به گزارش برنا، ساوث چاینا روز سه شنبه از قول مشاوران بایدن آورده است: معاون سابق رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد این معامله را احیا کند به شرط آنکه ایران مجدداً به آن عمل کند اما دیپلمات ها و تحلیل گران معتقدند بعید است این اتفاق یک شبه رخ دهد زیرا مساله برخی تعهدات اضافی می تواند ایجاد مانع کند.
در این گزارش تاکید شده است که واشنگتن می خواهد ایران برنامه های موشکی را که البته تحت توافق هسته ای نیست را مهار کند و مداخلات خود را در خاورمیانه کاهش دهد در حالی که ایران مدت ها است می گوید درباره توان موشکی مذاکره نخواهد کرد و هیچ مذاکره ای نمی تواند آغاز شود مگر اینکه واشنگتن به توافق هسته ای برگردد و تحریم ها را بدون قید و شرط لغو کند.
این گزارش در ادامه به بازتاب بیانات امروز مقام معظم رهبری پرداخته و نوشته است که رهبر معظم انقلاب اسلامی ایران ضمن تاکید بر آینده نگری در سیاستگذاری ها تاکید کردند که ایران یک بار دیگر مسیر لغو تحریم ها و مذاکرات را طی کرده، اما این به سرانجام نرسیده است.
ساوت چاینا می نویسد: ایران در سال ۲۰۱۵ میلادی بر اساس یک توافق با قدرت های جهانی موافقت کرد که در ازای لغو تحریم ها، برنامه هسته ای خود را محدود کند اما دونالد ترامپ، رئیس جمهوری آمریکا در سال ۲۰۱۸ میلادی از این توافق خارج شد و تهران را تحت تحریم های سرسختانه قرار داد.
روزنامه چینی نوشته است که رهبر عالیقدر ایران، چشم انداز مذاکرات جدید با غرب را در اظهارات روز سه شنبه خود مردود دانستند و بار دیگر بر تمرکز بر توان داخلی تاکید کردند.
در گزارش روزنامه چینی تصریح شده است که رهبر ایران در اظهارات روز سه شنبه که از تلویزیون دولتی منتشر شد، نسبت به کل پروژه مذاکره با غرب ابراز تردید کردند و فرمودند «ما یک بار مسیر لغو تحریم ها و مذاکره را در چندین سال امتحان کردیم، اما این به جایی نرسید، آنها در امور منطقه ای دخالت می کنند، به ما می گویند که مداخله نکنید. در حالی که انگلیس و فرانسه موشک هسته ای دارند، به ما می گویند موشک نداشته باشید. چه ربطی به شما دارد؟ ابتدا باید خود را اصلاح کنید.»