لودرها به معماری مدرن انزلی زدند؛ خانه اطیابی تخریب شد
لودرها به معماری مدرن انزلی زدند؛ خانه اطیابی تخریب شد
معین نیوز_خانه اطیابی در بافت تاریخی بندر انزلی تخریب شد.

خانه اطیابی با ارزش‌های معماری مدرن در شهر بندر انزلی زیر تیغ لودرها رفت.

این خانه که در خیابان مظلوم شهر بندرانزلی قرار دارد، یکی از معدود بناهای باقی مانده با ارزش‌های معماری معاصر شهر بوده که از روز گذشته عملیات تخریب آن شروع شده است.

خانه اطیابی بندر انزلی

بر اساس اطلاعاتی که به کجارو رسیده این خانه سال‌ها در اختیار خاندان اطیابی بوده و به این علت به خانه اطیابی معروف است. پس از فروش این بنا، خانه اطیابی مدتی نیز کاربری تجاری و فرهنگی داشته است.پس از تخریب این بنا تصاویری نیز از معماری داخلی آن در شبکه‌های اجتماعی منتشر شده است. همچنین برخی از آشنایان خاندان اطیابی از طراحی این خانه توسط یک معمار سرشناس خبر داده و ساخت آن را منتسب به رحمان گلزار شبستری، سازنده شهرک اکباتان تهران دانسته‌اند.

فضای داخلی خانه اطیابی بندر انزلی

طی سال‌های اخیر تخریبگران میراث انزلی که پیش از این پروژه‌های ساخت‌وساز آن‌ها برای انزلی دردسرساز شده بود، چشم به تخریب این خانه ارزشمند داشتند. همچنین این بنا در نزدیکی مناره انزلی قرار گرفته، پیش از این هم ساخت بناهای بلندمرتبه در این منطقه برای میراث فرهنگی انزلی مشکل‌ساز شده بود.

طراحی داخلی خانه اطیابی انزلی

در سال‌های اخیر بلند مرتبه‌سازی گسترده در نزدیکی مناره شهر بندرانزلی اتفاق افتاده است. هر چند بر اساس قانون ساخت بناهای بلندمرتبه در حریم ثبت ملی این اثر ارزشمند ممنوع است اما سودجویان طی سال‌های اخیر با توجه به ارزش‌های اقتصادی این منطقه سعی کردند به‌شکل‌های مختلف این قانون را نادیده بگیرند.

تخریب خانه اطیابی

در طی چندبار تغییر مالکیت بنا، بالاخره مجوز تخریب این بنا صادر شده و مالکان در روزهای گذشته اقدام به تخریب این بنا کردند. بر اساس اطلاعات اولیه به نظر می‌رسد خانه اطیابی در دهه چهل شمسی ساخته شده است. با این وجود بندرانزلی که پیش از این با موج تخریب بناهای تاریخی خود روبه‌رو بوده حالا بناهای دارای معماری معاصر شهر را نیز از دست می‌دهد.

تخریب خانه اطیابی انزلی

معماری مدرن شهر‌ها ایران از جمله موضوعاتی است که در زمینه حفظ و احیای آن‌ها اقدامی صورت نمی‌گیرد. اداره‌کل‌های میراث فرهنگی استان‌ها در شناسایی و ثبت بناهای تاریخی ارزشمند نیز ناتوان هستند و توان علمی شناسایی بناهای مدرن شهرها را ندارند؛ در چنین شرایطی هرروز بخشی از تاریخ معماری در شهرها مختلف به قصد سودجویی از ساخت‌وساز تخریب می‌شوند و حتی فرصت مستندسازی و حفظ اطلاعات معماری این بناها نیز وجود ندارد.