به گزارش ارسالی خبرنگار معین از قزوین، نهمین اجلاس استانی نماز با محور مسجد، مدرسه و دانشگاه روز چهارشنبه با حضور آیت الله عابدینی نماینده ولی فقیه و امام جمعه قزوین، کاظمی معاون سیاسی امنیتی استانداری، مدیران دستگاههای اجرایی و روسای سازمانها در سالن شهید امامی استانداری قزوین برگزار شد.
مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین یادآورشد: خداوند به اقامه نماز دعوت کرده و مسجد بهترین بستر اقامه نماز است و اگر نماز بعنوان یک سنگر نتواند ما را در برابر استکبار تهییج و تشویق کند واقعی نبوده و فایده ندارد. مجیدی اظهارداشت: در انقلاب فضای مسجد به گونه ای بود که همه نیازمندیها را در این مکان پاسخ می دادند و کارکرد همه جانبه داشت و یک وحدت را شکل می داد اما به نظر می رسد امروز کارکرد مسجد همه جانبه نبوده تا بتواند ما را به مبارزه با فساد، استعمار و استکبار وادار کند زیرا فقط برای خواندن نماز محدود شده است.
وی تصریح کرد: بگفته امام و رهبری مسجد سنگر است و بایستی در بستر قانون برای مسجد اهتمام ویژه داشته باشیم و نیازهای کنونی را در آن رقم بزنیم. مجیدی اظهارداشت: هنوز مسجد جایگاه خود را ایفا نکرده زیرا در ظاهر والدین زیادی دارد اما یتیم تر از مسجد وجود ندارد و امروز هنوز یک قانون واحد و اثرگذار که تعیبن تکلیف کند نداریم و همچنان با روش گذشته جلو می رویم که جوابگو نیست.
این مسئول بیان کرد: همچنان متولیانی چون اداره اوقاف، تبلیغات اسلامی، شورای مساجد، کانون مساجد، هیئت امنا، امامان جماعت در مسجد صاحب نظرند و کار متمرکز نیست لذا به نتیجه مطلوب نرسیده ایم تا از این مکان بخوبی استفاده کنیم. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین یادآورشد: باید مسجد یک تصمیم گیر واحد و قانونی داشته باشد و هیئت امنا و امامان جماعت هم لازم است سعه صدر داشته باشند تا اگر نوجوانی وارد مسجد شد با روی باز مواجه شود و مانعی در استفاده از مسجد نداشته باشد و حتی بازی و سرگرمی خود را در مسجد انجام دهد. مجیدی گفت: وضعیت به گونه ای است که امروز جابجایی هیئت امنای یک مسجد گاهی از تغییر رئیس جمهور سخت تر است و این وضعیت باید اصلاح شود.
وی اظهارداشت: اولین مانع از شکل گیری مسجدی در تراز انقلاب اسلامی، نبود قانون و منابع پایدار است به همین دلیل هر نمازگزاری که وارد مسجد می شود بلافاصله با درخواست کمک مالی مواجه می شود و شاید برخی را با این روش از مسجد گریزان کنیم. مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان قزوین تصریح کرد: در مساجدی که با وقف اداره می شوند و یا واحدهای تجاری در محدوده خود دارند مشکلی نداریم و موقوفات می تواند نیازهای مساجد را تامین کند ولی در سایر مساجحد با مشکلات جدی مواجهیم. مجیدی اضافه کرد: نبود نظم در پرداخت تملک دارایی مساجد از مشکلات دیگری است که برنامه ریزی ها را مانع می شود زیرا اعتباری که از کانال تخصصی داده نمی شود و گاهی نمایندگان از اعتبارات در اختیار کمک می کنند نمی تواند جوابگو باشد.
وی اظهارداشت: باید کانون بسیاری از کارهای خود را در مسجد قرار دهیم و اگر جلسات بیشتری در مساجد تشکیل شود حتما افراد بیشتری در این مکانها حضور پیدا کرده و ارتباط برقرار می کنند و کارها سامان می یابد. در ادامه حجت الاسلام زارعی مسئول نهاد نمایندگی رهبری در دانشگاهها گفت: وضعیت دانشگاهها از نظر اقامه نماز و توجه به این فریضه خیلی مناسب است و اگر در لایه های روحی دانشجویان نفوذ کنیم تاثیر زیادی دارد.
وی بیان کرد: حضور روحانیون در خوابگاهها برای ترویج فرهنگ نماز بسیار موثر است و گروههای معارف نیز در این عرصه نقش مهمی دارند. حجت الاسلام زارعی تصریح کرد: اگر حقایق دینی را درست تبیین کنیم دانشجو تاثیر می گیرد و می توانیم به دستاوردهای مناسبی برسیم. در ادامه از فعالان نماز ادارات، مدارس و دانشگاهها تجلیل شد.