مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران در این مراسم اظهار داشت : بانک قرض الحسنه مهر ایران با هدف توسعه فرهنگ قرآنی قرض الحسنه و بر طرف کردن دغدغه های شرعی این طرح را ارایه کرده است.
وی در ادامه افزود : طرح وفاق مهر شامل تسهیلات با کارمزد صفر درصد با باز پرداخت ۶۰ ماهه تا سقف ۴۰۰ میلیون برای اشخاص حقیقی و برای اشخاص حقوقی ۹۰۰ میلیون برای جامعه هدف خود در سال جاری پیش بینی شده است که امیدواریم با اجرای آن باری از دوش مردم برداشته شود.
غلامرضا فتحعلی تصریح کرد : اجرای این طرح باعث شده تا دغدغه های شرعی اهل سنت تا حدودی برطرف شود . و مشتریان کنونی بانک قرض الحسنه مهر ایران می توانند بر مبنای میانگین حساب از ابتدای سال تاکنون با مراجعه حضوری به شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران یا غیر حضوری از طریق درگاه های اینترنتی به صورت آنلاین از این طرح بهره مند شوند .
وی بیان داشت : این طرح در گام نخست در استان های سیستان و بلوچستان ، گلستان، کردستان ، کرمانشاه ، آذربایجان غربی اجرا شده است .
غلامرضا فتحعلی گفت : بانک قرض الحسنه مهر ایران در سال ۱۳۸۶ در کشور با ارایه سه هدف اعم از ترویج سنت قرض الحسنه ، کمک به اقشار کم درآمد و کسب کارهای خرد تاسیس شد لازم به ذکر است
سرمایه بانک قرض الحسنه مهر ایران شامل ۱۵ میلیون همت بوده که در صنعت بانکداری پیشرو می باشد .
وی خاطر نشان کرد : اغلب سهامداران بانک قرض الحسنه مهر ایران بانکهای دولتیست که حدود ۵۱۳ شعبه در کل کشور و ۳۲۹۷ نیرو و ۲۰ میلیون مشتری را شامل می شود که امیدواریم با همت مشتریان عزیز در سراسر کشور به ۴۰ میلیون نفر افزایش یابد.
فتحعلی در ادامه گفت: منابع بانک قرض الحسنه مهر ایران از منابع مردمی تامین می شود .
مدیر عامل بانک قرض الحسنه مهر ایران تاکید کرد : این بنگاه اقتصادی دو رویکرد مهم را دنبال می کنند که توسعه خطوط و خدمات بانکداری و دیگری مدل های کسب و کار را شامل میشود.
فتحعلی یاد آور شد : امیدواریم در اسفندماه امسال اندیشکده ای را در قالب مسایل اسلامی ، مذاهب ، مبانی فقهی و نظری در بانک قرض الحسنه مهر ایران افتتاح کنیم تا از تفکرات علمای اهل تسنن و تشیع بهره مند و مورد بررسی قرار داده تا بتوانیم محصول جدیدی در حوزه توسعهن فرهنگ قرض الحسنه و ترویج سنت قرض الحسنه ارایه کنیم .
وی اذعان داشت: در حال حاضر ۱۳ شعبه بانک قرض الحسنه مهر ایران در استان سیستان و بلوچستان فعالیت دارند که می توانیم در حوزه اشتغالزایی ، تسهیلات ازدواج ، و انرژی های تجدید ناپذیر و دیگر خدمات حمایت های لازم را انجام دهیم .
مسوولان کشور در جهت توسعه و حمایت سیستان و بلوچستان بشتابند
معاون امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان نیز گفت: در سند توسعه یافتگی جمهوری اسلامی ۶ شاخص تعریف شده که سیستان و بلوچستان به تنهایی تمام این شاخصه ها را داراست.
داوود شهرکی افزود: طول مرزهای بینالمللی سیستان و بلوچستان با ۲ کشور پاکستان و افغانستان بیشاز یکهزار و ۲۰۰ کیلومتر است، این استان با دارا بودن یک ششم از مجموع مرزهای جمهوری اسلامی ایران از این نظر مقام نخست را در استانهای مرزی دارد.
