به گزارش خبرنگار ایرنا، علی اوسط هاشمی روز چهارشنبه در جلسه شورای مهارت استان گیلان در استانداری با بیان اینکه موضوع مهارت در جامعه ما مغفول مانده، اظهار داشت: حتی خودمان در کشور گفتمان مهارت نداریم، از بیکاری، فقر، ضرورت اشتغال پایدار و غیره سخن به میان می آوریم اما کمتر دیده ایم در نگاه مدیران موثر در سطح ملی و میانی به جز مقام معظم رهبری و رئیس جمهوری، از مهارت سخن گفته شود.
وی، ساماندهی امر آموزش مهارت و سرمایه ملی مهارت را نزد سازمان آموزش فنی و حرفه ای دانست و خاطر نشان کرد: تابع استانداردهای جهانی هستیم برای هر شغلی استانداردی خاص داریم ضمن اینکه برای هر شغل جدیدی که بر اساس زایش تکنولوژی ایجاد می شود، استانداردهای لازم تعریف می کنیم.
وی با بیان اینکه برای هر شغل کارگاه، مربیان، حضور کارآموزان و اهدا دانشنامه را داریم، افزود: گواهینامه مهارت توافقی جهانی است، خط قرمز اینجانب نیز گواهینامه مهارت بوده که اعتباری ملی است، سرنوشتی که امروز بر سر مدرک دانشگاهی آوردیم بر سر گواهینامه مهارت نیاوریم.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور بیان داشت: هر فرد دارای مهارت نزد کارفرما قیمت دارد در هر نقطه از جهان کسب موقعیت برای فرد دارای مهارت برخوردار از گواهینامه مهارت راحت است لذا نباید این سرمایه های ملی را از دست دهیم.
وی با تاکید بر ضرورت توجه به ساماندهی آموزش های مهارتی در هر سازمان خاطر نشان کرد: این حق کارآموز است تا استادی با مهارت و کلاسی با استاندارد داشته باشد و گواهینامه مهارت به او اعتبار دهد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با اشاره به اهمیت توجه به خود اشتغالی برای برون رفت از شرایط موجود، تصریح کرد: پیوست مهارت باید لازمه اهدا وام اشتغال قرار گیرد.
وی با بیان اینکه الزام فراگیری مهارت در همه بخش ها مصوبه مجلس است،اظهار داشت: بر الزام فراگیری مهارت باید اهتمام شود، بازار تهی از مهارت، محصول با کیفیت نخواهد داشت بنابراین باید مهارت مورد توجه جدی قرار گیرد.
اوسط هاشمی در بخش دیگری از سخنانش بیان داشت: اولویت امسال ما در سازمان آموزش فنی و حرفه ای که با آن فاصله بوده، موضوع دریا محوری است گرچه برنامه توسعه کشور باید دریا محور باشد، هنوز دریا وزن خود را در کشور به دست نیاورده است.
وی با اشاره به ظرفیت های استان گیلان در بخش های مختلف از جمله گردشگری اضافه کرد: تنها صنعتی که در سیر تحول شگرف تکنولوژی آسیب نمی بیند، صنعت گردشگری است که گیلان سهم بالایی در این باره دارد.
وی بوم گردی را یک ضرورت در گیلان دانست و خاطر نشان کرد: دپارتمان ملی بوم گردی را به این استان می دهیم این دپارتمان در گیلان با این شأن خواهد بود که بتواند برای ایران حرف داشته باشد.
رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور با بیان اینکه به همان میزانی که به ورزش اهمیت می دهیم باید به مهارت نیز توجه کنیم، تصریح کرد: مسابقه های ملی مهارت باید در این استان برگزار شود ضمن اینکه مسابقه های ملی خوراک خلاق را باید در گیلان برگزار کنیم.
وی در بخش دیگری از سخنانش در جلسه شورای مهارت گیلان با اشاره به ضرورت توجه به جامعه محوری مهارت بیان داشت: بانک اطلاعات استادکاران نیروهای ماهر در بخش های مختلف باید در هر استانی جمع آوری شود تا مهارت را جامعه محور کنیم.
افتتاح نخستین آموزشگاه آزاد فنی و حرفه ای سوارکاری شمال غرب کشور، افتتاح کارگاه صنایع دستی و خدمات تغذیه در رشته های رستوران داری، کافی شاپ و قنادی، افتتاح نخستین مرکز آموزش های کارآفرینی و مهارت های کسب و کار گیلان، بهره برداری از نخستین آموزشگاه آزاد الکترونیکی “نوع ب” گیلان، جلسه با نمایندگان روسای مراکز، مربیان و آموزشگاه های آزاد و امضاء تفاهمنامه با مدیرعامل سازمانمنطقه آزاد تجاری صنعتی انزلی جمله برنامه های سفر ۲ روزه رئیس سازمان آموزش فنی و حرفه ای کشور به این استان است.