶۰۰ دلار تا ۲۵۰ هزار دلار به ستاد ترامپ کمک کرده و فرصت یافتند با بهرهگیری از این مهمانی خصوصی با وی عکس انداخته و در میزگردی با او شرکت کنند.
در فیلمی که رسانه «جوئیش اینسایدر» از این مهمانی منتشر کرد، ترامپ به حامیان خود وعده داد در صورت پیروزی در انتخابات سوم نوامبر ظرف یک ماه به توافقی با ایران دست یابد.
هدف قرار گرفتن پایگاه آمریکا در مرز عراق و کویت
برخی منابع رسانهای از هدف قرار گرفتن پایگاه تروریستهای آمریکایی در مرز عراق و کویت توسط گروههای مقاومت خبر میدهند.
صابریننیوز در بیانیهای مدعی شده گروه مقاومت عراقی «اصحاب کهف» مسئولیت این حمله را به عهده گرفته است. هنوز به جزئیات بیشتری از این خبر اشاره نشده است.
گروههای مقاومت عراق پس از مصوبه پارلمان این کشور برای اخراج نیروهای خارجی بر ضرورت اجرای سریعتر این مصوبه تأکید کردهاند؛ درخواست برای خروج نیروهای اشغالگر آمریکایی جزو خواستههای اکثر جریانهای سیاسی در عراق است.
«امجد العقابی» نماینده ائتلاف سائرون عراق روز دوشنبه از مصطفی الکاظمی، نخست وزیر این کشور خواست با حضور نظامیان تروریست آمریکایی مسامحه نکند.
العقابی به پایگاه خبری المعلومه گفت که در جریان سفر الکاظمی به آمریکا، «باید تکلیف مسائلی مشخص شود که مهمترین آن، اخراج فوری نیروهای آمریکای اشغالگر از خاک عراق است».
قرار است الکاظمی هفته آینده در جریان یک سفر رسمی به آمریکا عزیمت و با مسئولان این کشور به ویژه دونالد ترامپ دیدار کند.
مرحله نخست گفتوگوهای راهبردی بین بغداد و واشنگتن از پنجشنبه (۱۱ ژوئن)، به صورت ویدیو کنفرانس آغاز شد و دو طرف درباره نحوه ادامه روابط دوجانبه رایزنی کردند و قرار است این گفتوگوهای مقدماتی ادامه یابد.
برخی برآوردها حاکی است بین شش تا نه هزار نیروی آمریکایی در عراق حضور دارند.
هشدار سازمان ملل درباره احتمال کمبود نان در لبنان
روز دوشنبه سازمان متولی امور مربوط به غذا در سازمان ملل متحد درباره اتمام نان در لبنان ظرف دو هفته آینده ابراز نگرانی کرد.
«دیوید بیسلی»، رئیس برنامه جهانی غذا که برای ارزیابی تبعات انفجار بیروت به این شهر سفر کرده، این هشدار را به این دلیل مطرح کرده که ۸۵ درصد از گندم مورد نیاز لبنان از طریق بندر بیروت وارد این کشور میشود.
بیسلی در یک کنفرانس مجازی، روز دوشنبه درباره محل انفجار بیروت گفت: «ما فکر میکنیم با همکاری ارتش لبنان میتوانیم این منطقه را پاکسازی کنیم. تجهیزات زیادی را با هواپیما به آنجا منتقل کرده و هر کاری بتوانیم انجام خواهیم داد.»
رسانههای لبنان گزارش دادهاند، روز دوشنبه برای اولین بار از زمان وقوع انفجار مهیب هفته گذشته دو کشتی در بندر بیروت پهلو گرفتند؛ یکی از این کشتیها حامل گندم بود.
بیسلی گفت: «برای اینکه نان سر سفره همه مردم لبنان باشد باید ظرف دو هفته آینده یک کشتی حامل ۱۷۵۰۰ تُن آرد سفید وارد بیروت شود. [در صورت ورود چنین محمولهای] برای ۲۰ روز نان تأمین خواهد شد.»
تهدید اسرائیل به راه اندازی جنگ علیه لبنان
دفتر مطبوعاتی کنست (پارلمان اسرائیل) اعلام کرد، بنی گانتس، وزیر جنگ اسرائیل طی سخنانی در نشست کمیته امنیت و امور خارجه پارلمان اسرائیل ضمن اشاره به سید حسن نصرالله، دبیرکل حزب الله مدعی شد: “نصرالله بزرگترین دشمن ما و بزرگترین معضل لبنان است”.
وی گفت: اگر لبنان جنگ دیگری به ما تحمیل کند، ما نیز بدون هیچگونه مانعی وارد جنگ میشویم، ولی چنین جنگی برای لبنان نتایج و بازتابهای خطرناکی در پی خواهد داشت.
گانتس ضمن تاکید بر اینکه وضعیت موجود در لبنان مدت مدیدی است که بیثبات و شکننده است، افزود: ایران برای اسرائیل خطر بزرگی بوجود آورده و ما به تحت فشار قرار دادن این کشور ادامه خواهیم داد. برای ممانعت از نفوذ ایران در کشورهای منطقه و در راس آن سوریه تلاش خواهیم کرد.
وزیر جنگ اسرائیل در ادامه سخنرانی خود به وضعیت نوار غزه نیز اشاره و ادعا کرد: در غزه به دنبال هیچ منفعتی نبوده و تنها خواستهمان آزادی اسرای در دست حماس و تامین آرامش در منطقه است.
حماس قبلا اعلام کرده بود تا زمانی که اسرائیل فلسطینیها زندانی را آزاد نکرده به مذاکرات تبادل اسرا با اسرائیل تن نخواهد داد.
امضای فرمان آزادی ۴۰۰ زندانی خطرناک طالبان از سوی اشرف غنی
محمد اشرف غنی رئیس جمهور افغانستان روز دوشنبه فرمان آزادی ۴۰۰ زندانی باقیمانده طالبان از فهرست ۵ هزار نفری این گروه را امضا کرد.
ارگ ریاست جمهوری افغانستان با اعلام این خبر تأکید کرد: رئیس جمهور طی مراسمی، فرمانهای تخفیف و عفو مجازات منسوبین نظامی و عفو مجازات محکومین مشمول فهرست ۵ هزار نفری مطالبه شد گروه طالبان را امضا کرد.
گفتنی است، رهایی ۵ هزار زندانی طالبان از زندانهای دولت افغانستان، بخشی از توافقنامه گروه طالبان با آمریکا بوده است.
این در حالی است که لویی جرگه مشورتی صلح افغانستان شنبه هفته جاری با آزادی ۴۰۰ زندانی «خطرناک» طالبان موافقت کرد. این افراد به جرایم سنگینی متهم بودند و دولت کابل از آزادی آنها امتناع و تصمیم گیری در این خصوص را از لوئی جرگه درخواست کرده بود.
از سوی دیگر، طالبان آغاز مذاکرات بینالافغانی را به آزادی ۵ هزار زندانی از جمله این ۴۰۰ نفر مشروط کرده است.