به گزارش معین نیوز به نقل از ایرنا، دکتر محمد رئیسزاده روز پنجشنبه در همایش ملی پزشکی در تراز قانون که به میزبانی استان گیلان در تالار مرکزی شهر رشت برگزار شد، اظهار کرد: پزشکی در تراز قانون التزام بوده اما قانون در تراز پزشکی از الزامات است؛ کشور ما با وجود برخورداری از بهروزترین تجهیزات و امکانات پزشکی در برخی از بخشها با نارضایتیهایی روبهرو است که اصلیترین علت آن عدم وجود قوانین کارآمد در حوزه بهداشت و درمان است.
وی ادامه داد: گاه پرداختن به این آسیب در رسانهها و از سوی مسئولان بصورت ناقص و معیوب انجام میشود و عمده افراد گلایهمند از جامعه پزشکی به معلولهایی مانند دریافت زیرمیزی، رشوه و غیره اشاره دارند و از علتها غافل ماندهاند؛ عمده چالشهای این حوزه از فعالان عرصه سلامت و بهداشت و درمان نیست بلکه این نارساییها و اختلالات ناشی از عدم نقشه راه معین و راهبردی در جامعه پزشکی است.
رئیسزاده با اشاره به قانون طبابت مصوب سال ۱۲۹۰ مجلس شورای ملی، گفت: به موجب این قانون افراد بدون مجوز از وزارت معارف و ثبت آن در وزارت داخلی حق طبابت و دندانسازی نداشتند؛ به موجب ماده ۱۰ این قانون نیز اگر افراد بر خلاف مقررات مواد فوق به شغل طبابت مشغول میشدند در نوبت اول اخطار و در نوبت دوم چهار ماه و درنوبت سوم یک سال محبوس میشدند.
وی تصریح کرد: باوجود این قوانین مترقی هم اینک مداخلات غیرمجاز بر مداخلات مجاز پیشی گرفته که به معنای عقبنشینی در قانون است؛ در رسانه ملی گاه از وجود افراد غیرمجاز و فاقد هرگونه مدرک حتی در حوزه طب سنتی، بعنوان مشاور استفاده میشود که نشان میدهد یا قانون نیست یا اجرایی و عملی نمیشود.
وی با بیان اینکه تمامی قوانین جامعه پزشکی باید تجمیع شود، گفت: در حوزه سلامت با تضاد قوانین مواجه هستیم؛ این قوانین باید با عزمی ملی تجمیع و مابقی حذف و یا بهروز رسانی شوند.
رئیس سازمان نظام پزشکی کشور اظهار کرد: اگر باوجود توانمندیها در این حوزه خدمت مطلوبی ارائه نمیشود به علت نقص قوانین و ضوابطی است که یا وجود ندارند و یا ناعادلانه و گزینشی اعمال میشوند.
رئیسزاده حلقه مفقوده این حوزه را تدوین، شفافسازی، بازبینی و بازسازی قوانین دانست و اضافه کرد: اعتقاد دارم قانون خوب نباید بصورت ضربتی بر فرق جامعه پزشکی فرود آید بلکه باید ضامن آرامش و امنیت خاطر پزشک بوده و با محافظت از بیمار از تحمیل هزینههای کمرشکن بر آنان جلوگیری کند؛ این قوانین باید اطمینان خاطر مسئولان و سیاستگزاران را نیز فراهم کند که هزینه صرف شده در این بخش بازدهی خوبی برای جامعه بهمراه داشته باشد و حافظ سلامت همگان باشد.
وی با تاکید بر اینکه مسئولان به هنگام مشاهده مشکل در حوزه سلامت باید به ریشهها و ضعف قوانین و نظارت رجوع کنند،تاکید کرد: باقانون در تراز پزشکی و پزشکی در تراز قانون میتوانیم دوران شکوفایی و اوج پزشکی را در کشور شاهد باشیم و سلامت مردم را تضمین کنیم و مسئولان نیز از عملکرد جامعه پزشکی رضایت بیشتری خواهند داشت.