این پرسش که در طول سالهای بعد بزرگتر و فراگیرتر شد تا امروز نیز بیپاسخ مانده است؛ از همین رو جمهوری اسلامی به درستی این گروهک تروریستی را «تکفیری-صهیونیستی» نامید.
به نام فاطمه(س)، به کام دشمنان پیامبر(ص)
چند روزی است همزمان با ایام فاطمیه، اکران محدود اثری سینمایی با نام بانوی بهشت، بحثها و تحلیلهای زیادی را برانگیخته و بویژه عقبه مالی و لجستیکی این فیلم سبب طرح مباحثی جدی شده است.
فیلم سینمایی «بانوی بهشت» دو جریان موازی را به هم پیوند میدهد؛ ظهور داعش در عراق و سوریه و ماجراهای زندگی حضرت فاطمه(س)، غدیر و بنیسقیفه؛ در واقع پیام فیلم به مخاطب این است که همان جریان صدر اسلام که باعث آزار دختر پیامبر اسلام و همسرش بودند، ۱۴ قرن بعد در قالب گروهک داعش ظهور کردند و هدف اصلی آنها کشتار و نابودی شیعیان است.
ناگفته پیداست که انتشارچنین پیامی تا چه حد میتواند باعث خشم برادران اهل سنت و دمیدن بر آتش تفرقه و نزاع میان مسلمانان بویژه در شرایط کنونی شود.
عوامل اصلی؛ صهیونیسم و شیعه انگلیسی
درباره ماهیت و عوامل سازنده این فیلم در چند روز اخیر اطلاعات زیادی منتشر شده، از جمله اینکه طراح و نویسنده فیلم، روحانی به ظاهر شیعهای است که سابقه توهین به شخصیتهای مورد احترام اهل تسنن را دارد؛ سالهاست در انگلستان پناهنده شده؛ پیش و پس از این پروژه سینمایی چه گذشته، واکنشهای مهم برانگیخته شده از سوی برخی مراجع شیعه و نهادهای اسلامی، چگونگی تامین بودجه هنگفت آن و … .
اما از منظری سیاسی و استراتژیک، اکران فیلم بانوی بهشت، در این شرایط زمانی خاص، اهمیت زیادی دارد؛ بررسیها نشان میدهد ایده و فکر اولیه این پروژه مربوط به سال ۲۰۱۶ یعنی اوج قدرتنمایی و وحشتافزایی داعش و گروهکهای تروریست همپیمانش بوده که از قضا در واپسین روزهای سال ۲۰۲۰ به اکران رسیده است. اگر چهار سال پیش عوامل پشت و روی صحنه تلاش داشتند تصویری بهتآور از خلافت خودخوانده عراق و شام نشان دهند، اکنون با شکست و متلاشی شدن آن دستگاه، به نظر میرسد هدف دیگری را دنبال میکنند.
توطئهای جدید برای منطقه؟
تحولات منطقه خاورمیانه نشان میدهد زائدهای به نام داعش، دیگر کارایی چندانی برای جبهه غربی-صهیونیستی ندارد، بیش از آن نمیتوان از ابوبکر بغدادیها برای مشغول ساختن جهان اسلام بهره گرفت و مسلمانان را درگیر نبردهای پرهزینه داخلی کرد.
از یاد نبردهایم که خردادماه ۹۶ همزمان با آشکار شدن اولین نشانههای پایان داعش که یادآور نقش بیبدیل سردار سلیمانیهاست، فرماندهان ارشد ارتش رژیم صهیونیستی ضمن ابراز نگرانی از شکست گروه تکفیری صهیونیستی داعش، تأکید کردند شکست داعش به نفع حزبالله لبنان و بشار اسد و به زیان اسرائیل است.
بیتردید هیچ حادثهای از در طول عمر حدودا هفتاد ساله موجودی نامشروع به نام اسرائیل، به اندازه فتنه داعش و قیل و قالاش نتوانست جهان اسلام را از توجه به آن «غده سرطانی» بازدارد و با مشغول ساختن خودیهای مسلمان، فرصت مناسبی برای امنیت و آسایش صهیونیستها فراهم کند.
رهبر معظم انقلاب نیز همان سال ۹۳ با یادآوری داعش و عقبه جریان تکفیری فرمودند: «آن کسانی که پشتیبان جریان تکفیرند، با رژیم صهیونیستی میسازند تا با مسلمانها بجنگند. به رژیم صهیونیستی اخم هم نمیکنند امّا نسبت به کشورهای اسلامی و ملّتهای اسلامی به بهانههای مختلف، انواع و اقسام ضربهها را میزنند و توطئه میکنند.» ایشان همان سال دشمن اصلی را نه تکفیریها، که تحریککنندگان آنها یعنی «دست پنهان سرویسهای امنیتی و اطلاعاتی» غرب و رژیم صهیونیستی دانستند.
پروژه جدید در پوشش سینما؟
سابقه و رفتار به شدت تکفیری، تخریبگرانه و اختلافافکنانه شیعه انگلیسی و جریانی که فیلم مورد بحث را کلید زدند به خوبی نشان دهنده اهداف و انگیزههای آن است؛ آنهم در شرایطی که منطقه تازه روی آرامش به خود دیده و از شرارت داعشیها نسبتا آسوده شده است.
دقت در زوایای پنهان این فیلم، عقبه و سابقه تهیهکنندگان و مدیران و نیز کارزار تبلیغاتی بزرگی که راهانداختهاند خبر از طرحریزی و اقدام برای پروژه جدیدی علیه وحدت و همدلی مسلمانان دارد؛ با این تفاوت که این بار از هنر و ظرافتهای بصری و روانی آن نیز بهرهگرفتهاند و با حمایت پنهان عوامل اصلی پشت صحنه، خوابهای خطرناکی دیدهاند؛ اینکه چرا در کشوری که فیلم بانوی بهشت با نام اولیه «روز عذاب» !) در آن تهیه و تدوین شده خود پایهگذار اصلی رژیم صهیونیستی بوده، گویای دستهای پشت پرده عوامل غربی و اسرائیلی آن است؛ بویژه که تهیه و تولید چنین فیلمی هرگز به تنهایی در بضاعت هنری و مالی گروه به ظاهر شیعه ساکن انگلیس نبوده و به اعتراف خودشان، از کمکها و حمایت کامل سینماگران حرفهای غربی نیز برخوردار بوده است.
اگرچه تا کنون بسیاری از مراجع تقلید، دبیر شورای عالی امنیت ملی، جمعیت علمای جبل عامل و جامعه المصطفی العالمیه، واکنشهای مختلفی در تحریم و تقبیح ساخت و نمایش این فیلم داشتهاند، اما به نظر میرسد لازم است حرکتی هماهنگ در سطحی گستردهتر برای خنثیسازی این پروژه شکل گیرد؛ حرکتی با همراهی بزرگان شیعه و سنی، هنرمندان، اهالی سینما و مقامهای باندپایه کشورهای مسلمان و افشای توطئهای که با اکران گسترده فیلم ممکن است محقق شود.
یکبار دیگر تحلیل آن استاد دانشگاه را مرور کنیم و با تامل در آن، تلاش جدید جبهه غربی_عربی_عبری را تحلیل کنیم: «چرا داعش هرگز تهدیدی برای اسرائیل به وجود نیاورد»؟