ضعف مدیریتی معضل نمایندگان فوتبال گیلان در جام آزادگان
ضعف مدیریتی معضل نمایندگان فوتبال گیلان در جام آزادگان
معین نیوز_تیم‌های فوتبال داماش و شهرداری آستارا نمایندگان گیلان در رقابت‌های لیگ دسته یک باشگاه‌های کشور جام آزادگان نتایج مناسبی در دور رفت این مسابقات کسب نکردند که به گواه اکثر کارشناسان مهمترین معضل این تیم‌ها ضعف مدیریتی و استفاده از مربیان ناکارآمد است.

به گزارش معین نیوز به نقل از ایرنا، تیم‌های فوتبال داماش و شهرداری بندرآستارا ۲ نماینده گیلان در رقابت‌های لیگ دسته یک کشور، دور رفت این مسابقات را ناموفق پشت سرگذاشتند و با کسب نتایج ضعیف جایگاه مناسبی در جدول رده‌بندی کسب نکردند.

تیم فوتبال داماش گیلان در پایان دور رفت این مسابقات با انجام ۱۷ مسابقه؛ ۲ پیروزی، ۱۰ تساوی و پنج شکست کسب کرد تا با تصاحب ۱۶ امتیاز در نهایت در رتبه پانزدهم جدول رده بندی ۱۸ تیمی این مسابقات قرار گیرد.

داماشی ها با کسب ۱۰ تساوی بیشترین نتیجه مساوی را در بین تیم‌های لیگ دسته یک در دور رفت کسب کردند در مجموع ۱۷ بازی، هفت گل به ثمر رساندند و ۲۰ گل نیز دریافت کردند تا با این آمار یکی از ضعیف‌ترین خطوط حمله را در نیم فصل نخست رقابت‌های جام آزادگان به خود اختصاص دهند.

مشکلات مدیریتی و مالکیتی این نماینده پرطرفدار گیلانی در چند سال اخیر در رقابت‌های فصل جاری نیز همراهش بود و حتی مشکلات تیم افزایش یافت به طوری که در چند دیدار پایانی دور رفت هم بازیکنان این تیم در تمرینات حضور نیافتند.

داماشی‌ها فصل گذشته نیز به دلیل مشکلات مالکیتی، مدیریتی و مالی شرایط مناسبی نداشتند و با خطر سقوط مواجه بودند اما این تیم در هفته پایانی توانست با یک نتیجه مساوی سهمیه خود را حفظ کند و امسال هم در این لیگ حضور یابد.

البته فصل گذشته داماش در نیمکت کادرفنی نیز ثباتی نداشت و سرانجام علی نظرمحمدی در چند هفته پایانی رقابت‌های لیگ دسته یک کشور هدایت این تیم را برعهده گرفت که سرانجام نیز داماش موفق شد با سرمربیگری نظرمحمدی سهمیه خود را حفظ کند اما با توجه به تغییرات گسترده در این تیم، مسئولان داماش ابتدا دست به تغییر کادرفنی زده و حمید درخشان را جایگزین علی نظرمحمدی کردند.

درخشان قبل از آغاز لیگ و هنگام برپایی اردوی تدارکاتی داماش در تهران در یک مصاحبه تلویزیونی از هدایت این تیم کناره‌گیری کرد اما مسئولان باشگاه طی جلسه‌ای با این مربی رضایتش را جلب کردند.

با این وجود به دلیل کسب نتایج ضعیف، این مربی در اواسط دور رفت به صورت توافقی از تیم فوتبال داماش گیلان جدا شد تا جهانشاهلو کمک مربی داماش هدایت این تیم را برعهده بگیرد.

این در حالی است که نصیر نعیمی‌پور مالک رسمی باشگاه داماش گیلان تغییرات گسترده ای در ارکان باشگاه ایجاد کرده بود و حتی ۱۵ بازیکن جدید نیز جذب کرد اما این تغییرات گسترده تا این لحظه سودی برای این تیم نداشت.