وی از جوانی جمعیت سیستان و بلوچستان، وجود ذخایر معدنی فراوان و همچنین انرژی های تجدیدپذیر باد و خورشید به عنوان دیگر مزیت های موجود در استان یاد کرد.
معاون امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این منطقه از کشور میتواند توسعه کشور را رقم بزند؛ بنابراین باید مسوولان کشور به استانی که تمام مزیت های توسعه ایران را دارد به صورت ویژه توجه داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه در حال حاضر سیستان و بلوچستان در خصوص معادن در کشور پیشتاز است عنوان کرد: همچنان نیز مطالعات در رابطه با اکتشافات معدنی ادامه دارد؛ شرط واگذاری معدن در شمال استان انتقال آب دریا بود که در حال حاضر بالغ بر ۲۰۰ کیلومتر لوله گذاری انجام شده که امیدواریم این پروژه در آینده نزدیک به زاهدان برسد.
شهرکی به معدن طلای سیستان و بلوچستان به عنوان یکی از بزرگترین پروژه های طلای کشور که در کمتر از ۲ سال به بهره برداری رسید اشاره کرد و افزود: مجتمع فولاد مَکُّران یکی از بزرگترین طرحهای در دست ساخت سواحل دریای عمان به شمار میرود که میتواند اشتغال زیادی را ایجاد و سبب توسعه منطقه شود.
وی گفت: در واقع سیستان و بلوچستان گنجینه بزرگی از مواد معدنی است که سرمایهگذاران بویژه بنگاههای بزرگ اقتصادی میتوانند با نگاه ویژهای به این منطقه از ظرفیت های فراوان آن استفاده کنند.
معاون امور اقتصادی استاندار سیستان و بلوچستان گفت: این استان محروم نیست بلکه بی توجه مانده چرا که همه ظرفیت های توسعه یافتگی را دارد اما از آن استفاده نمیشود.
وی به وضعیت سیستان و بلوچستان در حوزه بانکی در سالجاری اشاره کرد و گفت: از ۱۰۰ درصد سرمایه گذاری تنها ۶۵ درصد منابع در استان مصرف می شده اما اکنون تلاش میکنیم تمام منابع در استان استفاده شود.
شهرکی بیان کرد: در سفر رئیس جمهور مصوب شد طرحهای تسهیلاتی و سرمایه گذاری سیستان و بلوچستان بانکها مبلغی اختصاص دهند و بخش خصوصی نیز تا پایان سال ۱۴۰۴ در این استان سرمایه گذاری کند که این یک فرصت خوب برای استان به شمار میرود.
معاون امور هماهنگی استانداری سیستان و بلوچستان گفت: طرح وفاق مهر که از سوی بانک قرض الحسنه مهر ایران اجرایی شده فرصتی خوب برای مردم استان به شمار می رود که بتوانند بدون دغدغه برای خود شغلی ایجاد کنند.
وی افزود: امیدواریم مردم با استفاده از تسهیلات بانکی بدون کارمزدی که در نظر گرفته شده سرمایه گذاریهای خوبی که منجر به توسعه یافتگی استان شود در این منطقه رقم بزنند.
مدیریت شعب بانک قرض الحسنه مهر ایران سیستان و بلوچستان اظهار داشت: طرح وفاق مهر به اهل سنت اختصاص دارد.
علیرضا ملازاده افزود: بزرگترین افتخار ما در استان این است که امسال بالغ بر ۶۰ در صد رشد نقدینگی داشتیم که این به همت مشتریان بوده و امیدواریم این همراهی ادامه داشته باشد تا بتوانیم این مسیر قرضالحسنه را به جایگاه واقعی خود برسانیم. تسهیلاتی که بانک پرداخت میکند به صورت کاملاً آنلاین و غیرحضوری پرداخت میشود.
در ادامه مراسم، حجتالاسلام «هادی رمضانی» مدیر حوزه علمیه سیستان و بلوچستان گفت: یکی از فلسفههای وجودی بعثت نبی مکرم اسلام (ص) هدایت بشر از دنیای مادی به معنویت و سوق دادن به سوی خداوند تبارک و تعالی است.
