دکتر پیمان اسدی روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا با بیان اینکه ۲۹ نفر از افراد دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن زن و ۴۶ نفر مرد را شامل می شوند، افزود: ۴۹ نفر برای بستری به بیمارستانهای گیلان انتقال داده شدند و بقیه در محل از اورژانس خدمات دریافت کردند.
وی با بیان اینکه اطلاعرسانی به موقع و حضور سریع عوامل مرکز اورژانس پیش بیمارستانی برای نجات افراد دچار مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن بسیار موثر است، اظهار داشت: افراد در صورت مشاهده هرگونه علائم مسمومیت با گاز مونواکسیدکربن شامل ضعف، تهوع، سردرد، سرگیجه، درد عضلانی و کوتاه شدن تنفس سریع با اورژانس ۱۱۵ تماس گیرند.
اسدی بیان داشت: گاز مونوکسید کربن گازی بی رنگ و بی بو بوده که به دلیل احتراق ناقص مواد سوختنی تولید میشود که آبگرمکن، شومینه، بخاری و اجاق گازها به علت سیستم تهویه نامناسب “دودکش” عامل اصلی مسمومیت با این گاز هستند.
وی با تاکید بر اینکه برای پیشگیری از مسمومیت با گاز مونوکسیدکربن باید از استفاده بخاریهای بدون دودکش در محیط بسته خودداری شود، اضافه کرد: دقت در داغ بودن دودکش بهترین آزمایش برای کارکرد درست سیستم گرمایشی است، سرد بودن دودکش بخاری دلیلی بر خارج نشدن گازهای ناشی از احتراق و سموم است.
وی در ادامه با اشاره به ۸۱ هزار و ۹ مورد ماموریت این مرکز طی ۹ ماه گذشته بیان داشت: ۱۵ هزار و ۸۰۳ مورد از ماموریتها مربوط به تصادفیها و ۶۵ هزار و ۲۰۶ مورد ماموریتها غیرتصادفی بودهاست.
رئیس مرکز اورژانس پیشبیمارستانی گیلان اظهار داشت: در انجام این تعداد از ماموریتهای این مرکز، ۴۷ هزار و ۷۰۸ نفر به بیمارستانهای گیلان منتقل شدهاند.
در سال ۱۴۰۰، تعداد پایگاههای فعال در مرکز اورژانس پیش بیمارستانی گیلان ۷۰ پایگاه شامل ۳۰ پایگاه شهری و ۴۰ پایگاه جاده ای است.