البته این پایان ماجرای تیم فوتبال داماش در دور رفت رقابت‌های فصل جاری لیگ دسته یک کشور نبود چون علی نظرمحمدی دوباره به عنوان سرمربی این تیم انتخاب شد تا در ۲ بازی انتهایی نیم فصل، داماش با هدایت این مربی بومی به میدان برود.

اما تیم شهرداری بندرآستارا دیگر نماینده گیلان در رقابت‌های لیگ دسته یک کشور در دور رفت این مسابقات نتایج ناامیدکننده‌ای کسب کرد و شرایط آن بدتر از داماش بود که در نهایت نیز در انتهای جدول رده‌بندی قرار گرفت.

این تیم آستارایی هم که از ضعف مدیریتی رنج می برد، همانند فصل گذشته در دور رفت این مسابقات دست به تغییر در کادرفنی خود زد اما این کار نیز نتوانست شرایط را برایش حداقل در نیم فصل نخست تغییر دهد.

این نماینده گیلانی در دور رفت رقابت‌های فصل جاری لیگ دسته یک کشور با انجام ۱۷ بازی؛ پنج تساوی و ۱۲ شکست کسب کرد تا تنها تیم بدون پیروزی در این رقابت‌ها باشد و از سوی دیگر با کسب ۱۲ شکست، بیشترین باخت را در میان تیم‌های حاضر در این لیگ دارد.

تیم فوتبال شهرداری بندرآستارا در دور رفت رقابت‌های این مسابقات ۹ گل به ثمر رساند و ۳۳ گل هم دریافت کرد تا با تفاضل گل منهای ۲۴ نه تنها بدترین خط دفاع لیگ را به خود اختصاص دهد بلکه بدترین تفاضل گل لیگ هم در اختیارش باشد.

برخی از کارشناسان فوتبال نیز در خصوص نتایج و عملکرد نمایندگان گیلان در دور رفت رقابت‌های لیگ دسته یک کشور در گفت و گو با ایرنا، ضعف مدیریتی را مهمترین عامل و استفاده از مربیان ناکارآمد را از دیگر علل ناکامی تیم دانستند.

مدیران و مربیان ناکارآمد بلای جان فوتبال گیلان

امید هرندی یکی از کارشناسان فوتبال گیلان و کشور در این خصوص اظهار کرد: اغلب مدیران تیم‌های فوتبال گیلان در لیگ‌های دسته یک و دو کشور به کارنامه مربیان توجهی ندارند که این امر باعث ناراحتی جامعه فوتبال شده است.

وی گفت: مربیان مردود چندین و چند بار در این تیم‌ها حضور می یابند و مشخص نیست چرا اداره ورزش و جوانان گیلان و هیات فوتبال استان این روند را طی می‌کنند زیرا چند مربی غیربومی هستند که در تیمهای ما حضور یافته و دایم بین تیم ها می چرخند.

وی گفت: مربیان مردود چندین و چند بار در این تیمها حضور می یابند و مشخص نیست چرا اداره ورزش و جوانان گیلان و هیات فوتبال استان این روند را طی می‌کنند زیرا چند مربی غیربومی هستند که در تیمهای ما حضور یافته و هر روز در یک تیم هستند

وی افزود: متاسفانه مدیران و مالکان تیم‌های فوتبال در گیلان اغلب مربیانی را به کار می گیرند که کارنامه‌ مناسبی نداشته و بیشتر با بیرون از زمین فوتبال ارتباط دارند و به همین دلیل تیمها نمی‌توانند نتایج خوبی کسب کنند.

این کارشناس فوتبال اضافه کرد: ما مربیان بومی بسیار خوبی داریم اما مشخص نیست که چرا مالکان و مدیران باشگاه‌ها از مربیان مجرب بومی استفاده نکرده و از افرادی که کارنامه‌ ناموفقی دارند، بهره می گیرند.