امام جمعه موقت زاهدان افزود: از نگاه دین، ربا بسیار مزمت شده چرا که آثار منفی بسیاری در جامعه دارد. برخلاف قرض که عواطف انسانی را افزایش میدهد و فاصله طبقاتی در جامعه ایجاد نمیکند، برکات را افزایش داده و باعث حل مشکلات نیازمندان می شود ؛ ربا باعث آشفتگی اقتصادی در جامعه شده و از آن به عنوان مبارزه با خدا روایت می شود.
وی اظهار داشت: ربا ظاهرش این است که سودی درونش دارد، اما از نگاه دین این پول هیچ برکتی ندارد و قطعاً و بدون شک در آن دنیا کیفر دارد و چه بسا که فرد در همین دنیا نیز گرفتار شدید دنیوی شود و از آن خیری نبیند.
رمضانی ضمن قدردانی از بومیسازی طرح پرداخت وام متناسب با احکام فقهی شیعه و اهل سنت افزود: معرفت و آموختن مسائل فقه، به ما بصریت خواهد داد تا نسبت به حلال و حرام مال حساس باشیم.
وی افزود: یکی از مصادیق آن همین قرضی است که ما امروز به نام بانک قرضالحسنه مهر ایران، دور هم جمع شدیم و میخواهیم از طرح «وفاق مهر» که متناسب با این استان و احکام فقهی فریقین آن بومیسازی شده، رونمایی کنیم. همین قرض وقتی انجام میشود خیر و سودی در نزد خدا دارد.
امام جمعه موقت زاهدان، افزود: بانک قرض الحسنه مهر ایران با اقدام و خدمات ارزنده ،اجرای طرح وفاق مهر خاص اهل سنت باعث تقویت بنیه اقتصادی استان سیستان و بلوچستان و حل مشکلات مردم می شود.
در بحث ربا و قرض هیچگونه اختلاف نظری بین علمای تشیع و تسنن وجود ندارد
«مولوی اسماعیل کرد» مدرس دارالعلوم زاهدان نیز در حاشیه این مراسم اظهار داشت : سالهاست که واژه ای بنام محرومیت بر پیکره سیستان و بلوچستان استوار است .
وی با اشاره به اینکه بخشی از آسیبهای اجتماعی اعم از اعتیاد، قتل ، خونریزی، ناامنی در جامعه ناشی از مسائل ، مشکلات اقتصادی و معیشتی است، گفت: با اجرای صحیح و دقیق مسائل فقهی نه تنها اقبال مردم استان سیستان و بلوچستان به دریافت وام شرعی افزایش مییابد بلکه موجب کاهش آسیبهای اجتماعی و جرائم غیرعمد نیز خواهد شد.
وی با اشاره به اقدامات و خدمات بانک قرضالحسنه مهر ایران برای اجرای بانکداری اسلامی، گفت: در بحث ربا و قرض هیچگونه اختلاف نظری بین علمای تشیع و تسنن وجود ندارد. برای اجرای دقیق بانکداری اسلامی در کشور، مجمع فکری اهل تسنن سراسر کشور با برگزاری جلسات سالانه، اقدام به ارائه راهکارهای شرعی مدون در حوزه بانکداری و بهخصوص در حوزه اخذ خسارتهای دیرکرد میکنند.
مدرس دارالعلوم زاهدان با تقدیر از اقدام بانک در طرح «وفاق مهر» خاطرنشان ساخت: دستان پرمهر بانک قرضالحسنه مهر ایران همواره منجی مسائل و مشکلات مردم سیستان و بلوچستان بوده که این اقدامات دعای خیر مردم را برای بانک به همراه خواهد داشت.
وی تاکید کرد: آن ایتمی که امروزه در بانکها برای اهل سنت به عنوان مشکل در نظر گرفته شده ضمانت ، کارمزدهای غیر شرعی است که جایگاه مذهبی را از بین می برد و امیدواریم اجرای طرح وفاق مهر ، گام مفید را در سیستان و بلوچستان دربر گیرد.
شایان ذکر است در حاشیه رونمایی از طرح «وفاق مهر» از خانواده شهید معظم مدافع حرم «عقیل شیبک» تجلیل شد.