روند کرونا در گیلان نزولی اما همچنان شکننده
روند کرونا در گیلان نزولی اما همچنان شکننده
معین نیوز_آمار بیماران بستری مبتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان گرچه شیب نزولی یافته با این حال کارشناسان بهداشتی استان عادی انگاری و بی توجهی مردم در رعایت پروتکل های بهداشتی را عاملی برای بروز موج ششم بیماری می دانند.

به گزارش ایرنا، کرونا در خیز پنجم از اوایل تیرماه امسال به مدت ۲ ماه روند صعودی را پیمود و در این مدت افراد زیادی به بیماری کووید ۱۹ مبتلا و راهی بیمارستان ها شدند. آمار مبتلایان بستری روزانه در بیمارستان های گیلان در خیز پنجم طی ۲ ماه حتی روزانه به ۵۰۰ نفر رسیده بود و در مجموع در این موج سنگین نزدیک ۲ هزار و ۱۰۰ نفر در بیمارستان های استان بستری شدند.

در آخرین خیز بیماری کووید ۱۹ در  گیلان همه شهرستان ها به وضعیت قرمز در آمد اما با کاهش بیماران بستری مبتلا به کرونا رنگ نارنجی، زرد و آبی به شهرستان های استان بازگشت و از وضعیت قرمز و نارنجی کرونایی خارج شد.

آمار بستری های مبتلا به کرونا در بیمارستان های گیلان در مهرماه امسال نیز نشانگر اینست که سیر نزولی بیماری همچنان در این استان ادامه دارد، بر اساس آمارها طی ۲ هفته اخیر آمار بستریها  ۱۳ درصد کاهش یافته است.

بر اساس آمارهای دانشگاه علوم پزشکی و خدماه بهداشتی درمانی گیلان هشتم مهرماه ۴۱۰ بیمار مبتلا به بیماری کووید ۱۹ در بیمارستان های استان بستری بودند اما بر اساس آخرین آمار اکنون به ۳۵۵ نفر رسیده است.

بر اساس ارزیابی نرم افزار ماسک که پانزدهم ماه جاری اعلام شد ، گیلان از وضعیت نارنجی کرونایی خارج و اکنون ۲ شهرستان املش و رضوانشهر در رنگ بندی کرونایی آبی هستند و بقیه شهرستان ها شامل رشت، خمام، رودسر، لنگرود، رودبار، آستانه اشرفیه، آستارا، تالش، سیاهکل، صومعه سرا، ماسال، بندرانزلی، شفت، فومن، لاهیجان در وضعیت زرد کرونایی قرار دارند.

با این حال کارشناسان بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان گیلان بر ضرورت تداوم مراعات پروتکل های بهداشتی پیشگیری از انتشار ویروس کرونا توسط همه مردم تاکید دارند و می گویند: علاوه بر تزریق واکسن کرونا،  پروتکل های بهداشتی نیز باید جدی گرفته شود.

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی گیلان گفت: واکسیناسیون شرط لازم است اما کافی نیست بنابراین مردم حتما باید رعایت شیوه نامه های بهداشتی را مد نظر داشته باشند.

دکتر فردین مهرابیان در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: اگر این شیوه نامه ها و دستورالعمل های بهداشتی از جمله استفاده از ماسک، پرهیز از دورهمی، رعایت فاصله فیزیکی و اجتناب از مسافرت توسط مردم رعایت شود، نگرانی ها کمتر است.

وی خاطر نشان کرد: هر چه این شیوه نامه ها کمتر رعایت شود و عادی انگاری صورت گیرد نگرانی ما را از موج بعدی بیماری کووید ۱۹ بیشتر می کند.

تزریق دُز اول واکسن کرونا در گیلان به ٨١ درصد رسید

مدیر گروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان گفت: بر اساس آخرین آمار تا روز گذشته، ٨١ درصد از جمعیت هدف این استان دُز اول واکسن کرونا را دریافت کردند.

دکتر حسن رخ شاد روز چهارشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: دز اول واکسن کرونا تاکنون به یک میلیون و ٧٣٠ هزار نفر از جمعیت ١٢ سال به بالای استان گیلان تزریق شده است.

وی با بیان اینکه پوشش کلی واکسیناسیون شامل دریافت هر ٢ دز واکسن نیز در گیلان به بیش از ٣٢ درصد رسید افزود: تاکنون ۶۹۸ هزار نفر در این استان هر ٢ دز واکسن کرونا را دریافت کرده اند.

رخ شاد بیان داشت: حدود ١٣٠ هزار دانش آموز استان در سنین ١٢ تا ١٨ سال شامل ۷۵ درصد دُز نخست واکسن کرونا را دریافت کردند.

مدیر گروه بیماری های مرکز بهداشت گیلان با بیان اینکه در زمان حاضر روزانه ۵۰ هزار دز واکسن کرونا در گیلان تزریق می شود، افزود: از ابتدای تزریق واکسن کرونا تاکنون ۲ میلیون و ۷۵۰ هزار دز واکسن وارد این استان شده است که این روند در هفته های اخیر به صورت مستمر تداوم دارد.

گیلان با دو و نیم میلیون جمعیت از نخستین استانهای درگیر شیوع کرونا در کشور بود.