هرندی بیان کرد: ما فرهنگ بسیار غنی داریم و باید این فرهنگ را در تیم‌های ورزشی خود به خصوص فوتبال جاری کنیم و باید نخست مسائل را برطرف کرده و مالکان ما از حضور مربیان مردود در تیم‌های خود اجتناب کنند و به فکر تقویت تیم‌ باشند.

وی گفت: البته حضور اینگونه مربیان در تیم‌های ما نشان از ضعف مدیریتی باشگاه‌های ماست و ابتدا باید این ضعف برطرف شود، سپس به سراغ مسایل فنی تیم برویم که البته در این بخش نیز باید مسئولان ارشد ورزش و هیات فوتبال گیلان نظارت بیشتری داشته باشند.

وی ادامه داد: با توجه به اینکه به عنوان مشاور ارشد مدیرکل اداره ورزش و جوانان در حوزه فوتبال فعالیت دارم اما تاکنون یکبار هم در زمینه مباحث و مسائل فوتبال مشاوره ای گرفته نشده و فقط برای امور فرهنگی دعوت می‌شوم.

وی اظهار کرد: هر چند مسایل فرهنگی هم مهم است اما تخصص من فوتبال است و اگر قرار است نظری و مشاوره ای بدهم در حوزه تخصصی ام باید باشد.

ضعف مدیریتی معضل نمایندگان فوتبال گیلان در جام آزادگان

کاپیتان اسبق تیم فوتبال منتخب گیلان اضافه کرد: متاسفانه فوتبال از چارچوب زمین خارج شده و کارنامه تیم‌های ما این امر را به خوبی نشان می دهد از اینرو متاسفانه تیم‌های ما در لیگ های دسته یک و دسته دوم نتایج خوبی کسب نمی کنند.

هرندی بیان کرد: ما باید از افراد متعهد و متخصص در تیم‌های فوتبال بهره ببریم زیرا اگر مدیر و یا مربی متخصص باشد اما تعهد نداشته باشد، موفق نخواهد بود.

وی عنوان کرد: باید مدیران و مالکان تیم‌های ما به خصوص داماش و شهرداری آستارا در این خصوص تلاش کنند ضمن آنکه ما مربیان بسیار خوبی داریم که خانه‌نشین هستند زیرا فقط به فوتبال فکر می‌کنند و باید مسئولان باشگاهها به این امر توجه ویژه داشته باشند و با پرهیز از استفاده مجدد از مربیان نارکاآمد از مربی های متعهد، متخصص و دلسوز بهره ببرند.

این کارشناس فوتبال گفت: به هر حال طی چند سال اخیر تیم‌های فوتبال داماش و شهرداری بندرآستارا در رقابت‌های لیگ دسته یک و تیم‌های سپیدرود رشت و چوکا تالش در لیگ دسته دوم با مشکلات مدیریتی مواجه هستند که این امر باعث شده تا آنان نتوانند با جذب مربیان کاربلد مسیر موفقیت را طی کنند.

مشکل مالکیتی و مدیریتی درد مشترک نمایندگان فوتبال گیلان

یکی دیگر از کارشناسان فوتبال گیلان نیز در خصوص نتایج تیم‌های گیلانی در دور رفت رقابت‌های فوتبال لیگ دسته یک کشور در گفت و گو با ایرنا اظهار کرد: هر ۲ نماینده فوتبال گیلان در لیگ دسته یک کشور شرایط مناسبی ندارند و در وضعیت بحرانی هستند.

سیدامیر فرحسینی افزود: درد تیم‌های داماش و شهرداری بندرآستارا مشترک است و هر ۲ تیم از مشکلات مالکیتی و ضعف مدیریتی رنج می برند و تا زمانی که این مشکلات برطرف نشود، این تیم‌ها در آستانه سقوط قرار گرفته و یا سقوط می‌کنند.

