اسماعیل نجار روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا در رضوانشهر ضمن قدردانی از تلاش های فرماندار شهرستان افزود: اگر این سردهنه های کشاورزی در اسرع وقت ترمیم و بازسازی نشوند، مشکل بزرگی در پیشرو خواهیم داشت.
نجار با بیان این مطلب که در سال گذشته مبلغ ۲۰۰ میلیارد تومان برای همین منظور در اختیار استان های شمالی قرار گرفت، گفت: سهم استان گیلان در خصوص مدیریت بستر رودخانه ها از این میزان ۴۵ میلیارد تومان بود که با توجه به بروز خشکسالی امسال این رقم باید افزایش چشمگیری یابد.
رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با اشاره به برگزاری جلسه و نشست در ستاد مدیریت بحران استان در استانداری گیلان گفت: این نشست بسیار حائز اهمیت بود و پیرو آن بازدیدهای میدانی از اراضی کشاورزی داشتیم که پس از جمع بندی در حضور وزرای کشور، نیرو و روسای سازمان برنامه و بودجه و سازمان هواشناسی، تصمیم نهایی برای این امر گرفته خواهد شد.
وی عنوان کرد :بحران کم آبی در سطح استان های شمالی نمود دارد و طی این بازدیدها این بحران در سطح شالیزارهای شهرستان هایی چون رضوانشهر بسیار جدی تر است که با تلاش و مدیریت خوب فرماندار این منطقه، کارهای بسیار خوبی تا این لحظه انجام شده است.
دبیر ستاد ملی پیشگیری، هماهنگی و عملیات فرماندهی پاسخ به بحران با اشاره به تداوم آموزش در زمینه مدیریت بحران گفت: در سال گذشته در این رابطه در سطح حدود ۲۸ استان اقدام شد و با ساخت فلیم کوتاه در این زمینه قصد داریم این شیوه آگاه سازی را در سطح مردم نیز گسترش دهیم.
فرماندار رضوانشهر نیز گفت: هم اکنون سردهنه امیربند پونل بر روی رودخانه شفارود با اعتباری بالغ بر هشت میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان بصورت استاندارد در حال ساخت می باشد که برای شالیزارهای این شهرستان و اراضی کشاورزی بندر انزلی بسیار حائز اهمیت است.
محمود قاسمی افزود: ۸۰ درصد از زمین های کشاورزی تحت کشت برنج این شهرستان از طریق نهرهای سنتی آبدهی می شوند که امسال بر اثر کم آبی با ۶۰ درصد کاهش آب رودخانه مواجهیم.
وی بیان کرد: هم اکنون در سطح حدود سه هزار هکتار از شالیزارهای رضوانشهر و پره سر شاهد تنش آبی هستیم که این میزان معادل ۳۰ درصد از اراضی کشاورزی در سطح ۳۶ روستا می باشد.
فرماندار رضوانشهر با بیان این مطلب که ۱۲ درصد از اراضی کشاورزی ما هنوز شخم نخورده اند، افزود: شخم اول زمین های کشاورزی که معمولا در فصل زمستان انجام می شود، بدلیل نبود آب تا کنون در وسعت بیش از یک هزار و ۲۰۰ هکتار از زمین های کشاورزی این شهرستان انجام نشده است.
وی بیان کرد: تا کنون کشاورزان مناطق مختلف رضوانشهر و پره سر تنها ۵ درصد از شالیزارهایشان را نشاء کرده اند.
وی گفت: در سطح رضوانشهر و پره سر ۸۸ حلقه چاه وجود دارد که از این میزان ۱۵ حلقه نیاز به تعمیر و تجهیز داشته و آمار سردهنه های این مناطق نیز ۵۸ مورد می باشد که از این تعداد ۴۴ مورد سنتی و ۱۴ سردهنه بتنی است.
شهرستان رضوانشهر با حدود ۸۰ هزار نفر جمعیت و ۲ بخش بنام های مرکزی و پره سر در ۷۰ کیلومتری غرب مرکز استان گیلان واقع شده است که دارای بیش از ۱۰ هزار هکتار شالیزار می باشد.