معاون اسبق تربیت بدنی و سلامت آموزش و پروش گیلان ادامه داد: هم اینک تیم فوتبال داماش شرایط مناسبی ندارد و در پایان دور رفت با قرار گرفتن در رتبه پانزدهم، خطر سقوط آن را تهدید می کند و به طور حتم باید در دور برگشت نتایج بهتری کسب کند تا از منطقه خطر سقوط فاصله بگیرد.

فرحسینی اظهار کرد: به طور حتم برای برون رفت تیمهای داماش و شهرداری آستارا از وضعیت کنونی باید برای آنان کمیته بحران تشکیل شود و اقدامات اورژانسی توسط متخصصان انجام شود تا داماش و شهرداری آستارا بتوانند در دور برگشت با قدرت ظاهر شده و با حفظ سهمیه خود در لیگ باقی بمانند و سال آینده تصمیمات مناسب‌تری برای این ۲ تیم گرفته شود.

وی اضافه کرد: سپردن هدایت داماش به حمید درخشان اشتباه بود ضمن آنکه حضور ۲۵ بازیکن غیربومی نیز از دیگر اشتباهات گروه مدیریتی این تیم بود زیرا گیلان استانی فوتبال خیز است و اگر مدیریت این تیم بومی بود به طور حتم از بازیکنان گیلانی بیشتر بهره می بردند.

مسئول مدارس هیات فوتبال گیلان بیان کرد: داماش همانند ملوان سرمایه فوتبال گیلان است و حتی اگر این تیم در بازی‌های خود در لیگ دسته یک کشور متوسط هم ظاهر شود باید حداقل از پنج تیم بالاتر قرار گیرد اما قرار گرفتن در رتبه پانزدهم نشان می دهد که این تیم در نیم فصل نخست بسیار ضعیف ظاهر شده است.

فرحسینی افزود: درد تیم‌های داماش و شهرداری بندرآستارا مشترک است و هر ۲ تیم از مشکلات مالکیتی و ضعف مدیریتی رنج می برند و تا زمانی که این مشکلات برطرف نشود، این تیم‌ها در آستانه سقوط قرار گرفته و یا سقوط می‌کنند

وی که حدود ۲ دهه به عنوان مربی و مدیر در تیم‌های پایه سپیدرود فعالیت داشت، ادامه داد: وضعیت تیم فوتبال شهرداری آستارا بدتر از داماش است و این تیم بدون هیچ پیروزی فقط با کسب پنج امتیاز در انتهای جدول رده‌بندی قرار دارد و خطر سقوط به شدت این تیم را تهدید می‌کند.

فرحسینی افزود: از اینرو مسئولان فرهنگی، ورزشی این شهرستان باید مشکلات تیم را برطرف کنند ضمن آنکه تیم فوتبال شهرداری آستارا حداقل به ۱۰ بازیکن جدید نیاز دارد تا در دور برگشت بتواند با قدرت بیشتری حضور یافته و با کسب نتایج مطلوب از منطقه خطر سقوط فاصله بگیرد.

این کارشناس فوتبال اظهار کرد: به طور حتم برای برون رفت تیم‌های داماش و شهرداری آستارا از وضعیت کنونی باید برای آنان کمیته بحران تشکیل شود و اقدامات اورژانسی توسط متخصصان انجام شود تا تیم‌های داماش و شهرداری آستارا بتوانند در دور برگشت با قدرت ظاهر شده و با حفظ سهمیه خود در لیگ باقی بمانند و سال آینده تصمیمات مناسب‌تری برای این ۲ تیم گرفته شود.

با توجه به شرایط بحرانی تیم‌های داماش و شهرداری آستارا در دور رفت رقابت‌های لیگ دسته یک کشور و تهدید خطر سقوط آنان و از دست دادن سهمیه گیلان در این لیگ مسئولان ورزش استان باید تلاش کنند تا مشکلات به حداقل برسد ضمن آنکه ثبات مدیریتی و استفاده از کادرفنی مجرب بومی و عدم استفاده از مربیان ناکارآمد غیربومی می‌تواند مشکلات این تیم‌ها را به حداقل کاهش دهد.